div id="wrapper">

Februari och storm

Oj nu är redan Januari slut.Januari har visst varit rekordvarm och många vårtecken har redan skådats i vårt avlånga land.
Januari är en sån där månad som bara svischar iväg.
Imorrn är det 1 Februari.
Normalt brukar februari bjuda på köld och mörker fortfarande i stora delar av Sverige.

image374

Men istället har en ny storm nått Sverige.Stormen Tuva.Hon tar med sig både snö och blåst på sin färd.Så det bästa är att hålla sig inomhus.

Kan någon berätta hur man namnger stormarna?
har för mig att det är varannan storm som blir kallad för tjejnamn/killnamn?
Rätta mig gärna om jag har fel.

image373

Februari är årets andra och kortaste månad i den gregorianska kalendern och har 28 dagar (29 vid skottår).
Februari innehåller dag 32-59/60 beroende på om det är skottår.
I år är det skottår.Skottår infaller vart 4e.år räknat från år 4ekr.
Förr kallades Februari för Göjemånad kan översättas med
snömånad.

Varför blir det skottår?

Ett år är ju tiden det tar jorden att gå ett varv runt solen. Vore den tiden precis 365 gånger längre än ett dygn (alltså tiden det tar jorden att snurra ett varv runt sin egen axel) så skulle inga skottår behövas.
Men nu är det inte så: ett år är ungefär 365,2422 dygn. Alltså blir det ganska rätt om man tar till en extra dag vart fjärde år, och då har man valt att göra det de årtal som är jämnt delbara med fyra (2000, 2004, 2008, ...). Detta skulle bli perfekt om året var 365,25 dygn, men som du ser är det inte så heller, så ibland (vid årtal som är jämnt delbara med 100 men inte med 400) lägger man inte in någon skottdag trots att årtalet är delbart med fyra.

Men varför är det så viktigt att få årets längd precis rätt? Kan man inte bara säga att året är 365 dygn? Nej, då skulle årstiderna förskjutas till att komma allt tidigare på året. De styrs ju av jordens bana runt solen och jordaxelns lutning.

Källa:Artikeln ovan är hämtad från: Anders Eriksson 2007-05-07  ( www.rymdforum.nu/?id=1558 )

2008-01-31 @ 20:58:26 Permalink väder/årstider Kommentarer (10) Trackbacks ()


Tankar

image371
Ibland kommer den där tomheten över mig.Då vill jag vara nära någon.Att tycka om någon som verkligen bryr sig om mig för den jag är.
Jag vill vara älskad.
Inte bara den som älskar!
jag vill vara älskad när det regnar,när det är mörkt ,när det är natt,när det är sol,dag.Ja alltid!
Min lilla Nellie +mina andra barn kan verkligen vara så där nära som ett barn kan men jag saknar en trygg famn att krypa upp i ibland.Det kan aldrig ett barn ge!

Älska mig för den jag är
Musik: Benny Andersson


Se mig för här är jag
låt mig få komma nära
till era hjärtan så som den jag är
den jag försöker vara
ge mig min morgondag
min enda önskan nu och här
älska mig för den jag är2008-01-30 @ 19:22:47 Permalink Tankar Kommentarer (14) Trackbacks ()


Marie Hermansson

Just nu håller jag på att läsa Värddjuret (1995)av Marie Hermansson.
Kan bara säga att detta är en märklig bok men jag kan ej släppa den ifrån mej.
Men själva idén med en galen doktor, fångenskapen i ett växthus för att föda insekter tycker jag är otroligt bisarr och givande!Så läs den!image361

Ensam i livet efter ett flerårigt förhållande med en gift man ger hos sig iväg till Borneo. Resan ger henne respit från vardagen och en sällsynt möjlighet till återblick på sin barndom, sitt liv.
Men när hon återvänder till Sverige förändras allt. Hon känner plötsligt en svag muskelryckning i låret, den varar bara någon sekund men liknar inget hon dittills varit med om. Känslan är fullkomligt ny och främmande.
Efter mötet med en exentrisk läkare, specialist på tropiska sjukdomar, får hon veta sanningen. Hon har blivit värddjur för en annan varelse...


Andra böcker som jag läst av Marie hermansson:

image367

Musselstranden (1998)Den här boken berör en så det är omöjligt att släppa taget.En underlig historia som inte går att släppa när man väl börjat läsa den.

Från ett smutsigt barnhem i Indien anländer Maja till sommarhuset i Bohuslän.Året är 1969, en tid full av framtidstro. Hennes adoptivfamilj är idealisk: föräldrarna är kulturkändisar, farfar professor, syskonen begåvade och självständiga. Men Maja är en gåta. Trots kärlek och uppmuntran förblir hon stum och otillgänglig.
   När Maja är fyra år följer hon med sina tonårssyskon för att tälta ute i havsbandet. Under natten försvinner hon spårlöst. Sex veckor senare finner man henne vid Musselstranden, långt från den ö där hon försvann.

image370
Ett oskrivet blad (2001) Detta är en varm bok med härlig stämning om två udda personer.

Reine är i 50-årsåldern, hunsad och ensam. När han träffar den kraftigt överviktiga Angela fascineras han av hennes okunnighet och hjälplöshet och njuter av att vara den som bestämmer. Men Angela visar sig vara en annan än den han tror.Huvudpersonerna heter Reine och Angela, och de är två udda människor utan stora förhoppningar på livet. Men de finner varandra och försiktigt börjar de bygga upp en tillvaro tillsammans. De flyttar ihop, gifter sig och när de får en pojke tycks det Reine att han vunnit själva storvinsten.
Men lyckan vänder. Det visar sig att pojken lider av en svår sjukdomimage364
Hembiträdet (2004)Kan bara säga att den här boken är jättespännande.Hon skriver lättläst och med humor.Man vet aldrig när det är fantasi eller verklighet!!

Yvonne Gärstrand är en framgångsrik organisationskonsult som känner leda, såväl i jobbet som i sin familj. För att liva upp sig börjar hon ströva omkring i ett främmande villaområde, hon iakttar människorna där och fantiserar om deras liv.
Ett hus i synnerhet väcker hennes intresse, makarna Ekbergs. Hon får veta att de söker en hemhjälp, går dit på en anställningsintervju och får jobbet. Men när hon börjar sitt arbete märker hon snart att allt inte står rätt till.
Från att ha varit en utanförstående iakttagare dras Yvonne alltmer in i Bernhard Ekbergs liv. Hon invigs i hans mörka hemligheter och samtidigt börjar också hennes eget liv förvandlas på ett sätt hon inte kunnat ana.


image363
Mannen under trappan (2005) en mycket spännande och knepig berättelse.Som vanligt kan man ej släppa taget när man väl börjat läsa.

