Boktips*3

Jag gillar Sheila O'Flanagans böcker.
Sheila O'Flanagan är från Irland,jag gillar hennes sätt som hon skriver på och hennes romaner handlar om olika kvinnor och deras liv.
Den perfekte mannen var även den en bra bok så läs den om ni har gillat hennes andra böcker..
Den perfekte mannen (inbunden)
Om boken:
KARIBIEN. Varma, tropiska dagar. Heta, loja nätter. En lyxkryssare av högsta klass. Tillsammans måste det vara den perfekta ramen för en romantisk semester. Men för systrarna Britt och Mia innebär resan något helt annat.
BRITT är inbjuden som föreläsare. Hon har skrivit årets bästsäljare, romanen Den perfekte mannen och anses vara en specialist på ämnet romantik och kärlek. Men kärlek är det sista hon tänker på efter ett kortvarigt äktenskap som slutade i katastrof. MIA är förälskad i sin före detta pojkvän, sin dotters pappa, i hemlighet och lägger knappast märke till andra män, hur perfekta de än är. Hon är med som sin systers assistent.
De båda systrarna är olika som natt och dag, och närheten ombord riskerar att driva dem isär för alltid.
Ombord finns också Leo Tyler, en mystisk man med ett besvärligt förflutet och den charmige kryssningschefen Steve Shaw.
Medan resan fortsätter knyts nya band av vänskap och kanske av kärlek, trots att ingen av dem tänkt sig att det är möjligt. (bok+bild lånad hos bokus)


Jag har läst alla Anna Janssons böcker och gillade även den 11e boken "Drömmen förde dej vilse" om kriminalaren Maria Wern.
Så har ni läst hennes andra böcker läs även den här!


Drömmen förde dej vilse
"Med några enkla tryck på tangentbordet kunde han via satellit se de små människornas vardagliga liv. Dessa vidskepliga och svagbegåvade trodde ännu på slumpen. Det gav honom en känsla av makt då han hela tiden kunde iaktta dem. När väderförhållandena var gynnsamma kunde han till och med observera deras aningslösa ansikten. Kanske var det just det som gav honom den största tillfredsställelsen."

Den gotländska myten om vita havsfrun har funnits sedan Tjelvar tände elden och ön steg ur havet. Det berättas om en ung kvinna som drunknade på bröllopsnatten och som sedan dess i sin osalighet försökt locka ned män i underströmmarna utanför västkusten. Myten väcks till liv en tidig morgon, strax före midsommar, när en sjuksköterska hittas mördad i lusthuset på Tempelkullen i Botaniska trädgården. Hon är klädd till brud. Kriminalinspektör Maria Wern utreder fallet. Det blir en ojämn kamp där mördaren kan observera varje steg polisen tar. Med en intelligens och ett tekniskt kunnande som överträffar allt de trodde var möjligt planläggs en djävulsk strategi. Ondskan finns närmare än de tror. (om bok+bild lånad hos adlibris)

Bittrare än döden (inbunden)

Bittrare än döden är den andra psykologiska spänningsromanen om terapeuten Siri Bergman. Från mottagningen vid Medborgarplatsen, genom ett regnigt, höstkallt Stockholm och ut i skärgården, till Siris ensligt belägna stuga, får vi följa jakten på en mördare.

Systrarna Grebe/Träff skriver mycket bra och det är en mycket spännande historia där jag tror att alla är mördaren tillslut!Läs den och läs även den 1a boken om Siri-”Någon sorts frid”

En regnig höstkväll, någonstans i Stockholm, blir femåriga Tilde vittne till hur någon sparkar hennes mamma till döds. Gömd under köksbordet bevittnar flickan det brutala mordet. Samtidigt träffar terapeuten Siri och hennes kollega Aina en helt ny grupp med patienter: De har åtagit sig att leda en självhjälpsgrupp för kvinnliga brottsoffer, och under ett antal mörka höstkvällar berättar kvinnorna i gruppen den ena grymma historien efter den andra om omöjlig kärlek, våld och förnedring.

Där finns Kattis, som blivit misshandlad av sin före detta pojkvän och som lever med en ständig hotbild, och Malin, den unga, lovande friidrotterskan som blev våldtagen efter att ha dejtat en kille hon träffat på internet. Där träffar vi också Sofi, tonårstjejen som blivit misshandlad av sin styvfar, och Sirkka, en äldre kvinna som först efter många års äktenskap förstått att hon blivit fysiskt, men kanske framför allt psykiskt, misshandlad under decennier.

