Marie Hermansson

Just nu håller jag på att läsa Värddjuret (1995)av Marie Hermansson.
Kan bara säga att detta är en märklig bok men jag kan ej släppa den ifrån mej.
Men själva idén med en galen doktor, fångenskapen i ett växthus för att föda insekter tycker jag är otroligt bisarr och givande!Så läs den!image361

Ensam i livet efter ett flerårigt förhållande med en gift man ger hos sig iväg till Borneo. Resan ger henne respit från vardagen och en sällsynt möjlighet till återblick på sin barndom, sitt liv.
Men när hon återvänder till Sverige förändras allt. Hon känner plötsligt en svag muskelryckning i låret, den varar bara någon sekund men liknar inget hon dittills varit med om. Känslan är fullkomligt ny och främmande.
Efter mötet med en exentrisk läkare, specialist på tropiska sjukdomar, får hon veta sanningen. Hon har blivit värddjur för en annan varelse...


Andra böcker som jag läst av Marie hermansson:

image367

Musselstranden (1998)Den här boken berör en så det är omöjligt att släppa taget.En underlig historia som inte går att släppa när man väl börjat läsa den.

Från ett smutsigt barnhem i Indien anländer Maja till sommarhuset i Bohuslän.Året är 1969, en tid full av framtidstro. Hennes adoptivfamilj är idealisk: föräldrarna är kulturkändisar, farfar professor, syskonen begåvade och självständiga. Men Maja är en gåta. Trots kärlek och uppmuntran förblir hon stum och otillgänglig.
   När Maja är fyra år följer hon med sina tonårssyskon för att tälta ute i havsbandet. Under natten försvinner hon spårlöst. Sex veckor senare finner man henne vid Musselstranden, långt från den ö där hon försvann.

image370
Ett oskrivet blad (2001) Detta är en varm bok med härlig stämning om två udda personer.

Reine är i 50-årsåldern, hunsad och ensam. När han träffar den kraftigt överviktiga Angela fascineras han av hennes okunnighet och hjälplöshet och njuter av att vara den som bestämmer. Men Angela visar sig vara en annan än den han tror.Huvudpersonerna heter Reine och Angela, och de är två udda människor utan stora förhoppningar på livet. Men de finner varandra och försiktigt börjar de bygga upp en tillvaro tillsammans. De flyttar ihop, gifter sig och när de får en pojke tycks det Reine att han vunnit själva storvinsten.
Men lyckan vänder. Det visar sig att pojken lider av en svår sjukdomimage364
Hembiträdet (2004)Kan bara säga att den här boken är jättespännande.Hon skriver lättläst och med humor.Man vet aldrig när det är fantasi eller verklighet!!

Yvonne Gärstrand är en framgångsrik organisationskonsult som känner leda, såväl i jobbet som i sin familj. För att liva upp sig börjar hon ströva omkring i ett främmande villaområde, hon iakttar människorna där och fantiserar om deras liv.
Ett hus i synnerhet väcker hennes intresse, makarna Ekbergs. Hon får veta att de söker en hemhjälp, går dit på en anställningsintervju och får jobbet. Men när hon börjar sitt arbete märker hon snart att allt inte står rätt till.
Från att ha varit en utanförstående iakttagare dras Yvonne alltmer in i Bernhard Ekbergs liv. Hon invigs i hans mörka hemligheter och samtidigt börjar också hennes eget liv förvandlas på ett sätt hon inte kunnat ana.


image363
Mannen under trappan (2005) en mycket spännande och knepig berättelse.Som vanligt kan man ej släppa taget när man väl börjat läsa.

Mannen under trappan är en suggestiv och spännande berättelse som utspelar sig i gränslandet mellan verklighet och mardröm. Med stor inlevelse skildrar Marie Hermanson en man som dignar under alla de krav som ställs på honom.  


image362
Svampkungens son  (2007)
Humoristisk, välskriven och annorlunda, men samtidigt enkel, spännande och på vissa håll tragisk  men väldigt charmig.
Han växer upp i skuggan av sin blomstrande far - den berömde svampexperten som har en sådan hand med kvinnorna. Maktlös bevittnar han hur fadern under sina exkursioner i svampskogen vanligen förför någon av de vackraste kvinnorna i gruppen medan han själv får hålla till godo med de Lektyr-flickor som han lirkar loss ur häftklamrarna och nålar upp på väggen. Och när fadern gifter sig med den vackra och utmanande Madeleine kompliceras situationen ytterligare.

image368

Marie Hermanson är född 1956.
Hon växte upp i Sävedalen, strax öster om Göteborg, tillsammans med sina tre syskon och föräldrarna som var lärare.

Hon gick på Journalisthögskolan i Göteborg och studerade sociologi och litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet. Efter avslutad journalistutbildning arbetade hon som dagspressjournalist på olika tidningar.

1986 debuterade hon på Albert Bonniers förlag med Det finns ett hål i verkligheten, en samling berättelser inspirerade av sagor och myter.

Den Augustnominerade romanen Värddjuret (1995) blev hennes genombrott och med Musselstranden (1998) nådde hon en stor läsekrets.

Hennes böcker har sålts till elva länder. Marie Hermanssons hemsida:
http://www.mariehermanson.se/

Kommentarer
Postat av: Anna

svar: Tack så jätte mycket för din kommentar!

Ha en fin dag!
Kram

2008-01-30 @ 10:07:00
URL: http://moranna.blogg.se
Postat av: pejabratz

Awh, tack så mycket =)) Du hade ett mysigt litet krypin själv :)

2008-01-30 @ 10:17:19
URL: http://pejabratz.blogg.se/
Postat av: Myra

Tack för besök och snälla ord. Alltid kul med nya bloggbekantingar. :)

2008-01-30 @ 10:56:22
URL: http://myrasmysterier.blogg.se
Postat av: hjördis

En sådan gullig bloggsida med det sovande barnet och ett hjärta........
Tack för titten hos mig, jag blir så glad när nya bloggare tittar in och lämnar ett litet avtryck.
Du som jag gillar att läsa, det ger verkligen avkoppling, lugn & ro. Ha en fortsatt bra dag. Hjördis

2008-01-30 @ 11:55:33
URL: http://fridhemsgangets.blogg.se
Postat av: Malin

Kikar in och säger hej!

2008-01-30 @ 13:23:23
URL: http://tidsoptimistens.blogg.se
Postat av: Pialotta

Så många böcker som du tipsar om.. fint för jag är i färd att beställa ny ljudbok.. här fick jag mycket inspiration och tips:-)
Ha de gott i din lässtuga:-)
Kram*

2008-01-30 @ 13:45:36
URL: http://kafferasten.blogg.se
Postat av: britten

å jag älskar hennes böcker har läst dom alla...tycker hon skriver mycket bra.

ha det gott

2008-01-30 @ 14:37:41
URL: http://pyrobritt.blogg.se
Postat av: sofia

Vad mycket bra boktips, det gillas!
Tack så mycket, det var kul att höra! :)

2008-01-30 @ 16:48:54
URL: http://dagensmat.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0