Mannen under trappan är en suggestiv och spännande berättelse som utspelar sig i gränslandet mellan verklighet och mardröm. Med stor inlevelse skildrar Marie Hermanson en man som dignar under alla de krav som ställs på honom.  


image362
Svampkungens son  (2007)
Humoristisk, välskriven och annorlunda, men samtidigt enkel, spännande och på vissa håll tragisk  men väldigt charmig.
Han växer upp i skuggan av sin blomstrande far - den berömde svampexperten som har en sådan hand med kvinnorna. Maktlös bevittnar han hur fadern under sina exkursioner i svampskogen vanligen förför någon av de vackraste kvinnorna i gruppen medan han själv får hålla till godo med de Lektyr-flickor som han lirkar loss ur häftklamrarna och nålar upp på väggen. Och när fadern gifter sig med den vackra och utmanande Madeleine kompliceras situationen ytterligare.

image368

Marie Hermanson är född 1956.
Hon växte upp i Sävedalen, strax öster om Göteborg, tillsammans med sina tre syskon och föräldrarna som var lärare.

Hon gick på Journalisthögskolan i Göteborg och studerade sociologi och litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet. Efter avslutad journalistutbildning arbetade hon som dagspressjournalist på olika tidningar.

1986 debuterade hon på Albert Bonniers förlag med Det finns ett hål i verkligheten, en samling berättelser inspirerade av sagor och myter.

Den Augustnominerade romanen Värddjuret (1995) blev hennes genombrott och med Musselstranden (1998) nådde hon en stor läsekrets.

Hennes böcker har sålts till elva länder. Marie Hermanssons hemsida:
http://www.mariehermanson.se/
2008-01-29 @ 22:18:12 Permalink Böckernas värld Kommentarer (8) Trackbacks ()


Helsjukt program

Igår när jag låg och läste hörde jag min tonårstjej gapskratta så sa hon mamma du måste kolla.
Det var Outsiders på kanal 5.
Nu såg jag ju inte hela programmet men det jag såg,ja herregud vad olika människor är.
Att vilja vara häst och att den som är skötare tänder på att den personen är undergiven.
Tänder personen  inte då på riktiga djur??
Fast enligt dem på programmet så är inte Ponyplay tidelag.
De här människorna som de handlade om hade en mycket udda last och det var att låtsas att de var Ponnier.
De känner ett erotiskt samspel med den som "tränar" ponnien!
jag trodde nästan att det var ett skämt men det var det tydligen inte.De som var med är ju mycket modiga som vågar stå för sina sexuella läggningar.men ändå!
Nej tur att man lekte häst som barn då behöver jag iallafall inte göra det som vuxen;O)
Detta kallas för Ponyplay.

Kolla in här och läs vad andra tyckte om det:
www.kanal5.se/web/guest/nyheter?p_p_action=0&p_p_id=K5JOURNAL_VIEWER_INSTANCE_kUM9&_K5JOURNAL_VIEWER_INSTANCE_kUM9_struts_action=%2Fk5journal%2Fview&_K5JOURNAL_VIEWER_INSTANCE_kUM9_articleId=373823&_K5JOURNAL_VIEWER_INSTANCE_kUM9_groupId=1701&_K5JOURNAL_VIEWER_INSTANCE_kUM9_version=0
2008-01-29 @ 19:31:36 Permalink Allmänt Kommentarer (16) Trackbacks ()


Hello Kitty

image355image357

Jag bara älskar den lilla katten det finns jättemycket gulliga grejer och framförallt fina kläder till småbarn.Har även sett att det finns underkläder och nattdräkter till stora.H&M säljer massor av kläder och småprylar i den här serien.
Jag har funderat så himla länge på vad den andra katten heter och idag hittade jag det,hon heter Mimmi White
och är Kittys tvillingsyster.

image358


Fakta om Hello Kitty

Hello Kitty är en figur skapad av det japanska företaget Sanrio 1974.
Designern som från början skapade henne är en kvinna vid namn Shimizu Yuuko . Kittys riktiga namn är Kitty White men det är sällan det används.
 Det första numret av reklamtidningen Kitty Goods Collection kom redan i mars 1975. Den allra första prylen som tillverkades var en plånbok i vinyl som då kostade 240 yen (i dagens värde cirka 14 kronor).
Under det första året hade hon heller inget namn utan kallades bara "den vita kattungen utan namn" vilket senare ledde till hennes namn Kitty. I början satt hon också alltid ner men 1977 fick hon för första gången stå upp på en bild. Figuren återfinns idag i många former, allt ifrån pennvässare till brödrostar, tv-spel och barnböcker och har blivit en enorm försäljningsframgång. Hello Kitty har egenskaper som japanerna brukar benämna kawaii (ungefär gullig, söt, älsklig). 
Källa : www.sv.wikipedia.org/wiki/Hello_Kitty

 http://www.saniro.com/ 

2008-01-29 @ 18:26:54 Permalink Artister/Kändisar Kommentarer (4) Trackbacks ()


Måsten i Sydney

Ja vad ska jag hitta på under mina 3veckor där.

image350

Har tänkt ut lite saker som jag bara måste göra.

image354

* Ett besök på Taronga Zoo.
Det tror jag passar en 3åring.
Att få se alla dessa djur och bara färjan ut från Cirkular Quay är ju en upplevelse.


*Kolla koalor .Bara en timmes resa från city kan man skåda koalor högt uppe i eukalyptusträden.
Här får man även klappa Koalor.

image351

*Åka till stranden om vädret tillåter.Det finns en del att välja på.
Manley Beach
Enligt många så ligger den bästa stranden i Manly. Den enklaste och den "vackraste" vägen att komma till Manly är genom att ta färja som tar cirka 20-30 minuter.
Bondi Beach
Den vita stranden sträcker ut sig cirka en kilometer mellan två bergsområden och är patrullerad av badvakter varje dag hela året. Den som önskar kan gå strandpromenaden på cirka en och en halv timme till Coogee beach. Stranden är en stor kontrast till sin mer berömda "granne", men väl här kan du njuta av Sydneys kanske finaste sand, samt av alla grönområden med fina picknick möjligheter.
Tamarama beach inte lika känd som de andra jag nämnt men det är inte lika mycket folk här.

