Boktips


Den här boken var klart läsvärd det är skönt att läsa nåt annat än mord ibland.En bra sommarbok: som berör )
 
Syskon är som vänner du aldrig kan bli av med”, säger prästen. ”Det är så fint. Vad du än gör finns dom kvar.”Eva står tyst. Hon behöver inte berätta att senaste gången hon träffade Anders och Maja var en kort stund i köket hemma hos mamma när hon fyllde sextiofem.Eva har inte haft någon kontakt med sina yngre syskon på många år. Hon har nästan slutat tänka på dem när hennes mamma oväntat dör, och hon måste träffa Anders och Maja vid begravningen.Ingenting har förändrats, de är som främlingar inför varandra och snart är de inbegripna i en bitter arvstvist. Eva har sett det som en självklarhet att hon ensam ska ta över sin mammas älskade sommarhus i skärgården, men syskonen vill sälja så snart som möjligt.Eva flyr ut till sommarhuset, men bara ett par dagar senare dyker Anders och Maja upp med sina familjer i släptåg för att förbereda huset inför försäljning. Under de veckor som följer vänds Evas liv upp och ner. Huset fylls av andras ägodelar, röster och vanor. Eva tvingas lära känna sina syskon på nytt, men frågan är om de någonsin kan hitta tillbaka till varandra.(om bok + bild lånad hos Anna Fredriksson)
 
Jordens väktare
Det här är en tegelsten den är över 600 sidor men boken blir aldrig tråkig utan man vill bara ha mer hela tiden. En mycket otäck bok som får mig att tänka på att det finns allför många galningar    i vår värld!
Läs den ni kommer ej att bli besvikna!
 
När USA:s utrikesminister mördas vid ett statsbesök i Ukraina får Nicholas Shy, överste i Special Security Group och direkt underställd presidenten, i uppdrag att leda jakten på de skyldiga. Ingen tar på sig ansvaret och snart sker fler terrorattentat över hela världen - kasinon, gasledningar och kemiska fabriker sprängs, tåg fulla av människor kraschar, flygplan exploderar och elnät saboteras.
När terroristerna skickar sina krav till CNN, där Shys svenska flickvän Jessica Björk jobbar, sprider paniken sig snabbt över världen och en vansinnig jakt mot klockan inleds.

Nicholas och Jessicas förhållande blir alltmer ansträngt när de försöker hålla isär yrkesroller och privatliv. Samtidigt är Jessica livrädd för att den mörka hemlighet hon bär på ska avslöjas – något som skulle förstöra både hennes förhållande och karriär(om bok+bild lånad hos adlibris)
 
Tistelblomman
 
Den här boken kan man inte sluta läsa men jag visste inte att det var fortsättning på två andra böcker  så jag kände att jafg skulle vilja veta mer om vad som hade hänt innan ,man bör  läsa de två första böckerna för att hänga med i historien ,men boken är bra och den ger mej rysningar för hua den är läskig...
 
De andra böckerna om Maja är: Styggelsen och Döden på en blek häst
 
Ända sedan hon var liten har Maja Grå varit annorlunda. Det är en hemlighet hon inte kan dela med Jack, mannen som hon älskar. Tillsammans har de flyttat till det skotska höglandet. Till Tistelblomman, ett ensligt beläget hus med en sällsam dragningskraft. De trivs i det gamla kråkslottet och njuter av sin förälskelse i den storslagna omgivningen.

Men i trakten viskas det om hemsökelser så fasansfulla att ingen i lokalbefolkningen vågar sätta sin fot på ägorna. Och snart förnimmer Maja en osalig närvaro i husets dunkla vrår. Samtidigt oroar hon sig för hur Jack skulle reagera om han visste att hon är klärvoajant och hur detta kan påverka deras framtid.

Allting kompliceras då Maja får ett sekretessbelagt erbjudande om ett jobb där hennes förmågor kan komma till användning vid brottsutredningar. Det känns som om hon ställs inför ett omöjligt vägval. När sedan Jack måste resa bort en tid blir Maja ensam med sina tvivel och hon tappar fokus på den gåta som det ödsliga huset ruvar på - något som visar sig vara ett dödligt misstag.(om bok + bild lånad hos adlibris)
Den sista akten
 
Det här är den 10e boken om Anders Knutas på Gotland .Jag tyckte även om den här men den är inte lika spännande som de övriga böcker, jag älskar Ljungstedts sätt att beskriva Gotland och de personer böckerna handlar om..Gillar ni hennes andra böcker måste ni självklart läsa den här med:) 

När den omstridda debattredaktören på en av Sveriges största dagstidningar, Erika Malm, hittas mördad på ett hotellrum i Visby väcker dådet stor uppståndelse. Mordet sker mitt under den myllrande Almedalsveckan. Utredningen pekar åt olika håll; ett hotbrev från nynazister, ett mystiskt besök på Romateatern och spår av en hemlig älskare.Kriminalkommissarie Anders Knutas och kollegan Karin Jacobsson tar sig an fallet. Men inte bara utredningen vållar de båda poliserna huvudbry. Vad ska de göra åt den kärlek som börjat spira mellan dem?Journalisten Johan Berg är polisen hack i häl samtidigt som han försöker lappa ihop vardagen efter tragedin som drabbat hans familj.Under tiden rör sig en gärningsman i kulisserna. Någon som själv vill avgöra slutet på den sista akten. (om bok + bild lånad hos Adlibris)

Mari Ljungstedts sida)


 

 
 
 

Kommentarer
Postat av: soffie

h

2012-07-22 @ 19:16:44
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Susanne P

Bra med boktips så här om sommaren.

