Patricia Cornwell

    Den här kvinnan hör till mina favoriter bland alla författare jag har läst.
Patricia Cornwell är en superduktig författarinna och när man väl har börjat att läsa dem går det inte att släppa hennes böcker.Det märks att hon själv har arbetat som rättsläkare.Patricia Cornwell har bland annat arbetat på en rättsläkarstation innan hon inledde sin författarkarriär
Hon avlönar en särskild stab som bedriver resarch för hennes kriminalromaner.
När Patricia Cornwell kom med den första boken i serien om rättsläkaren Kay Scarpetta 1990, "Postmortem" var det något nytt och fräscht. En kvinna, rättsläkare, som löste mord genom att undersöka den döda kroppen och dra slutsatser. Det var ovanligt, det var spännande och det var bra.
När jag har sökt om Patricia Cornwell på nätet så är det många som tycker att hon inte är någon bra författare.Många menar att har man läst en av hennes böcker så har man läst alla.
Jag håller inte med här jag tycker fortfarande att patricia Cornwell skriver mycket bra och att hennes böcker är spännande och skrämmande.
Så ni som tycker så läs inte då!De har länge varit ett oslagbart par, den överbegåvade obducenten Kay Scarpetta och hennes systerdotter Lucy, som är ett geni när det gäller datorer. Kays pojkvän, psykologen Benton Wesley, kompletterar dem väl, likaså Scarpettas gamla kompis Pete Marino som står för det oförblommerade, dumma raseriet. Man behöver en sån ibland också.

Patricia Cornwell

Patricia Cornwell, född 1956 i Miami, är sedan barndomen passionerat intresserad av brott. Redan som nioåring skrev hon en skoluppsats om mordet på Abraham Lincoln där hon ingående beskrev skottskadan i presidentens huvud. Nu är hon med böckerna om rättsläkaren Kay Scarpetta en av världens mest sålda kriminalförfattare. Hennes böcker är översatta till 24 språk och finns utgivna i 56 länder.

Patricia Cornwell har i åratal som journalist och arbete hos rättsmedicin byggt upp sina litterära romaner hos rättsläkaren Scarpetta.
Idag är hon bosatt i New York och Richmond, Virginia

Hennes böcker:

 Handlar om:Kay Scarpetta

 • Postmortem (1990; "Den osynlige")
 • Body of Evidence (1991; "Indicier")
 • All That Remains (1993; "Allt som återstår")
 • Cruel and Unusual (1993; "Kuslig likhet")
 • The Body Farm (1994; "Kroppsspråk")
 • From Potter's Field (1996; "Offer utan namn")
 • Cause of Death (1996; "Dunkla vatten")
 • Unnatural Exposure (1997; "Dödlig smitta")
 • Point of Origin (1998; "Eldens öga")
 • Black Notice (1999; "Mörkrets makt")
 • The Last Precinct (2000; "Sista Utvägen")
 • Blow Fly (2003; "Flyg fula fluga")
 • Trace (2004; "Dödligt spår")
 • Predator (2005; "Rovdjuret")


         Om  Judy Hammer

 • Hornet's Nest (1997; "Getingboet")
 • Southern Cross (1998; "Fula fiskar")
 • Isle of Dogs (2001; "Farligt fiske")

         Biografi

 • Ruth, A Portrait: The Story of Ruth Bell Graham (1983;)

Övrigt

 • Portrait of a Killer: Jack the Ripper - Case Closed (2002; "Porträtt av en mördare. Jack Uppskäraren - Fallet avslutat")
 • Food to Die For: Secrets from Kay Scarpetta's Kitchen (2001;)
 • Life's Little Fable (1999;)
 • Scarpetta's Winter Table (1998;)

http://patriciacornwell.com/

image29

Fyra kvinnor har dött. De har ingenting gemensamt - utom sin mördare. De har fallit offer för en seriemördare som rör sig genom staden och efterlämnar brutalt skändade offer.

En kvinna är fast besluten att avslöja honom: rättsöverläkaren dr Kay Scarpetta, framgångsrik forskare och den första kvinna som lyckats bli chef för en amerikansk delstats rättsmedi-cinska institution, till många manliga kollegors avund. Men gradvis upptäcker Scarpetta att hon har flera fiender. Någon inifrån hennes eget laboratorium vill sabotera hennes utredning. Dessutom vill någon se henne död.