*Botanical garden.
image352
Här kan man mata kakaduor och andra papegojarter som finns här.
Här kan man även få se jättestora fladdermöss.
Royal Botanic Gardens som omger Farm Cove  Här kan man promenera omkring i timmar och utsikten över hamnen är magnifik.Hyde Park
Här kan man mata possums (med brödbitar och frukt) på kvällen

* Opera huset..

*Sydney Tower.
Ska visst vara en turistfälla för det är dyrt och jag var ju där när jag var i Sydney förra gången så vi får se om det blir det även denna gången.
Sydney Tower (Centrepoint), 100 Market Street,Erbjuder förutom god mat utsikt över staden från 200 meters höjd. För att du inte ska missa något av utsikten roterar restaurangen.

*Sydney Aquarium,
 hajar och gigantiska rockor simmar ovanför ditt huvud. Fina exempel på Australiens rika marina liv.

*The Rocks
Den här stadsdelen kan jämföras med Stockholms gamla satn eller Göteborgs Haga.

* 20 mil från Sydney ligger Blue Mountains får se om vi tar en tur dit.Här finns de kända klipporna Three Sisters.

* Port Stephens
ligger 22mil norr om Sydney
Här kan man kolla delfiner.Det lever ca 100 delfiner här permanent

Ja jag kommer säkert på mera som jag vill göra.

2008-01-28 @ 19:30:25 Permalink Allmänt Kommentarer (13) Trackbacks ()


En till tonåring i familjen

har jag nu!
Tänk jag kommer ihåg denna dag exakt hur den var för 13år sedan.När min älskade Jonathan föddes.
Men idag fyller han 13 (fast inte riktigt än,han föddes 21,42 på kvällen)
kan inte fatta vart dessa år har tagit vägen.Min lilla plutt har plötsligt blivit tonåring!!
Firad har han blivit ordentligt hela helgen!
På fredagen var vi till Cafe' August och kollade på min kompis dotter och son som spelade där.
Jättebra var det och vi åt och drack gott.
Igår hade han fullt hus här med killarna som kollade film å käkade chips och glass.
Idag kom släkt och vänner hit.
Han älskar operatårta så det fick bli en sån.

image343

Han fick massor av fina presenter och pengar
.De här Converseskorna fick han av mej!!
image344

Snygg Puma tröja fick han av mej...
image348


image345

Av moster å hennes familj  fick han dessa snygga Cheap Monday jeansen och den här  tröjan till.

Min Jennifer med Felix.
image346


Och min lilla Nellie som börjar bli stor hon med
image347

ÄLSKADE BARN

Kära lilla älskade barn i världen
låt mig få hålla Dig hårt
Kära lilla älskade barn i världen
låt mig få stilla Din gråt
Du är en lysande stjärna på skaparens himmel
med kärlek inom Dig så stor
så ge inte upp, Du min älskade unge
Du är större än Du tror
Karin Green

2008-01-27 @ 18:33:14 Permalink Ungar Kommentarer (22) Trackbacks ()


Det här med tid

                                                                                                                                                          
                                                                      
  Datum / Date: Lördag: 26/1-2008
  Bodil och Boel har namnsdag i Sverige 
                                       


image342

Ibland blir det så...
att det känns som om livet bara rinner ifrån en.
Ibland känns det så....
 att tiden går så sakta.
Tiden är bara ett hjälpmedel för att vi ska kunna ordna och mäta händelser snarare än något verkligt medium som "flyter" eller som vi "rör oss igenom
Jag skulle ibland behöva ha 48timmar på ett dygn för att hinna med allt jag vill.
Men det går ju helt enkelt inte.
Tid är ett fundamentalt begrepp i vår tillvaro som är svårt att definiera,
Är tid absolut eller bara relativ?
Är föreställningar om dåtid, nutid och framtid helt och hållet subjektiva, enbart beskrivningar utifrån våra sinnen?
I det moderna samhället har tiden blivit något av en bristvara ("tid är pengar"), och det skulle knappast fungera utan noggrann tidsbestämning och ständig bevakning av tidens gång.


image341
Har du en klocka på dig?
Bra!
Det är nämligen förmågan att uppleva tid som skiljer oss från djuren.
För dig och mig är det rätt naturligt att fundera på vad vi ska göra nästa vecka.
Men djuren kan inte tänka på det sättet. 
Därför menar forskarna att det är vår förmåga att uppfatta tid som skiljer oss från alla andra djur.

"Tiden är en illusion, och lunchtid i dubbel grad." - Douglas Adams Liftarens guide till galaxen
"Tid är pengar" - Benjamin Franklin

"Tiden är alltid ny, och därför tidlös" - Jiddu Krishnamurti


2008-01-26 @ 18:24:38 Permalink Tankar Kommentarer (13) Trackbacks ()


Nu är resan bokad

Jag flyger till Sydney den 5/4 från Göteborg med SAS.
Kl.7,40 landar i London 08,50
Här har vi lite tid på oss så vi får passa på att leka och busa innan planet går vidare.
I London,Heathrow ska vi byta plan och åker sen med en "jumbojet" en Boeing 747 med flygbolaget Quantas kl.12,15 till Singapore.
image338
I Singapore mellanlandar vi för en teknisk mellanlandning och här stannar vi ca.2timmar innan planet lyfter till Sydney.
Vi kommer landa i Sydney kl.18,50 den 6/4.I Sverige är då klockan 08.50 det skiljer alltså 10timmar.
Den effektiva flygtiden är 22,45 timmar.
Sen har vi ju väntetid när vi byter plan och vid den tekniska mellanlandningen.Så herregud vilket dygn det kommer bli.


image339


Vi flyger hem från Sydney den 26/4 kl.17,00 via Bangkok.
Nu har jag fortfarande ej bestämt om vi ska stanna i Bangkok några dagar isånnafall ska jag åka den 23 eller 24 från Sydney och stana 2-3dagar i Bangkok.
Om jag bestämmer mig för att åka direkt så stannar vi bara i bangkok för en teknisk mellanlandning och landar i London 07,00 den 27/4 vi åker sen till Göteborg kl.10,15 framme där kl.13,15.

