Snöstorm och mandeldoft,Om författarinnan Camilla

Snöstorm och mandeldoft

Snöstorm och mandeldoft är en kortroman som Camilla skrev som juldeckare för tidningen Allas 2006.

Martin Molin från Tanumspolisen inbjuds av flickvännen till släktträff på Valön dit han anländer som siste gäst. Förbindelsen med fastlandet avbryts av en snöstorm och fasliga händelser utspelas på den isolerade ön. Här anknyter Camilla Läckberg till en klassisk deckarsituation: mord i en sluten miljö. 

image17


Camilla Läckberg
Ålder: 32 år
Familj: Barnen Wille och Meja
Yrke: Författare
Hemsida:http://www.camillalackberg.com/

image18

Camilla Läckberg kommer ursprungligen från Fjällbacka, den ort i böckerna där folk mördar varandra. Hon utbildade sig till civilekonom på Handels i Göteborg och jobbade några år som det, bland annat på Telia.

Det har gått fort för Camilla Läckberg. År 2003 kom hennes första bok, Isprinsessan. När den andra boken kom sålde den så bra att hon kunde försörja sig på sitt författande. Förra året var hon den svenska författare som sålde mest. I april i år hade hon sålt totalt 1,3 miljoner böcker.

Nyligen släpptes hennes femte bok, Tyskungen,
I höst visas Läckbergs två första böcker, ?Isprinsessan? och ?Predikanten?, som filmer på SVT. Hon har kontrakt på att skriva tre deckare till för förlaget Forum.


Bokens Erika bär drag av Camilla Läckberg själv och en del av händelserna är självupplevda
Mest inspiration får hon av engelska deckarförfattare. Dessutom ser hon alla polisserier, deckare och dokumentärer om seriemördare på TV. Och hon läser mycket psykologi.
Hon har ständiga kontakter både inom polisen och rättsmedicin som hjälper henne att reda ut begreppen, men också läser manusen och rättar eventuella fel.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0