TankarGrafik från Country Colors
Alla vill vi ju må bra och trivas med oss själva och livet. Det är en självklarhet.
Men alla  föds vi olika och en del har tur och blir av naturen friska och starka, medan andra föds med sämre förutsättningar så är det ju bara.

Men mycket i våra liv kan vi faktiskt  bestämma över själva och förbättra om vi vill?
Vi i Sverige och en stor del av världen har ändå turen att kunna välja det mesta i vårat liv själva ex. vilka vi vill umgås med,vilken utbildning vi ska välja,vad vi ska äta ja helt enkelt vårt liv kan vi välja.
Men har ni tänkt på en sak det är väldigt lätt att klaga på allting.
Trots att folk har valt sina vägar i sina egna liv så gnäller de.(Nu vet jag att inte alla kan välja men nu menar jag de som verkligen valt sina liv)
Jag själv gnäller på min lön ,på mitt jobb ja jag är en väldigt gnällig person stundtals.

Är vi Svenskar unika i detta klagande ?Är vi ett klagande folk tro,för det verkar ju som ingen är nöjd med någonting.
Strävan att alltid ha mer är det typiskt svenskt ? Eller är det  kanske ett I-landsproblem.?
Var det bättre förr då man inte visste någonting om andra ?Klagades det mindre då?

 

Grafik från Country ColorsGrafik från Country ColorsGrafik från Country ColorsGrafik från Country Colors
Hur tycker ni mina kära läsare är vi Svenskar ett gnälligt och klagande folk?
Eller är det så här överallt i världen?
Kommentarer
Postat av: Marina

Jag tror då jag också diskuterat just det här med mina vänner, att det är ett lyxproblem. Har man det `´för bra´´ så har man ork och tid att lägga ner på att analysera allt. Vi har också en tendens att fråga oss själva: -Är jag lycklig!?

Måste man kämpa för ren överlevnad och rädslor, så är man lycklig då man äter och familjen överlever sjukdomar. En vis man sa. Om man ställer sig frågor som - Är jag lycklig? -Mår jag bra? Då är man det! För mår man dåligt eller är olycklig..då känner du det direkt och behöver inte fundera på det!

Ha en bra dag.

2010-01-05 @ 10:11:59
URL: http://gallerigavelin.blogg.se/
Postat av: Monica

Mycket av vårat klagande ligger nog i att vi har allt. I alla fall har de flesta av oss tak över huvudet och det mesta i materiella ting.Jag är en sån som gnäller mest på dåligt väder - är så fruktansvärt väderpåverkad att det inte är sant. Visst, sen gnäller jag stundtals på annat också... lönen, jobbet och annat. Gnälla tillhör väl livet på något sätt och kanske är vi värre här i Norden än övriga världen, jag vet inte.Det går väl an med gnäll om man kan skratta åt det efter "gnällstunden"

2010-01-05 @ 10:30:27
URL: http://mjsson.se
Postat av: Yvonne

Absolut! Många gnäller på helt onödiga saker som de inte kan (eller orkar) göra något åt. Kritik kan vara befogat, men man kan ju försöka göra något åt det då...själv gnäller jag på vädret, haha, och DET kan man ju verkligen inte göra så mycket åt. Jag läste härovan att det är fler "vädergnällmänniskor", haha! Kram. Nu packar jag...

2010-01-05 @ 10:38:24
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Therese

Jag gissar helt klart på att vi svenskar är lite värre på att gnälla än andra. Tänk så mycket energi det tar av oss av att springa runt och gnälla!!!

Kram

2010-01-05 @ 10:43:53
URL: http://grabbmorsan.blogg.se/
Postat av: Singers!