Tjohoo nu är det bara väntan kvar tills jag ska åka.ÅÅÅ vad roligt detta ska bli!
image340

2008-01-24 @ 20:13:59 Permalink Resor Kommentarer (17) Trackbacks ()


Sex and the city

Jag bara älskar den serien och nu kommer äntligen filmen.I Maj har filmen världspremiär.
Carrie Bradshaw och Mr Big flyttar ihop.
Hur kommer det gå för Charlotte och babyn?
Kommer Miranda att "stå" ut med sin lilla familj.?
Samantha kommer hon få behålla sin unga kärlek tro?
Ja vi får väl se om man får svar på allt  man undrat över sen det sista dubbelavsnittet sändes 2004.
Kan det bli lika roligt och stolligt nu.?
Nu är ju inga av de 4tjejerna singlar så det ska verkligen bli spännande att kolla om den härliga humor och sexgalna trenden fortsätter.

http://www.sexandthecitymovie.com/


http://www.aftonbladet.se/mode/article1483755.ab

image337


Här är hemsidan:http://www.hbo.com/city/ 

Om man reser till New York kan man följa tjejernas fotspår och boka en tur som tar 3timmar kostar 35dollar
www.sceneontv.com/tour.php/satc/Fakta om serien:
Sex and the City sändes av den amerikanska kabel-tv kanalen HBO mellan åren 1998 och 2004. Serien utspelar sig i New York, och handlar om fyra kvinnors liv, vänskap, kärlekar, sex och mode. Tre av kvinnorna är mellan 35 och 40 år, och en av dem är över 40.

Serien handlar om Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) och hennes tre väninnor Samantha Jones (Kim Cattrall), Charlotte York (Kristin Davis) och Miranda Hobbes (Cynthia Nixon), och deras liv som singlar i New York. Serien har blivit mycket populär för sina autentiska bilder från gator, klubbar, butiker och restauranger i New York, samtidigt som de tänjt på gränserna för mode och sexuell tabu.

2008-01-23 @ 19:25:22 Permalink Filmtips/TV Kommentarer (15) Trackbacks ()


Veckans dikt

image329
2008-01-22 @ 18:59:32 Permalink Citat/Ordspråk/Dikter Kommentarer (10) Trackbacks ()


Busungen min

image328

Va tvungen att testa så att texten blir normal igen å det blev den ju!!
Här är min busunge igår när vi va ute på promenad längs Klarälven!
Idag sa Nellie att när hon ska bli stor ska hon bli Ballerina och spela fotboll och jobba som Linda !!
(Linda klipper mej och Nellie å jobbar alltså på salong)
2008-01-21 @ 20:05:43 Permalink Nellie Kommentarer (11) Trackbacks ()


Helt sjukt

Idag berättade min jobbarkompis att de ska börja ha en mätare på kossor och får för att kolla hur mycket metan de släpper ut.
Herregud ska vi skylla miljöförstörelsen på vår boskap nu??
image327
Läste detta på http://www.aftonbladet.se/ idag:

Kor och får står för 40 procent av växthusgaserna

Jordbruket står enligt uppskattningar för 40 procent av världens samlade utsläpp av växthusgaser och det är idisslarna, som kor och får, som avger mest gaser. Deras matsmältning producerar metan som de rapar och fiser ut.

Nu ska Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) ta reda på hur mycket växthusgaser en ko egentligen producerar.
Med hjälp av laserljus och en kapsel som fästs runt kons hals ska man kunna mäta hur mycket gaser som strömmar ut och omger djuret.

2008-01-21 @ 19:08:50 Permalink Allmänt Kommentarer (13) Trackbacks ()


Filmtips

Igår kolla jag en film I'M Legend.
Den var bra men mycket läskig.Tänk er själva att plötsligt vara helt ensam i världen och när mörkret kommer så är de människor som finns kvar typ Rabiessmittade.
Vet inte om jag egentligen gilla den men den är ändå välgjord och sevärd.
Filmens inledning är som sagt imponerande men sen efter dryga halvtimmen tar filmen en vändning, en vändning som bjuder på läskiga  animerade mutanter

image326
Handling:
2006 utvecklades KV-viruset i ett New York-labb, men det muterade okontrollerat, spreds, och förvandlade människorna till blodtörstiga varelser. Tre år senare upptäcker forskaren Neville, som suttit i karantän och jobbat på ett botemedel, att han verkar vara den sista oinfekterade människan kvar på hela jorden.

2008-01-21 @ 19:01:53 Permalink Filmtips/TV Kommentarer (0) Trackbacks ()


söndag

Vart har den här helgen tagit vägen då???
Imorse pratade jag med min vän Ebba i Sydney.Där var det kväll och 22 grader varmt.
Nu vet jag hur jag vilken resa det blir.Jag åker så vi kommer fram på kvällen vid 19.00 så vi startar vår vistelse med rätt natt-tid.
Ska bara boka min resa nu sen är det bara att vänta..........
Idag hade vi sol med lite moln och då passade jag och Nellie på att ta en härlig promenad och leka lite ute!

image325
2008-01-20 @ 19:22:26 Permalink Nellie Kommentarer (9) Trackbacks ()


Salvadori Fantastico

Min kompis Kristinas dotter är så himla duktig.
Jag har sett henne uppträda en gång och på fredag ska jag och Kristina +några vänner kolla in henne igen.
På fredag är även hennes lillebror Eric med och sjunger och spelar munspel.Ska bli jättekul att se dem spela tillsammans.
Lägg namnet Salvadori Fantastico på minnet.

Här kan ni lyssna på hennes ¨musik.
 www.myspace.com/salvadorifantastico
Den 25/1-2008 kl.20.00 kan man kolla på henne på Cafe'August.
http://www.cafeaugust.com/

image323

Salvadori Fantastico
är Anna Andersson .
Hon har ett väldigt mjuk uttryck. Jordnära men ändå hård.Hennes musik får mig att tänka och fundera på vackra och ledsamma saker för hennes musik berör!
2008-01-19 @ 20:16:20 Permalink Artister/Kändisar Kommentarer (9) Trackbacks ()


storm

Kan tänka mej att många skriver om det idag.Men guuu va det har blåst idag.På Vänern har de uppmätt orkanstyrka men det har som tur var inte blivit mycket skador.Så idag har vi hållt oss inomhus trots att solen har tittat fram.Det är inget roligt alls när man är ledig och bara vill ut i friska luften.
Vi försökte förut att gå ut men då tappade man nästan andan.
Vi passade på att handla presenter till min Jonathan som fyller 13 nästa söndag.
kan ej skriva vad vi köpt om han kollar här;O)
Men bra blev det.
Får se om Nellie kan hålla sig utan att berätta för storebror,hon brukar ha förmågan att berätta vad som finns i paketen.

image322

Januari har visat sig vara en stormig månad de senaste åren, både Gudrun och Per har inträffat under årets första månad. Stormarna bildas när kall och varm luft kolliderar med varandra. Det är här som polarfronterna kommer in i bilden. På vintern och andra kalla tider på året drar varmfronter upp från söder och möter i vår del av världen kalluften från nordpolen. Blir kontrasten mellan varm och kallt tillräckligt stor kan följden bli häftiga stormar. Samma sak kan hända när varm luft möter betydligt kallare vatten. Källa: www.dn.se


Storm kallas vinden både på land och till sjöss, när vindhastigheten är mellan 24,5 och 28,4 m/s. Vindstyrkan är 10 beaufort. På land kan stormen rycka upp träd och orsaka skador på hus. Till sjöss orsakar stormen höga vågor och havsytan blir vit av skum.