image28

Någon är ute efter Beryl Madison. Någon spionerar på henne och ringer obehagliga, skrämmande samtal. Beryl flyr till Key West för at slippa undan, men måste så småningom återvända till sitt hem i Richmond, Virginia. Då bjuder hon oförklarligt in sin mördare. Detta blir för rättsöverläkare dr Kay Scarpetta upptakten till en lika invecklad som bisarr utredning. Varför öppnade Beryl dörren för någon som därefter knivskar henne till döds? Kände hon mördaren? I vilket egendomligt förhållande stod hon till en prisbelönt författare, och varför saknas hennes eget manuskript? Kay Scarpetta försöker rekonstruera Beryls sista tid, och den utredning som började i laboratoriet bland mikroskop och lasrar blir snart till en ohygglig mardröm, inte minst för henne själv

image30
Allt som återstår:
Ett antal unga par försvinner oförklarligt från sina hem i trakten av Richmond, Virginia, och återfinns efter lång tid döda i ödsliga skogstrakter. Det som återstår av deras kroppar räcker inte för att rättsmedicinskt avgöra dödsorsaken.
När ännu ett par försvinner kompliceras situationen av att flickan är dotter till en av USA:s ledande politiker. Polis och FBI utsätts för en ny sorts press och när Kay Scarpetta upptäcker att vitala bevis hålls hemliga även för henne, blir hennes undersökning av de sammanlänkade fallen farlig inte bara för mördaren.


image31

Fingeravtrycken visar att mördaren är en man som just har avrättats...

Mördaren Ronnie Joe Waddell förklaras död i den elektriska stolen kl 23.05 en decemberkväll i Richmond, Virginia. På bårhuset väntar Dr Kay Scarpetta på hans kropp. Att förbereda en obduktion redan innan personen är död känns lite konstigt men Scarpetta har gjort det förrut. Och Waddells död är inte den enda stora nyheten den här kalla kvällen: den illa tilltygade kroppen av en ung man hittas uppstöttad mot en sopcontainer. Fallen verkar inte ha något med varandra att göra, men så minns Scarpetta att Waddells offer hade arrangerats i en liknande position

image32

Black Mountain, North Carolina, är en sömnig liten småstad där folk ännu inte vant sig vid att behöva låsa ytterdörren om natten. Det är knappast platsen där man väntar sig att en seriemördare ska slå till, men det verkar vara fallet när 11-åriga Emily Steiner hittas dödad och misshandlad på ett sätt som påminner om mordet på en unge pojke i Virginia. Dr Kay Scarpetta, som utrett mordet på pojken blir inkallad och likheterna förefaller nästan alltför uppenbara när man plötsligt får ett dödsfall till att utreda den lokale polisman som varit inkopplad på Steiner-fallet men plötsligt själv blivit misstänkt.

image33

Kvinnans nakna kropp är uppallad mot en ishöljd fontän i en ödslig del av New Yorks Central Park. Hon har skjutits i höger tinning från nära håll, och bitar av huden från insidan av låren och vänster axel har skurits bort. Allt tyder på att Temple Brooks Gault, den farligaste bland mördare, har slagit till igen. Men när Scarpetta lägger ihop de svaga spår han lämnat efter sig märker hon att han inte mördar urskillningslöst ? allt kretsar den här gången kring henne själv, och hon anar hans hånleende.


image34

Tio meter under den nedisade ytan i flodens gyttjiga vatten hänger en livlös dykare. När doktor Kay Scarpetta anländer till platsen på nyårsafton har det gått flera timmar sedan luften slutade pumpas ner genom dykarslangen.

Tillsammans med sina följeslagare, Pete Marino vid Richmondpolisen, FBI-profileraren Benton Wesley och datasnillet Lucy, nystar Scarpetta upp en sällsynt fasansfull mord-härva

image35

Torson av en svårt sargad äldre kvinna hittas på en soptipp. Är det fråga om ännu ett offer för den gäckande styckmördaren som härjar i delstaten? Det kan tyckas så, men Kay Scarpetta, första rättsläkare i Richmond, Virginia, upptäcker snart skrämmande skillnader mellan seriemorden och det nya fallet?

Doktor Scarpetta är plötsligt insnärjd i en mardrömslik härva av olösta mord. Ett dödligt virus av smittkoppstyp sprider skräck och förvirring. Spåren efter förövaren är få och svårtydbara. Och mördaren blir allt djärvare: Med "deadoc" (Dead Doctor?) som nätalias skickar han (eller hon?) via ett chattrum på Internet hotfulla meddelanden till Scarpetta, däribland en bild av mordoffret på brotts-platsen. Men medan "deadoc" hånskrattar ute i cyberrymden kommer Scarpetta allt närmare lösningen. Till sin hjälp har hon bland annat ett team av dataspecialister under ledning av Lucy, hennes älskade systerdotter, som nu avancerat till specialagent och teknisk dataanalytiker vid FBI.