Hejsan allt bra? :D

2010-01-05 @ 11:12:27
URL: http://fotoooo.blogg.se/
Postat av: tess

Hej där å tack...Jag har gått i terapi i flera år och jag träffar en bra läkare nu. MEN denna trötthet nu beror ju mycket på att jag är sjuk och att jag äter sådan medicin som helt enkelt gör mig trött. Sedan har jag väl lite för mycket i livet som jag helt enkelt inte pallar med... MEN jag mår helt klart bättre än på länge trots detta. Saker börjar falla på plats.Samtidigt är det väl som du skriver vi är bra på att hitta något att klaga å gnälla över istället för att finna de små sakerna som faktiskt gör att vi har det gott och bra. Jag jobbar hela tiden med att se det lilla och verkligen njuta av de. men det går i inte i en handvändning. Tror att vi i Sverige har det lite lite för bra. Vi är vana att ha allt. Vi är vana och sedan ställs så stora krav så man pallar inte trycket helt enkelt.Hoppas du får en fin dag. //Tess

2010-01-05 @ 11:15:06
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Martina

jag vet inte riktigt hur jag ska skriva detta, men jo vi kan nog vara ett klaggande folk, lite i alla fall!ha en bra dag

2010-01-05 @ 11:27:23
URL: http://beautywolf.blogg.se/
Postat av: carolina

Öh, (tänker) jo du har nog rätt jag tror faktiskt att vi är en aning gnälliga i det här landet. Ingen smickrande egenskap precis men den går alltid att göra något åt. Tror faktiskt att svenskar har blivit bättre, inser kanske att vi har det förbaskat bra i Sverige.

2010-01-05 @ 11:59:10
URL: http://nilspersgarden.blogspot.com
Postat av: Nanna

Många har nog glömt sin historia..det räcker att gå 60-70 år tillbaka i tiden för att inse hur bra vi egentligen har det, både friska och handikappade !

Hoppas du har en bra dag!

2010-01-05 @ 12:11:51
URL: http://honkytonkangel.blogg.se/
Postat av: Jennie

jag tror att alla i-länder är klagande folk! itne bara sverige :)svar: ah vi köpte lite souvenirer :)

2010-01-05 @ 12:57:22
URL: http://hallon8.blogg.se/
Postat av: pudeln

Hej! Jag tycker att vi Svenskar allt är liite för gnälliga faktiskt, dock ska påpekas att även jag är en gnällig människa, men inte så farligt tror jag hihi...2010-01-05 @ 12:59:57
URL: http://pudelnsgrubbel.blogg.se/
Postat av: Camilla

Visst gnäller vi men det är ju vårat problem så då måste vi väl få gnälla.

Problem kan ju visas på så många olika vis.

Allt från fattigdom/sjukdom till huvudvärk.

Jag tycker att alla har rätt att få gnälla :)

Ha det bra och kram på dig!

2010-01-05 @ 13:06:40
URL: http://cammo69.blogspot.com
Postat av: RESESNACK.

Tyvärr är vi ganska gnälliga men det är svårt att låta bli! :)sv: ja, det klart! kanske borde spana in det närmare också :D

2010-01-05 @ 13:22:48
URL: http://resesnack.wordpress.com
Postat av: Eva

Svår fråga det där, men det kan mycket väl vara så är vi är ovanligt gnälliga. Brukar tänkta på det när man ser reportage från Afrika, även om de lever fattigt och enkelt så verkar människorna där många gånger gladare än vi. Kan det vara klimatet? Det sägs ju att nordbor (och finnar i synnerhet) är rätt deprimerade.

2010-01-05 @ 14:12:49
URL: http://detspokar.blogg.se/
Postat av: mina

God eftermiddag gumman.Hoppas att allt är bra med dig denna tisdag.Min prins heter William :) Ja det är underbart med bebis lukt...HA en skön dag.kram

2010-01-05 @ 15:03:13
URL: http://blondis81.blogg.se/
Postat av: Afrodite

Uj, svår fråga! Men klart är i alla fall att vi borde vara mer nöjda och tillfreds med det vi har och inte hela tiden sträva efter mer och något som vi inte har. Vara mer i nuet och njuta av det. Inte kolla på vad alla andra har. Inte jämföra oss med grannen och vännen...osv, osv. =)

Intressant att fundera på sånt här ibland och att sätta ner foten! =)

Kram på dig och ha en fin trettonafton!