När vindstyrkan är 9 beaufort kallas vinden halv storm, och vindstyrkan 11 beaufort är full storm
Källa:
http://www.sv.wikipedia.org/

Så håll ihatten om ni ska ge er ut ikväll för det blåser fortfarande!

2008-01-19 @ 18:29:43 Permalink väder/årstider Kommentarer (8) Trackbacks ()


Lögnare

Jag hatar folk som ljuger.Förstår inte varför man inte kan va ärlig.
Jag tror att de som ljuger om alltmöjligt mår jävligt dåligt själva.
Om man ej kan tala sanning så är det inte värt mycket.
Självklart kan en nödlögn va bra ibland,men visst finns det gränser?
De små osanningarna hjälper oss ur krångliga och besvärliga situationer ibland.De små osanningarna är egentligen inte elakartade. Det är mer fråga om "tomt prat", fantasier, undanflykter eller ursäkter - nödlögner som förhindrar att situationen förvärras.
Sanningen kommer alla gånger fram förr eller senare.

Hatar lögnare!
Inget gott kan växa ur lögner.Jag vägrar tro det.
Börjar man ljuga inom en relation förlorar den genast i värde både för sig själv och sin partner.
Ljuger man för sig själv kommer man att förföljas av en gnagande oro.Dessutom är det
svårt att ljuga. Man måste ha ett himla bra minne
Men vad är då sanning??

Jag tror att det beror på vem man frågar.Sanning är väl när man absolut vet att det inte är en lögn.

M
ontaigne skriver:

Jag talar sanning inte så mycket som jag gärna skulle vilja men så mycket som jag vågar. Och jag vågar lite mer ju äldre jag blir.

Akta dig för halvsanningar - du har kanske fått tag på fel halva.

Nu ska jag försöka sova trots att jag är jävligt arg!!!!!

image321

2008-01-18 @ 22:36:33 Permalink Tankar Kommentarer (10) Trackbacks ()


Mera om män

Är just nu lite, lite anti mot män så därför kommer några till......................................
Visst är jag bara lite elak idag;O)

image320


-Varför tycker män att blondinhistorier är så roliga?
- Dom fattar dem inte.


-Vad är skillnaden mellan en man och E.T?
- E.T ringde hem

- Varför har män ett hål i deras penis?
- Så att dom ska få syre till hjärnan.

Varför vill män gifta sig med oskulder?
- Dom tål inte kritiken.

-Vad kallar man den okänsliga delen vid roten av penisen?
- Mannen

- Vad kallar du en man som har tappat 99% av sin hjärna?
- Kastrerad.

- Hur kan du veta om en man ljuger?
- Han pratar.

- Vad är det för skillnad på män och grisar?
- Grisar blir inte som män när dom druckit.

- Vad är det för likhet mellan en flaska och en man?
- Dom är båda tomma från halsen och uppåt.

- Vad har du om du håller två kulor i handen?
- En mans fulla uppmärksamhet.

- Varför skapade gud mannen?
- Därför att en dildo klipper inte gräsmattan åt dig.

- Vad har mannen och en parkeringsplats gemensamt?
- Dom bra är alltid upptagna.

- Varför är det så svårt för en kvinna att hitta en man som är omtänksam, kärleksfull, och ser bra ut?
- Dom har redan en pojkvän.


2008-01-18 @ 20:12:49 Permalink Skratt Kommentarer (6) Trackbacks ()


Skojigt om män:O)

- Hur många skämt om män finns det?
- Inga, alla är sanna.


image318


Därför är öl

.. bättre än män

 • Öl är aldrig sen.
 • Baksmälla försvinner av sig själv.
 • En öl blir inte avundsjuk då du tar en annan.
 • Då du går till en pub kan du alltid få tag i en öl.
 • Ölen är aldrig för trött.
 • Ölfläckar går att tvätta bort.
 • Du behöver inte laga mat till en öl.
 • En öl kostar aldrig mer än 40 spänn och lämnar dig aldrig törstig.
 • När ölen tappar stingen slänger du den.
 • Öl klagar inte på hur du kör.
 • Öl säger aldrig åt dig att byta kanal.
 • Stora, dryga öl är härliga att ha.
 • Du kan ha fler än en öl per kväll.
 • Du kan dela din öl med dina vänner.
 • Du kan njuta av en öl offentligt.
 • Öl lyssnar alltid och grälar aldrig.
 • Öl grymtar inte, det bubblar.
 • När ölen är slut, kan du panta flaskan och tjäna någon krona.
 • En öl ägnar aldrig en hel kväll åt att förklara varför Tipslördag är kultur.
 • Du kan ta med öl vart som helst.
 • 2008-01-18 @ 19:50:17 Permalink Skratt Kommentarer (1) Trackbacks ()


  Äta ute

  Helg igen!!!
  Kan inte fatta vart tiden tar vägen,guu va fort veckorna går.
  Ikväll orkar jag inte laga nåt gott så vi tänkte gå ut och käka nånstans.
  Gött att göra så ibland.
  Vi ska käka på en restaurang Vedugnen.
  Tror jag ska välja någon av deras smarriga toast som de har.

  Vedugnstoast:
  marinerad oxfilé med vedugnsbakat italienskt bröd och smörstekta kantareller, pesto, soltorkade tomater, isbergsallad, rödlök, tomat. Serveras med steakhousepommes
  Teachers toast:
  grillad marinerad fläskfilé med vedugnsbakat italienskt bröd & rödlök, tomat, isbergsallad. Serveras med örtkryddad aioli samt steakhousepommes.

  Kolla in vad de har här:
  www.vedugnen.se/


  image317
  2008-01-18 @ 16:36:37 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


  Drömmannen

  När jag åkte hem från jobbet idag lyssnade jag på Radio Rix.
  Där pratade Sofia om hur drömmannen ska se ut enligt 40000 kvinnor i England.
  Här har ni listan:

  *Han ska ha humor,
  *älska husdjur
  *minst 1,77 m lång.

