Boktips


Döda talar inte
Den här boken var riktigt bra.Jag gillar Cleves böcker hennes härliga beskrivningar och klurighet i skrivandet gör att man inte kan sluta läsa!
En ung mamma förälskar sig i en kontrollerande äldre man. Kort därefter drunknar hennes lille son i ett badkar. Ett år senare hittas socialsekreteraren som arbetat med fallet strypt i ett badhus. Den som finner kvinnan är Vera Stanhope: kriminalkommissarien som arbetar för mycket, väger för mycket, dricker för mycket. Tillsammans med polisassistent Joe Ashworth försöker hon lösa fallet, då ännu ett mystiskt lik dyker upp i den pittoreska småstaden.

Döda talar inte är den andra kriminalromanen med den excentriska Vera Stanhope efter Dolda djup (2011).
(om bok+bild lånad hos Adlibris)
Blot
Blot är fjärde delen i serien om Fredrik Broman och hans kollegor vid Visbypolisen. Liksom de tidigare delarna Släke, Dykaren och Terror utspelas Blot på det idylliska men isolerade Gotland.
Boken är en riktig bladvändare men jag gissade ganska snart vem mördaren var!
 
En ambulanshelikopter flyger över Östersjön med kriminalpolisen Fredrik Broman. Han har en svår skallskada och ingen vet om han kommer att klara sig. Tre veckor tidigare har två människor hittats mördade på en gård i Levide. En kvinna, dödad med ett enda hugg. En man, massakrerad till oigenkännlighet. När de hittas på den blodiga stavparketten i det exklusiva vardagsrummet har de redan varit döda i två dagar.
Huset ägare, Arvid Traneus, har nyligen kommit hem efter flera år som storföretagskonsult i Japan. Polisen utgår först från att Arvid är den slaktade mannen. Kvinnan vid hans sida har ju identifieratrs som frun i huset.
(om bok+bild lånad hos adlibris)

Niceville
Den här boken är den bästa boken som jag läst på länge!Den gick inte att lägga ifrån sig och det är en stark och gripande berättelse.Så jag säger bara LÄS DEN!
Den finns visst som film med så jag känner att jag bara måste se den!
 
När societetsflickan Skeeter återvänder till hemstaden Jackson i Mississippi efter avslutade universitetsstudier, faller hon tillbaka i sitt gamla liv med bridgespel, tennis och välgörenhetsbaler. Men något hos henne har förändrats; hon vill mer och ser nu annorlunda på tillvaron. Hon drömmer om att bli författare och får så småningom ett jobb på lokaltidningen.
Genom sitt arbete får hon kontakt med den svarta hemhjälpen Aibileen, som har förlorat sin ende son men uppfostrat och älskat sjutton vita barn. Deras möte blir början på en udda och också farlig vänskap.
Tillsammans med en annan svart hemhjälp - den egensinniga och smarta Minny - bestämmer sig Skeeter och Aibileen för att skriva en bok som skildrar verkligheten i staden som de kallar Niceville. De skriver om hur de svarta har förnedrats och diskriminerats. Men också om deras drömmar, längtan och hopp. Arbetet med boken kommer att förändra deras liv för all framtid.(om bok+bild lånad hos adlibris)


Den här boken berörde mig djupt.Vad händer egentligen då man dör? Boken är mycket bra skriven och den går inte att lägga ifrån sig.Kan verkligen rekomendera den!

Rebecka är en framgångsrik yrkeskvinna som lever i ett till synes lyckligt äktenskap med maken Mikael. Ändå har hennes liv hamnat i en återvändsgränd, ett kaos som driver henne till det yttersta. En sen höstkväll står hon på Fjällgatan i Stockholm. Bakom sig har hon karriär, äktenskap, framgång och pengar, framför sig den glittrande staden och nedanför sina fötter ett stup högt nog att krossa den som faller. Och faller gör hon.

Historien skulle kunna vara slut där, men det är först nu den börjar. Frågan är om hennes beslut är oåterkalleligt eller om hon kan komma tillbaka till den värld hon just lämnat. Går det att ställa allt till rätta?

