Allt för min syster

Nu har jag läst ut den och jag kan bara säga.LÄS DEN!!!
Toppenbok 
 en verkligen fängslande bok,

image202

Allt för min syster är, trots sitt aktuella och allvarliga tema, framför allt en spännande, överraskande och gripande underhållningsroman som man inte kan lägga ifrån sig.

Utgivningsår: 2005
Anna har kommit till världen för att genetiskt matcha sin storasyster Kate som lider av leukemi. Nu är hon tretton år och har fått nog; hon uppsöker en advokat och stämmer sina föräldrar för rätten att bestämma över sin egen kropp

Bokens huvudperson är trettonåriga Anna. Vi möter henne när hon är på väg till en advokat för att få hjälp att stämma sina egna föräldrar. Hon vill ha rätten till sitt eget liv.
Annas storasyster Kate lider av en aggressiv form av leukemi. När inga behandlingar hjälper återstår ett enda alternativ - donation av blodstammceller. Men det finns ingen lämplig donator. Då bestämmer sig Kates föräldrar för att designa Anna. Hon kommer alltså till världen för att genetiskt matcha sin syster. Kate blir bättre när hon får stamcellerna från Anna. Tyvärr blir hon sjuk igen och Anna måste hjälpa henne igen och igen.
Anna har inget eget liv, när hon vill åka på ett hockeyläger får hon inte eftersom Kate kan komma att behöva henne.
Vi får följa hela familjen och deras våndor. Man förstår Anna som vill ha ett eget liv, men man känner också med hennes mamma som vill att Kate ska få leva. Det finns ingen självklar lösning på problemet. Boken har ett oväntat slut.


Kommentarer
Postat av: petra

Den här är väldigt bra hemsk och ger eftertanke på att alla vi människor är egna individer som har ett eget liväven de små människorna "barnen".
Vi vuxna runt omkring måste lyssna till vad barnen säger och vill!!!
Kram Petra

2007-12-30 @ 18:36:31
Postat av: Sandra

Har läst den, en riktigt bra bok!

2010-12-05 @ 16:47:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0