  * kort, mörkt hår 
  *blå ögon
  *klär sig i snygga jeans och t-shirt,
   *väger 79 kg
  *arbetar som läkare eller advokat.
  *tjänar mer än 380 000 kronor om året,
   *kör en silverfärgad Mercedes 
  * har en universitetsutbildning i bagaget.

  *har haft tre seriösa förhållanden tidigare
  *aldrig varit gift
  *inga barn

  se hela artikeln här:

  www.aftonbladet.se/kvinna/article1646529.ab

  Det är Jake Gyllenhaal som kvinnor vill ha enligt den här artikeln!!!
  Om jag ska va ärlig visste jag ej vem det va.jag är nog lite off:O)
  image314


  om jag skulle välja så skulle dessa två komma först:
  Bruce Willis


  image315

   Mel Gibson
  image316

  2008-01-17 @ 19:52:09 Permalink Skratt Kommentarer (11) Trackbacks ()


  Grattis min kära pappa

  Idag fyller min underbara pappa år.
  Vi skulle åka till han och mamma å fira men min lilla Nellie är sjuk så istället kom pappa hit och fick en jättefin tröja och härligt gula rosor+ en semletårta!!
  Så firad blev han ändå!!

  image313
  2008-01-17 @ 19:31:18 Permalink Vänner Släkt Kommentarer (0) Trackbacks ()


  Undvika Jetlag

  Så undviker du jetlag: 

  En resa över flera tidzoner är påfrestande för de allra flesta och brukar visa sig som trötthet, illamående, huvudvärk och sömnlöshet. Men låt inte jetlag förstöra din resa. Med några enkla knep kan du komma fram pigg, fräsch och redo att utforska ditt nya resmål.


  image312


                              www.lotustravel.se/sv/undvik_jetlag.html

  2008-01-16 @ 21:50:25 Permalink Tankar Kommentarer (8) Trackbacks ()


  Veckans dikt

  image311           
    GRUBBEL

  Det är så erbarmligt lite
  en människa kan förstå.
  Man skulle ej grubbla och tänka
  men tänker och grubblar ändå.
  Och dagarna fogas till veckor,
  veckorna fogas till år.
  Man skulle ej snärjas av grubbel
  så hastigt som livet går : Nils Ferlin
  2008-01-16 @ 21:24:09 Permalink Citat/Ordspråk/Dikter Kommentarer (6) Trackbacks ()


  Slask och skitväder

  Nu är jag verkligen trött på detta väder.
  Januari ska ju va iskallt och massor med snö.
  Istället har vi spöregn och 4+ och ingen snö kvar!!!

  image310

  Alla ni som tyckte att det var ovanligt mörkt i december hade rätt.
  Växjöborna fick ynka 20 minuters sol på en hel månad, det vill säga ungefär 39 sekunder per dag...
  Solen i december skymdes av alla gråa moln därav de få soltimmarna

  Visst är det mildare än vanligt.
  Svamp i skogen, rosor i rabatterna och isläggningen har knappt börjat
  SMHI varnar  för höga flöden i södra Värmland och västra Götalands län och det blir fortsatt milt i hela landet med plusgrader även långt upp i norra Norrland.
   Definitionsmässigt är det alltså vår i mer än halva Sverige just nu!
  www.tv4vadret.se/
  2008-01-16 @ 17:38:28 Permalink väder/årstider Kommentarer (12) Trackbacks ()


  Hur göra??

  image309
  Ja det va inte det lättaste att boka resan till Sydney.
  varför ska det jämt finnas så många alternativ för,enklaste vore ju om det fanns ett!!!
  Ska flyga från Göteborg den 5/4 då går planet på morgonen 7,40 eller på e.m vid 15.45.eller 14,40
  Om jag tar morgonflyget så kan jag välja på att åka via London,Heathrow eller Frankfurt,då går planet kl.12,15 till Singapore.
  Från Singapore -Sydney då är jag framme 18,50 den 6/4
  E.m planet går via Paris eller Frankfurt och då går flyget till Bangkok eller Singapore vid midnatt får alltså natten på planet.
  Byter där till Sydneyplanet och landar då 4.10 eller 5,10 den 7/4.
  Vad tusan är bäst att komma fram till Sydney och börja med natt eller komma fram på morgonen och börja med dag???
  Det skiljer 10timmar så när klockan är 9.00 på morgonen är den 19.00 på kvällen.21.00 på kvällen här hemma så är hon 07.00 på morgonen nästa dag!!
  Vimsigt detta med tiden!!!
  Jag har mailat min kompis Ebba om hon har något tips vilket som är bäst.
  Vad tror ni som kollar här vilket ska jag välja!
  Det känns som det bästa vore att komma fram på kvällen och få komma in i natten direkt men guuu va svårt.
  Kan man  sova då efter en så lång resa!!!!

  2008-01-15 @ 21:31:17 Permalink Allmänt Kommentarer (13) Trackbacks ()


  Boktips

  Fick låna den här boken av en jobbarkompis och den går ej att släppa.
  Det är en otroligt gripande bok om Malin och hennes familj som var med om Tsunamin.
  Jag visste när jag började läsa att det är ett otroligt svårt ämna att läsa om jag grät nog igenom det mesta av boken och författaren är otroligt stark.
  Kan bara säga :LÄS DEN!!!

  image308

  Jag vet nu att man inte dör av sorg,
  skrev Malin Sävstam i sin dagbok nästan ett år efter flodvågskatastrofen, då hon förlorade två av sina tre barn, sin man och tre nära vänner. Då hade hon gått igenom en tid när hon kände det som ett straff att hon själv hade överlevt. Nu har hon skrivit en oerhört gripande bok om vägen tillbaka till viljan att leva. Där finns oändlig smärta och kaos, men också spirande hopp och okuvlig livskraft. En lång rad privata och professionella vänner har stöttat Malin och sonen Axel under de svarta åren efter katastrofen. Boken om dem kan i sin tur vara till hjälp för människor som drabbas av stor sorg.


  2008-01-15 @ 18:27:55 Permalink Böckernas värld Kommentarer (7) Trackbacks ()


  Sydney

  image307

  Jag ska åka dit i April.
  Ska boka min resa idagarna nu.Måste bara få bekräftat av min kompis att jag kan komma de datum som jag tänkt åka.
  Herregud det är ju inte långt kvar ju.
  Jag var där 1990 så det är några år sen sist.
  I Juli när min kompis Ebba va hemma i Sverige (hon har bott i London i många år)så bestämde vi att jag skulle åka och hälsa på henne i Sydney ,hon och hennes familj har nu bott där sen i Okt-07.
  ska bli så spännade att åka dit och se hur de har det!!!
  De bor i en förort till Sydney som heter Turra Murra det ligger 20km.norr om Sydneys centrum.
  Längtar dit nu!!