En mörk bild av kärleken och mäns våld mot kvinnor växer fram. Samtidigt finner sig Siri vid ett vägskäl i sitt eget liv - ska hon själv våga lita på kärleken, den som svikit henne och de andra kvinnorna tidigare?

Stegvis flätas lilla Tildes öde samman med Siris och kvinnornas i gruppen, och sökandet efter försoning och återupprättelse förvandlas till en mördarjakt.
(om bok+bild lånad hos Bokus)



Kommentarer
Postat av: Emma says style, love & rock and roll.

Gillar också Sheilas böcker. Bra lättsmält i hängmattan på sommaren :)



Jag jobbar med ungdomar, är socionom :)

2011-06-08 @ 09:09:47
URL: http://emmasays.se
Postat av: Afrodite

Ha raldrig läst Flanangans böcker, men provat Janssons. Helt ok. Annars älskar jag ju Läckberg...=)

Kram på dig!

2011-06-08 @ 10:21:27
URL: http://afrodite.blogg.se/
Postat av: Ingrid

Åh, en ny bok av Grebe/Träff det har jag missat. Ölandskramar från mig

2011-06-08 @ 11:48:01
URL: http://farmoringrids.blogg.se/
Postat av: Marie-Louise

Tack för lästipsen :) Kram

2011-06-08 @ 12:37:27
URL: http://madredetres.blogg.se/
Postat av: Helene

Har läst ettan med Grbe och Träff och den var bra.

Måste beställa tvåan nu !!

Do andra har jag inte läst.

Jag har bok-tips på min blogg idag oxå.

Kram Helene.

2011-06-08 @ 14:24:57
URL: http://helenesdagbok.blogg.se/
Postat av: Jonnie

tackar, känns mycket bättre nu,. tänkte nog jobba ikväll :)

2011-06-08 @ 15:24:25
URL: http://www.Alwaysfabulous.se
Postat av: Ama de casa

Tack för tipsen :-)

2011-06-08 @ 17:07:41
URL: http://amacasa.wordpress.com/
Postat av: Marie-Louise Grimlund

Hej Sofie !

Såg på FB att Du bara stavar med ett F.



Den där Grebe/Träff har jag en bok som heter,någon sorts frid.

Inge av mina pocketböcker har jag börjat läsa, fick ju en av kompisen om da Vinci, inte ett dugg road av att läsa böcker, räcker gott och väl att läsa bloggar morgon,middag o.kväll.



Inte känner hon mig efter 34 år, har ju både sagt och skrivit, läser inte böcker, sminkar mig inte.Ändå fick jag en bok +ögonskugga.

Det där var nog inte köpt till mig tror jag.

Hon köpte en tröja åt oss var med prickar på, min var rosa med svarta prickar, jag föredrog blått.Men ändå valde hon att ge mig en blekrosa och till sig själv en blå.Har den kvar, men den är för liten, fast den är ju modern, med sina prickar.

Har två prickiga väskor istället, som jag fick gratis vid tidningsprenumration samt scarves oxå.

Är jag otacksam tycker Du.?

Varför ge mig sånt jag inte använder.Jag vet ju att M älskar väskor.Därför gav jag henne en jag fick av min syster, som inte heller känner mig.En massa hänglås var det på.M hade roligt åt den, men jag tror inte att hon använde den med alla låsen.Den var tung dessutom.Bättre bara skicka ett kort eller ringa.



Kram och simma lugnt.



2011-06-08 @ 18:26:24
URL: http://parart222.blogspot.com/
Postat av: M E R E I

- nämen tack för tipsen vännen min!

2011-06-08 @ 18:59:20
URL: http://dajeroma.blogg.se/
Postat av: Roggan

Tycker Anna Janssons böcker är kanon. Gillar också Mari Jungsteds böcker.

2011-06-08 @ 19:19:10
URL: http://roggansblogg.wordpress.com/
Postat av: Sussi

Åhh vad kul att den verkar va bra. Den första alltså. Jag har nyss köpt den. Jag gillar dom där lättsamma böckerna med komiskt inslg.



Kramisar

2011-06-08 @ 19:19:29
URL: http://allt-om-inget.bloggagratis.se
Postat av: Ann Catrine

Bittrare än döden har jag totalt missat,

måste beställas!

Anna Jansons bok ligger i lånehögen jag fyllde på

hos bokbussen igår...

Moströms senaste är sedan igår min kvällslektyr,

tror tyvärr jag läser ut den redan ikväll...

för den är BRA!!



Kram!

2011-06-08 @ 20:33:10
URL: http://mormormu.blogg.se/
Postat av: Cissi

Oj vad du läser :D

Hur hinner du?

2011-06-09 @ 11:02:34
URL: http://cissileandersson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0