Räkcheesecake

Den här räkcheescaken blev verkligen supergod,jag hade ej i gelatinblad för jag hade ej några hemma och det funkade bra ändå.

Mixa 6-7 skivor  kavring.
Smält 75 g smör. Blanda bröd och smör och klä en form med löstagbar botten med plastfolie. Tryck ut brödet till en botten.
 Lägg sedan 4 gelantinblad i kallt vatten. 
Iburk skalade räkor som finhackas ta bort några för garnering.
en bit purjolök som hackas,  en knippa dill finhackas.
 Blanda i iburk philadelfiaost
en burk svartpeppar och dill ost (bonjour),
en liten burk röd stenbitsrom spar lite till dekoration.
 Blanda samman allt.
Krama ur vattnet ur gelantinbladen och smält på låg värme.
 Tag en rejäl klick smet och blanda i gelantinet, häll därefeter i gelantinsmeten i den andra smeten och blanda väl. Häll den på kavringsbotten, plasta och ställ i kyl ca 2-3 timmar.



Kommentarer
Postat av: Mamma till William och prinsessan i magen

Godmorgon snäckan..Det är så gott med räkor.Ha en fin start på vecka.kram

2011-09-19 @ 08:24:57
URL: http://blondis81.blogg.se/
Postat av: Camilla

Mums!

Gud så gott det ser ut och vad gott det lät.

Blev det något över? Jag menar ...jag är ledig idag och jag ska väl någon gång idag,äta lunch ;)

Kram!

2011-09-19 @ 08:44:27
URL: http://cammo69.blogspot.com
Postat av: Lotta

Ser mycket smaskigt ut, skulle gärna ta en bit nu på direkten. Så bra att du delgav oss receptet så kan man ju själv göra ett försök.

Hoppas du får en bra dag!



Kram

2011-09-19 @ 08:57:03
URL: http://tankarombilder.blogg.se/
Postat av: Marie-Louise

Såg riktigt god ut, ska nog testa den där nästa gång jag ska på knytkalas. Kram

2011-09-19 @ 09:31:46
URL: http://madredetres.blogg.se/
Postat av: Yvonne

Och tjusig var den också! :)

2011-09-19 @ 09:49:40
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Vicki

Har ni varit i utlandet igen eller det är bilder från resan ni gjorde sist??



Hur är det annars??



Här lyser solen idag får väl se hur länge den gör det. För det har varit mycket regn och blåst denna sommar.



Hur går det på jobbfronten??



Ha det bra,Vicki

2011-09-19 @ 10:03:16
URL: http://fotbollsvicki.blogspot.com
Postat av: Ragnvi

Såå smarrigt!!!

Ljuvliga foton för övrigt hos dig! Här spöregnar det...

Kramen!

Ragnvi

2011-09-19 @ 10:04:01
URL: http://rankans.blogg.se/
Postat av: Barnens Hjältar

Det där såg gott ut! tack för välkommen hem hälsningen. Borta bra men hemma bäst :P

2011-09-19 @ 10:10:59
URL: http://barnenshjaltar.blogg.se/
Postat av: ansepanse

låter jättegott :)

Sv: nej jag har aldrig varit i Thailand men en granne till oss var där förrförra året och då hade de med sig en buddha till mig

bamsekramar

2011-09-19 @ 10:48:53
URL: http://kinaguld.blogg.se/
Postat av: Jonna

Tack:)

Ser smarrigt ut även fast jag inte gillar sånt där :)

2011-09-19 @ 13:23:56
URL: http://jth.blogg.se/
Postat av: Susanne P

Men oj så gott det ser ut!

Kram

2011-09-19 @ 14:09:06
URL: http://Www.susannep.blogspot.com
Postat av: Ama de casa

Mmmm... Smarrigt!

:-)

2011-09-19 @ 14:51:28
URL: http://amacasa.wordpress.com/
Postat av: Ninni

Mmm ser superdupergott ut...ha en fortsatt bra dag..skitväder=(



Kram kram

2011-09-19 @ 15:27:34
URL: http://ninni.blogg.se/
Postat av: Fia

Smarrigt!

2011-09-19 @ 16:06:06
URL: http://neverkeso.blogg.se/
Postat av: Renee

Ser jätte gott ut, det måste jag testa någon gång.

2011-09-19 @ 18:30:51
URL: http://reneemari.blogg.se/
Postat av: Lena

Sådana dära läckerheter kan inte jag göra så du får lov att skicka mig ett smakprov ;)

//Lena

2011-09-19 @ 20:06:57
URL: http://bloggissoder.blogg.se/
Postat av: Inga Magnusson

Det där får det att vattnas i munnen på mig när jag läser! Går säkert att göra även för den som har diverse matintoleranser.

2011-09-19 @ 22:49:51
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Mia

Mmmmmmm..smaskigt, Sofie!

2011-09-20 @ 05:31:18
URL: http://matmia.blogg.se/
Postat av: Cissi

Skaldjur är så gott överlag ;P

2011-09-20 @ 07:51:42
URL: http://cissileandersson.blogg.se/
Postat av: Lena

Vilket smarrigt recept, det måste provas

tack så mycket för det

2011-09-21 @ 22:05:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0