Fars dag

Idag var det farsdag.

Fars dag är en högtid som firar minnet av ens  far som i Sverige inträffar den andra söndagen i november.Den har sitt ursprung i 1910-talets USA. Initiativet kom från Mrs. Sondra B. Dodd som ville hedra sin far för att han ensam fostrat sju barn efter deras mor dött i barnsäng.

Den första Fars dag firades den19/6-1910 i Spokane, Washington. Seden kom till Sverige 1931 och firades till en början i juni.
 Efter önskemål från det nordiska handelssamfundet flyttades tidpunkten för Fars dag fram till november för att ligga bättre i förhållande till Mors dag. Fars dag infaller andra söndagen i november.

Fars dag firas samtidigt i hela Skandinavien, förutom i Danmark där de firar den 5 juni. I resten av världen kan Fars dag firas såväl i juni (USA och Storbritannien), augusti (Brasilien), september (Australien) ,Maj(Tyskland)
Källa: http://sv.wikipedia.org/wiki/Fars_dag

Jag och min syster hade köpt biljetter till vår käre far det blev Christmas show.Han fick även vingummin som han älskar!!Han blev jätteglad men tyckte att vi la ut alldeles för mycket pengar på vår lille far.Men det tyckte inte vi.Så den 13 dec,ska mamma och pappa gå och förhoppningsvis blir det jättebra.

image184
I år kommer det att gnistra i Löfbergs Lila Arena när Christer Sjögren, Thomas Di Leva, Sarah Dawn Finer, Shirley Clamp och Anders Ekborg bjuder in till årets stora julshow. Med en sprakande parad av de bästa och mest välkända jullåtarna tar artisterna med publiken på en julresa mer stjärnklar och varm än någonsin tidigare.

The Christmas Show innehåller en lika spännande som självklar blandning av underbara artister. Artistmixen är noga genomtänkt, allt för att skapa en sprakande, överraskande och framförallt glittrande show. Artisterna har själva valt sina egna favoritsånger. "White Christmas", "Santa Claus is Coming to Town" och förstås "Oh helga natt" är några av låtarna som kommer att framföras i showen som lovar lika mycket Värmlandsvärme som Las Vegasglam.

The Christmas Show är den stora föreställningen med den varmaste julstämningen och den bästa underhållningen. För regin står Rolf Degerlund och allt ackompanjeras av en stor orkester under ledning av Anders Eljas.

Showens längd: 2,5 timme inklusive paus.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0