Jo! Vi spelar för fullt på WF. Där heter jag perrerssons.
Men på Rumble heter jag susannep!
Kram

2012-07-22 @ 20:16:25
URL: http://www.susannep.blogspot.com
Postat av: Susanne P

Bra med boktips så här om sommaren.

Jo! Vi spelar för fullt på WF. Där heter jag perrerssons.
Men på Rumble heter jag susannep!
Kram

2012-07-22 @ 20:16:26
URL: http://www.susannep.blogspot.com
Postat av: ♥ Carina ♥

Alltid kul med boktips. Buthler Öhrlund har jag läst tidigare fast inte den boken :)
Kram

2012-07-22 @ 20:51:22
URL: http://cinacarina.blogspot.com
Postat av: Jonnié Jonsson

Tackar, ja lite färg har ja nog fått :)

2012-07-22 @ 21:15:00
URL: http://jonniejonsson.com/
Postat av: Anna susar in

Ja den här sommaren är det säkert många som läser böcker. Du har väl skrivit ned alla titlar på de böcker du läst..det måste vara en hel del kan jag tro. Ja men självklart kan man beställa..Hjärtat. Lina gjorde ett till kusinen som nyss fått barn. Med inskription...det blev jättetjusigt. Du är så välkommen ...:)

2012-07-22 @ 21:20:36
URL: http://filipendula.blogg.se
Postat av: Yvonne

Ljungstedt hoppar jag över ;) men Buthler/Öhrlund har jag nyss läst mord.net av och DEN var bra! Och Amanda Hellbergs böcker är alltid bra! Hon har skrivit Jag väntar under mossan, den ska jag läsa!

2012-07-22 @ 21:23:59
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: meh.blo.gg

Tack, sonen är jätteglad :-)

2012-07-22 @ 22:25:59
URL: http://meh.blo.gg/
Postat av: Mia

Fina lästips du delar med dig av, Mari Jungstedt har jag nyss läst en bok av och jag gillar också henne...
Kram på dig!

2012-07-22 @ 22:31:16
URL: http://www.matmia.blogg.se
Postat av: Camilla

Du kommer alltid med sådana braiga boktips.
Tack för det!
Kram!

2012-07-23 @ 08:46:55
URL: http://cammo69.blogspot.com
Postat av: Ninni

Sommarhuset gav jag bort som present, men nu vill jag läsa den själv också=)

Ha en fin dag trots pissvädret, kram kram

2012-07-23 @ 10:17:23
URL: http://www.ninni.blogg.se
Postat av: Marie

Ohhh tack för tipsen

2012-07-23 @ 11:40:14
URL: http://myflowergirl.blogg.se
Postat av: Fröken M

tack ! det ska verkligen bli super kul med bröllop :)
vi gifter oss på koh lanta i thailand den 10 nov !

2012-07-23 @ 12:35:50
URL: http://frokenmela.se
Postat av: Pernilla

Tack för tipsen. Jag har inte läst någon av dem men Maries bok ligger på tur. Älskar dem!
/P

2012-07-23 @ 13:40:44
URL: http://pernillaochpuma.blogg.se
Postat av: Sus

Spännande böcker du visar!
Skriver upp och ska ta dem till vintern!

Kraaaaaaam

2012-07-23 @ 16:58:57
URL: http://blomtoken.blogg.se
Postat av: carolina

Äntligen har jag semester och hinner sitta lite vid datan....väldigt vad många bra böcker du tipsar om. Jag har just läst Niceville och det var den BÄSTA bok jag läst på mycket länge....

Idag satt jag ute i trädgården och försökt läsa men vinden har inte varit riktigt varm...men det verkar lovande i veckan...

Kram//

2012-07-23 @ 17:33:38
URL: http://nilspersgarden.blogspot.com
Postat av: Jessica

Hej! tack för boktipsen ;)) ja denna sommaren blir det mycke av den varan ;) kram Jessica

2012-07-23 @ 17:51:24
URL: http://www.anglarums.blogspot.com
Postat av: Marie-Louise Grimlund

Läser inte mycket böcker, men dom Du tycker brukar jag sluka.
Nu ska jag se om bibblan kanske har "Sommarhuset".Har en syster som sällan hör av sig.2 ggr om året.

kram Mi

2012-07-26 @ 15:11:34
URL: http://lillgrimman.bloggo.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0