Simsons the movie

image50


En mycket sevärd film.Även om man inte är ett Simpsons fans så går den hem.Det är en påkostad och bra animering.
I min familj är dottern J 14år och sonen J inbitna Simpsonsfans.De älskar filmen.
Min lilla dotter N 3år säger D*OH och kan namnen på alla figurerna.Så jag kanske är lite partisk när jag säger att filmen är superbra!
Men men jag har ännu inte hört någon som inte gillar den!

ONÖDIGT VETANDE
Familjen Simpsons kom till i korta sketcher i "Tracey Ullman Show" år 1989. Året därpå fick de en egen serie som nu är inne på sin 18:e säsong. Därmed är "The Simpsons" den mest långlivade komediserien någonsin.


Resencion från :  http://www.moviezine.se/filmsidor/simpsons.shtml


Alltsammans tar sin början med en tam gris, en överfull tank med avföring och mitt i allt detta vår käre familjefar Homer. Ett garanterat recept för olycka alltså. Som så många gånger förr så ska det gå fel och plötsligt finner sig staden Springfield och dess invånare inför ett hot större än... ja, t.o.m terrorism. Hatad och förkastad av inte bara sina grannar och vänner utan också sin familj blir det mot alla odds Homer som får axla rollen som hjälte. I alla fall försöka, för frågan är om det inte redan är för sent?

Handlingen är faktiskt inte så mycket mer komplicerad än ovanstående. Men så brukar inte heller de olika serieavsnitten vältra sig i filosofiska djup eller intrikata livshistorier, utan mer på sitt eget lilla sätt tackla de stora och små tingen här i världen. Ett koncept som också visar sig funka bra på film. För det här är en riktigt bra film. Alla de som bävat inför en flopp eller utropat "helgerån" bör känna sig säkra och minst sagt roade inför att Matt Groening och hans gäng nu får en och en halv timme på sig att förolämpa, pika och skämta i gammalt Simpsons-manér.

En animerad film är ju som bekant svår att ta på allvar om det inte å ena sidan visar sig vara en riktig snyfthistoria eller å andra nyttjar humorn som vapen. Det är då skönt att "Simpsons - Filmen" verkligen fyller ut benämningen komedi och skippar resten. Även om filmskaparna har sänkt skämtnivån ett snäpp visar det här sig vara ett riktigt lyckat drag. Satiriska kängor och välriktade skämt blandas med en genuin klanthumor och är antagligen det som gör att filmen har skratt att erbjuda de flesta. "Simpsons - Filmen" bjuder helt enkelt på en gul skrattfest värd sitt pris.

Recension från http://www.svd.se/dynamiskt/rec_film/did_16398643.asp
Visst är det roligt att se Springfield på vita duken ? i synnerhet som animationerna ser lyxiga och snygga ut ? men man har inte lyckats fylla ut formatet så att det motsvarar seriens bästa avsnitt. I stället känns Simpsons ? filmen som en bukfylla på vägen till nästa säsong av ljuvliga småsnacks.

Aftonbladet skrev: http://www.aftonbladet.se/vss/noje/story/0,2789,1127564,00.html

image52

Simpsons filmen slår hårt och skämten viner tätt
Animerad komedi i regi av David Silverman, med röster av bl a Dan Castellaneta, Julie Kavner, Hank Azaria, Nancy Cartwright, Harry Shearer och Yeardley Smith.
   Simpsons slår fortfarande hårt. Örfilarna och skämten viner tätt när den långlivade tv-serien nu gör ett 80 minuter långt avsnitt för bioduken.
  Berättelsen håller för längden. Humorn också. Efter 400 avsnitt vet de vad de gör, och här har de bästa författarna återsamlats.
  För oss som älskar serien är det mer av allt som gjort den sevärd. Homer är sensationellt korkad. Gång på gång. Många elakheter kring filmer och nöjesbranschen.Det är alltid kul!!!

Recension från DN: http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=674449
The Simpsons movie" är precis så bra som jag förväntat mig. Nivån är rysligt hög och detaljerna fantastiskt finurliga. Filmen är som ett antal trimmade Simpsonsavsnitt rygg i rygg. Inget jobbigt extra fyrverkeri bara för att det är långfilm. Det behövs inte, "The Simpsons" står redan för en så överlägset hög standard vad gäller populärkultur att man bara behöver tuffa på. Här finns inget att överträffa, liksom. I vissa scener har man visserligen använt sig av snygga tre­di­men­sionella dataeffekter men på det stora hela är filmens 87 minuter mycket traditionellt Simpsonstecknade.

I Springfield har inte heller något särskilt hänt för att snygga till staden inför biopremiär. Otto röker holk i sin bil. Alkisarna på Moes sitter kvar. Staden håller på att gå under och alla tänker som vanligt bara på sig själva.

Simsons familjen:
image51

Simpsons är en populär tecknad serie om en arbetarklassfamilj som består av pappan Homer, mamman Marge och deras tre barn Bart, Lisa och Maggie. De bor i staden Springfield där många andra lustiga människor också har sina hem.


Homer Simpson är fadern i familjen Simpsons och är utpräglat lat och korkad. Han är 39 år.
På fritiden vill Homer helst äta, titta på TV och dricka öl.Gift med Marge och de har barnen Bart,Lisa och Maggie!

Marge är mellan 34 och 38 år gammal (uppgifterna varierar i olika avsnitt), hennes födelsedag är den 20 april. Hon är gift med Homer och mamma till Lisa, Bart och Maggie Simpson

Bart är 10år och är Homers och Marge Simpsons första barn och orsaken till att de "tvingades" gifta sig. När Bart var liten sa han inte pappa utan han sa Homer. Bart är busig, ibland elak, presterar ganska dåligt i skolan och ställer hellre till med bus.

Lisa

Lisa är den åttaåriga dottern till Homer och Marge Simpson.
Lisa är extremt intelligent och mycket duktig i skolan; hon har alltid fått högsta betyg i alla ämnen förutom idrott. Hon är en skicklig saxofonist

Maggie
Maggie är 1år.
 Maggie har också en röd napp som hon använder nästan hela tiden. Hon pratar nästan aldrig, förutom i ett Halloween-avsnitt och i ett avsnitt i Säsong 4 där hon sa "daddy". Det räknas som hennes första ord. Hon har även sagt "I love you daddy". Hon kallade även Mr Burns "Santa" i ett avsnitt och sade "Dadeli dodeli" när hon, Bart och Lisa var adopterade av Flanders


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0