image36

Rättsläkaren Kay Scarpetta har en livsfarlig fiende som är ute efter att tillfoga henne ett dödligt sår. Och när mördarjakten är över har Scarpetta drabbats av en svår personlig förlust. Doktor Scarpetta står i begrepp att ta en välbehövlig semester tillsammans med sin älskade Benton Wesley när ett kryptiskt brev från Carrie Grethen når henne. Carrie som suttit på rättspsykiatrisk anstalt för sin inblandning i en mordhistoria är nu på fri fot. En ondskefull psykopat går lös, en samvetslös varelse som till råga på allt haft en het förbindelse med Scarpettas systerdotter Lucy. I samma veva kallas Scarpetta till en brottsplats: En hästgård har brunnit ner till grunden och man kan konstatera att branden varit anlagd. Ett förkolnat kvinnolik påträffas. Detta är bara början på en mardrömslik mördarjakt. Semestern får alltså vänta, och när elden sluta härja och sanningen uppenbarats har Scarpetta drabbats av en djup sorg..

image40

Liket av en man påträffas i en container i Richmonds hamn. Containern kommer från Belgien där den förseglats. Den döda kroppen är stadd i stark förruttnelse. Ingenting i mannens kläder förråder hans identitet, polisens enda ledtråd är en tatuering på den dödes rygg. Kay Scarpetta kopplas in som rättsläkare. Sökandet efter den dödes identitet leder henne till såväl Interpols högkvarter i Lyon som till Paris. Under berättelsens gång blir Lucy allvarligt skottskadad vid en misslyckad narkotika razzia, och Marino har stora problem med Richmonds nya kvinnliga polischef.


I Sista utvägen, Patricia Cornwells elfte bok om rättsläkaren Kay Scarpetta, är vår hjältinna själv föremål för en korrupt polisutredning som försöker dra fram hennes mörkaste hemligheter ur det förgångna.


image39

Handlingen tar vid där förra romanen Mörkets makt slutade och återigen får vi stifta bekantskap med Kay Skarpettas systerdotter Lucy, som är agent vid narkotikapolisen samt Pete Marino, chefen för våldsroteln. Scarpetta slits mellan sin instinkt att smita undan likt ett sårat djur eller att rentvå sig i den korrupta polisutredning som hon blir föremål för. Hon fingranskar de rättsliga bevisen som verkar koppla ihop hennes älskade Benton Wesleys mördare med andra hemska händelser i hennes förflutna. Den här gången måste hon lita mindre på vad hon kommer fram till i bårhuset och mer till de olösta frågor som kommer upp i samtalen med sin terapeut. Var tar du vägen när du har prövat alla vägar?image37

Kay Scarpetta har blivit av med sitt jobb som rättsläkare i Richmond efter att ha varit inblandad i mordet på en kvinnlig polischef. Hon har dragit sig tillbaka till Florida och arbetar som konsulterande rättsläkare samtidigt som hon försöker komma över den personliga förlust som drabbade henne då hennes älskade Benton Wesley brutalt mördades.

Då hon gästföreläser på National Forensic Academy möter hon poliskommissarien Nic Robillard som behöver hjälp med att spåra tio kvinnor som försvunnit från henens polisdistrikt och som befaras vara döda. Samtidigt får hon ett brev från Jean-Baptiste Chandonne, Varulven, som än en gång gäckar Scarpetta. När hon sedan tar sig an ett fall med en kvinna som dött av en överdos börjar Scarpetta se en koppling mellan de försvunna kvinnorna och gör avslöjanden som dramatiskt kommer att förändra hennes eget liv.

image38

Scarpetta frilansar numera med bas i södra Florida, men återvänder till Richmond, Virginia, efter en märklig kallelse från den nytillträdde chefsrättsläkaren. Den här gången gäller det en 14-årig flickas mystiska död - blev hon mördad? Tillsammans med sin partner Pete Marino och med sitt skarpa kunnande lyckas Scarpetta säkra de spår som otvivelaktigt tyder på att det är ett mord. Men spåren pekar också på fler möjliga offer i ett rättsmedicinskt pussel, där en av bitarna passar in på en person
som står Scarpetta själv mycket nära.

image27

I Boston jobbar rättspsykiater Bentley Weston med ett projekt som involverar redan dömda brottslingar. Det visar sig emellertid att en av dem har begått långt fler mord än han dömts för. Samtidigt håller Scarpetta och Marino på med en undersökning av en försvunnen familj i Florida. En granne har vänt sig till dem eftersom den lokala polisen inte tog försvinnandet på allvar. De inser snart att grannen inte var den han utgav sig för att vara. Det hela är en komplott där någon bevakar deras steg. Doktor Kay Scarpetta får göra skäl för sin lön genom att göra det hon är bäst på: att få de döda att tala


Kommentarer
Postat av: Emmie

Hej,

det här kommer säkert låta väldigt desperat (och det är det ju iofs) men har du läst Getingboet av Patricia Cornwell? Om du har det, snälla, kan inte du skriva en jättekort summering av handlingen i boken. Jag har redovisning inom en alldeles för snar framtid och jag skulle otroligt gärna vilja veta på ett ungefär vad som händer i boken. Har verkligen glömt bort det här totalt. Jag skulle vara oerhört tacksam om du kunde hjälpa mig!

2009-01-18 @ 21:34:54
URL: http://ingenstanns.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0