  2008-01-14 @ 18:44:55 Permalink Australien Kommentarer (16) Trackbacks ()


  Ost

  Har ni tänkt på en sak?
  Guu va ost har blivit dyrt.Igår när jag va i affären så va jag tvungen att fråga varför???
  Då svarade butikstjejen att det är brist på mjölkprodukter i hela världen + att Kina har blivit jätte intresserade av att köpa in mjölkprodukter.
  Herregud har de inga kossor i Kina.???
  Måste våra ostar bli dyrare för att de vill ha ost???
  För att tillverka 1Kg.ost går det åt 10 Liter mjölk.

  image305

  2008-01-14 @ 18:12:13 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


  Filmtips

  Igår såg jag en film som bara måste ses.
  American Gangster(2007).
  Man rycktes med och det knäppa var att jag nästan höll på gangstern (Frank Lucas) som spelades av Denzel Washington på slutet.
  Sen att Russel Crove spelade snut gjorde ju inget heller.
  Den är 2,37tim lång men det märker man inte!!
  Filmen är mycket kompetent gjort och den  bygger på en sann historia (jo, faktiskt).
   Denzel Washington och Russell Crowe visar sitt allra bästa.

  Handlingen
  Filmen kretsar kring två karaktärer som står på var sin sida av lagen i New York under slutet av 60- och början på 70-talet. På ena sidan står gangsterchauffören Frank Lucas (Denzel Washington) som ser en möjlighet att ta över sin chefs kriminella verksamhet i Harlem, då denne avlidit. Han har varit en flitig lyssnare och förstått att man måste hoppa över de stora importörerna om man vill lyckas i försäljningsbranschen. Han reser själv ner till Vietnam under kriget och etablerar en direkt kontakt med en lokal heroinleverantör, vilket gör att han kan sälja heroinet i Harlem, där det får namnet Blue Magic, renare och billigare än någon annan. På den rätta sidan av lagen står narkotikaspanaren Ritchie Roberts (Russel Crowe) som är, tillskillnad från sina korrumperade kollegor, en ärlig polis i New York som vägrar ta mutor. På grund av detta vill ingen jobba med honom längre, vilket leder till att han blir ledare i en ny utredningsgrupp vars mål är att identifiera och sätta dit hjärnan bakom den nya drogen Blue Magic.

  Konflikten i filmen är därmed enkel, och tillför egentligen inget nytt av vad vi redan har sett flera gånger om. Men tillskillnad från en mängd dussingangsterfilmer så är American Gangster en otroligt välskriven, välregisserad och välspelad
  film som engagerar från första till sista minuten. (http://www.moviebox.se/film/americangangster)

  image304  Läs om filmen här:
   www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2204&a=718205

   http://www.americangangster.net/

  2008-01-13 @ 21:42:48 Permalink Filmtips/TV Kommentarer (4) Trackbacks ()


  En händig man

  Såg på den förkortade versionen på SVT1 igår kl.21-22 från Per gessles sommarturne' "En händig man".
  När han va i Karlstad i Aug-07 hade jag tyvärr inte möjlighet att gå.
  Det var därför med glädje jag kollade in den timme som visades igår.
  Men jag har sett Gessle både i Gyllene Tider och med Roxette,jag va även på hans Mazarin turne'.
  Per Gessle är verkligen "En händig man".
  Jag tror att det är svårt att inte tycka om något han har gjort under hans år som artist!
  Per Gessle föddes 1959 i Halmstad och är gitarrist, sångare och kompositör.
   Han hade stora framgångar med gruppen Gyllene Tider mellan åren 1977 och 1985.Han och Marie Fredriksson bildade gruppen Roxette som fick stora framgångar i hela världen.
  Få kan snickra ihop en poplåt med samma olidliga lätthet för sommartorpet. I snart trettio år har Gessle levererat blågula sommarhits och det är omöjligt att inte tralla med i hans texter.

  image303

  Den allra bästa låt han gjort tycker jag är
  Billy.
  Billy och jag hade pluggat ihop
  Han knega på Domus och jag gick och stämpla
  Hösten börja komma, och känslan med
  att komma bort ifrån hela skiten
  Så Billy ringde mej tidigt en morgon
  och fråga om jag skulle hänga med
  Jag fråga: Vart? och han svara: Bort!
  Vi drog till Domus och had fick ut sin lön
  Jag ringde min mamma och sa: Jag sticker nu!
  och vi hängde på förstå tåget som stod inne på stationen
  Två enkla biljetter till Malmö Central och Billy sa:
  Du fattar vad det handlar om
  Gosse, du fattar vad det handlar om!
  Färjan över sundet till Köpenhamn
  och vi leta efter täcke för natten
  Och vi träffa ett gäng med bågar och brass
  och Billy börja snacka och jag var rädd som fan
  att gänget ville ha oss med nå'nstans
  Billy tände på och jag satt bredvid
  och han älta sin skit om och om och om igen Hans sa:
  Gosse, du fattar vad det handlar om
  Gosse, du fattar vad det handlar om!
  Morgonen kom och cyklarna rulla
  Amsterdam var nästa mål
  Billy hängde på, han ville ha mej med
  men jag tveka och sa till slut: Hey då
  Billy blev förbannad och dom stack iväg
  och jag, jag stack åt motsatt håll
  Och jag koja vid stationen i några dar
  sen färjan österut i toner av moll Jag fråga mej:
  Gosse, fattar du vad det handlar om?
  Fattar du vad det handlar om?
  Månaderna gick och våren kom
  och Billy var lika borta som snön
  men en dag i juni 77 kom ett vykort postat i Köln
  Och Billy hade skrivit söndrigt som fan
  Han hade precis börjat prova heroin
  Och han skrev att hans liv var en väska
  man sparkar på, kastar iväg och slänger hit och dit
  och man öppnar den och fyller
  med pulver och skit åååh Billy,
  vad fan har hänt? Och han skrev:
  Gosse, fattar du vad det handlar om?
  Han skrev: Gosse, fattar du vad det handlar om?
  Han skrev: Gosse, fattar du vad det handlar om?
  Åh min Billy fattar du vad det handlar om?
  Länkar om Per Gessle:

  www.gessle.com

  www.gessle.webb.se/


  2008-01-12 @ 13:04:22 Permalink Artister/Kändisar Kommentarer (17) Trackbacks ()


  Helg

  Nu tar jag helg.
  Idag har det varit en sån där underbar solig januaridag 5+ och så där härligt så man längtar till våren.
  Men nu dröjer det ju inte!!!
  Tjohoo nu är vi redan i mitten av Januari.

  image302

  Det har varit en ispropp i Klarälven ett par dagar som gjorde att stora delar av Karlstad riskerade att översvämmas.
  Men nu har Isproppen i Klarälven i centrala Karlstad  släppt.
  Just nu bärgar en båt från Vänerhamn bryggorna som isen tog vid Hedens båtklubb när den östra älvgrenen rensades på torsdagseftermiddagen
  Min pappa har båtplats för segelbåten vid en av bryggorna som hamnade ute på Vänern när proppen släppte.
  Men det är ju ett tag kvar innan sjösättning och då ska väl bryggan va på plats!!!
  Nu ska jag strax kolla PÅ Spåret!!