2010-01-05 @ 15:16:58
URL: http://afrodite.blogg.se/
Postat av: ida myrin ♥

sv: detsamma!! :)

2010-01-05 @ 16:24:45
URL: http://myrins.blogg.se/
Postat av: anki

det gamla talesättet "mycket vill ha mer" stämmer ganska bra och jag tror alla kan välja hur den/de vill leva, ja de som drabbas av kroniska sjukdomar har förstås inte valt det men tror att dom som drabbas av det väljer att leva ett liv som får dom att må någorlunda bra :-)ha en skön kväll

2010-01-05 @ 17:09:06
URL: http://www.engstromsfoto.se
Postat av: birgitta

Ja mycket vill ha mer och vi blir nog aldrig nöjd ju mer standard vi får. Vi är ett strävande folk som vill ha mer och mer. Istället för att vara tacksam över det man har, tror det är lite typiskt svenskar. Tror det är lite typiskt västvärlden kanske... U-länderna och mellanöstern klagar inte mer än att de vill ha demokratier och kanske möjligtvis mat för dagen. Kram Birgitta

2010-01-05 @ 17:19:07
URL: http://birgittagh.blogspot.com
Postat av: Bjorne

Visst klagar vi ibland men inte mer än någon annan,däremot så jobbar vi mest i värden och klockan styr allt vad vi gör,tror inte ens en dansk skulle finna sig i vårat styrda liv av klockan och alla måsten som ska göras,en del länder sitter dom och myser hela dagarna och dom lever dom oxå,så är dom inte med i tävlingen som heter-den som har mest saker när han heller hon dör har vunnit,sjukt va,kram.

2010-01-05 @ 17:30:27
URL: http://bjornesmagazin.blogg.se/
Postat av: Anna ..tassar in

Hmmmm jo men du så är det säkert..men ändå vill jag nog påstå att det finns ganska många glada o positiva med..Vi borde verkligen vara mer nöjda med vårt sätt att leva..

2010-01-05 @ 17:33:32
URL: http://filipendula.blogg.se/
Postat av: Susanne P

Visst klagar vi mycket! Det är ju lättast. Men att göra någonting åt det vi klagar på, det gör vi aldrig!

Kram!

2010-01-05 @ 17:41:58
URL: http://susannep.blogspot.com
Postat av: Susanne

Hej!!! Det stämmer bra vi svenskar klagar mycket varför kan man inte förstå ibland. Ha en bra kväll. Kram Susanne

2010-01-05 @ 17:44:30
URL: http://vejers.blogg.se/
Postat av: mammakero

Jag tror det är ett Ilandsproblem. För mycket vill ha mer... De som behöver mer än vi här i Sverige, kan heller inte bestämma något själva. De är fullt upptagna med att rätt och slätt överleva.

Sen kan man ju vissa dagar vara mer gnällig än andra, i alla fall är jag sån!

Hur som helst, jag är boende i hjärtat av det gamla Skaraborg! Som du nog säkert vet.... ;)

2010-01-05 @ 19:46:34
URL: http://mammakero.blogg.se/
Postat av: Lena

Jag tror nog att det klagas och gnälls lite överallt i vår värld. Fast vi hör det mesta gnället där vi lever själva.

Jag tror nog inte att det speler någon roll om vi är svensk eller inte. Det är nog människan i sig som hela tiden vill ha mer och bättre.

Fast vi borde verkligen inte klaga. Man kanske ska tänka till lite och se vad man har och som kunde varit sämre eller inte ha alls.

//Lena (gnäller också)

2010-01-05 @ 20:49:27
URL: http://lenasoderberg.blogg.se/
Postat av: ansepanse

visst är väl svenskarna kända som ett gnälligt folk ingenting är ju någonsin bra, alla ska ha mer och mer

2010-01-06 @ 10:55:14
URL: http://kinaguld.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0