(bild+om bok lånad hos Kajsa Ingemarssons hemsida)

 

 

Kommentarer
Postat av: Anonym

k

2012-07-09 @ 09:26:26
Postat av: ansepanse

hej, vi är i Karlstad nu, vill du träffa oss idag?
hör av dig till min blogg
kramar

2012-07-09 @ 10:19:44
URL: http://kinaguld.blogg.se
Postat av: carina

Tack för boktipsen!
Själv ska jag snart börja läsa Marie Ljungstet
Har hört att hon är toppen :)
Kramen rara du♥

2012-07-09 @ 10:38:22
URL: http://www.Izors-blogg.blogspot.com
Postat av: Ninni

Ohh va mycket spännande böcker, Niceville såg jag som film när vi åkte till Thailand, jättebra film!

Får se om vi får till en fika inom en snar framtid, nu åker jag bort i en vecka, sen hemma ett par dar innan vi åker till Tallinn.

Stor kram

2012-07-09 @ 11:18:38
URL: http://www.ninni.blogg.se
Postat av: Malin

Bra med boktips, idag måste gubben och jagfå iväg en beställning till adlibris.

2012-07-09 @ 11:52:07
URL: http://malkins.blogg.se
Postat av: carola

tack för tipsen, sträckläste en bok i går som jag lånade av grannen.
Har svårt att lägga i från mig om boken är bra.

kramisar

2012-07-09 @ 17:05:42
URL: http://mammacarola.blogg.se
Postat av: Jenny

Tack för boktips, flera hade jag redan läst men whatever :) Mitt boktips till dig är "Innan floden tar oss" kram från varma stockholm

2012-07-09 @ 17:30:08
URL: http://www.jennyvestbro.blogg.se
Postat av: Jenny

Tack för boktips, flera hade jag redan läst men whatever :) Mitt boktips till dig är "Innan floden tar oss" kram från varma stockholm

2012-07-09 @ 17:30:13
URL: http://www.jennyvestbro.blogg.se
Postat av: Jenny

Tack för boktips, flera hade jag redan läst men whatever :) Mitt boktips till dig är "Innan floden tar oss" kram från varma stockholm

2012-07-09 @ 17:30:15
URL: http://www.jennyvestbro.blogg.se
Postat av: Jenny

Tack för boktips, flera hade jag redan läst men whatever :) Mitt boktips till dig är "Innan floden tar oss" kram från varma stockholm

2012-07-09 @ 17:30:28
URL: http://www.jennyvestbro.blogg.se
Postat av: ♥ Carina ♥

Oj vad många braiga boktips! tack!

Sv: japp! Både sonen och kläderna är rena och fina :)

2012-07-09 @ 22:56:44
URL: http://cinacarina.blogspot.com
Postat av: ♥ Carina ♥

Oj vad många braiga boktips! tack!

Sv: japp! Både sonen och kläderna är rena och fina nu :)

2012-07-09 @ 22:56:58
URL: http://cinacarina.blogspot.com
Postat av: Linda/Candygirl

Svar: vi åker på torsdag em från Luleå och vidare från huvudstaden vid nio samma kväll. I morgon åter mot Lilla Gula Huset så vinner vi 20 min i restid på torsdag. Samt hinner mysa en dag till

Tack för boktips. Såna uppskattas alltid. Läser just nu Änglamakerskan... som jag gillar.

2012-07-09 @ 23:13:33
URL: http://www.candygirl.nu
Postat av: Nett

Låter som bra böcker, får mig att tänka att det är dags att inskaffa sig lite böcker att ha med mig på Turkietresan :) Kram

2012-07-09 @ 23:28:25
URL: http://www.enkoppkaffe.se
Postat av: Marie-Louise

tack för boktipsen :) Ja Niceville är helt underbar, både som bok och film :) Kram

2012-07-10 @ 12:48:55
URL: http://www.madredetres.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0