  2008-01-11 @ 19:41:31 Permalink väder/årstider Kommentarer (15) Trackbacks ()


  Mumsig kladdkaka

  På mitt nya jobb bestämde vi att vi skulle ha fredagsmys och vi är ju 4fröknar så det är ju inte så betungande.
  Jag tog åt mej första myset och slängde ihop en kladdkaka nu på kvällen.
  Ja det blev två stycken eftersom hela huset va fullt med ungar och de måste ju få nåt gott de med.


                                         image301
   
  2 Ägg
  3 DL.socker
  2 DL.MJÖL
  100G Margarin ( jag använder flytande och tar då 1DL)
  3MSK. KAKAO
  1MSK:VANILJSOCKER

  FLORSOCKER ATT PUDRA ÖVER

  1*Smält margarinet
  2*Vispa ägg+socker pösigt
  3*Blanda ihop mjöl,kakao,vaniljsocker rör ner detta i äggsmeten
  4*Vänd i margarinet
  5*Häll allt i en smord pajform ca.27cm.i diameter
  6*Grädda i 175grader 20min
  7*Låt kakan svalna och pudra över florsocker,jag brukar ta en hjärtform som mall men det gör man ju som man vill
  Servera med mandariner eller glass eller grädde.

  MMM va gott


  2008-01-10 @ 22:19:58 Permalink mumsigt och gott Kommentarer (15) Trackbacks ()


  En skröna eller?

  Läste detta i VF-Värmlands Folkblad på insändarsidan.

  En dam var och shoppade loss i Ullared.När hon körde dit så oturligt nog körde hon på en stackars katt som dog.
  Hennes väninna som var med i bilen gick ut och såg att den hade halsband på sig.
  Katten las ner i en kasse för att efter shoppingrundan lämna in den på polisstationen.
  När de sedan var färdiga med sitt shoppande  och höll på att lasta in bilen med alla kassor fulla av varor ställde de utkassen med  katten brevid bilen när de  plötsligt såg  en kvinna som kom och stal kassen medans de höll på att stuva runt inne i bilen.
  Kvinnorna beslöt för att följa efter tjuven och smög efter henne.
  Tjuven satte sig på ett kafe och beställde en kaffe och de såg när hon av nyfikenhet stack handen i kassen(där den döda katten låg)
  När nu tjuven såg vad hennes byte var så svimmade hon och ramlade rätt bakåt i ett bord och slog i skallen så blodet sprutade.
  När ambulansmännen kom så kunde man bara skaka i huvet för kvinnorna berättade den knepiga händelsen och katten kom med till sjukhuset så de som ägde den kunde få reda på att den var död,tack vare halsbandet.
  Ja som ni ser synden straffar sig själv:O)
  2008-01-10 @ 17:09:17 Permalink Skratt Kommentarer (2) Trackbacks ()


  Veckans dikt

  image298

  Att brinna är att våga:
  i skenet av sin glöd
  ska ljuset snart förgå.
  Ty själva ljusets låga
  bebådar ljusets död.
  Ack, låt oss leva så!

  Holmberg
  2008-01-10 @ 17:00:06 Permalink Citat/Ordspråk/Dikter Kommentarer (0) Trackbacks ()


  Januariblask

  Kom på en grej när jag tittade ut i detta otrevligt hemska Januari blasket och längtade bort till varmare breddgrader.Mörkret som omger oss nu men vet ni vad.......
  Vilken tur att vi inte bor på månen.
  Där är det natt i 2veckor isträck.Tänk er vad mörkt det är då!!!
  Och kallt tempen ska visst vara nere i -165 grader.
  Brrr det kallar jag kallt.
  Har kommit på en sak som gör mej gladare,det gäller att jämföra med nåt som är så mycket hemskare.
  Alltså en blaskig och kall och mörk januaridag så är ju en natt på månen sååå mycket hemskare...och kallare och mörkare.


  image297

  Luna   - Månen

      är en satellit till jorden och den himlakropp som är närmast oss.

      cirkulerar ett varv runt jorden på ca 28 dygn

  2008-01-09 @ 20:13:22 Permalink Tankar Kommentarer (8) Trackbacks ()


  Liljekonvalj

  image296

  Är min favoritblomma och jag är visst inte ensam.
  Den blev framröstad som den mest populära blomman i Sverige.
  Jag älskar doften och blomman är så vacker.
  Om jag någonsin ska vara brud då ska jag ha en bukett av liljekonvaljer.

  image295       Beskrivning.
  Liljekonvalj är en flerårig ört som kan bli nästan tre decimeter hög, den har krypande jordstam och bildar ofta stora bestånd. Bladen är stora och brett lansettlika och kommer direkt från jordstammen.
   Liljekonvalj blommar i maj-juni med vita blommor som sitter i en bågböjd, ensidig klase.
  Liljekonvalj är vanlig i hela landet utom i fjälltrakterna.
   Den växer i lundar och skogsbackar, helst på mullrik jord
  Förr användes nyspulver gjort av liljekonvaljblommor mot snuva och fluss,
  Liljekonvalj är Gästriklands landskapsblomma.
  Artnamnet majalis kommer av latinets majus (maj), och syftar på blomningstiden. Liljekonvalj är en försvenskning av 'lilium convallium' (dalarnas lilja).   http://linnaeus.nrm.se/flora/mono/convallaria/conva/convmaj.html
  2008-01-09 @ 17:22:33 Permalink växter Kommentarer (10) Trackbacks ()


  Tulpaner

  måste jag iväg å köpa imorrn.
  Blev inspererad av Ulla67 som hade köpt det.
  Jag tycker den lila tulpanen är den vackraste!!!
  image294
  2008-01-09 @ 17:14:03 Permalink växter Kommentarer (1) Trackbacks ()


  Bloggtokig

  Igår höll jag på att bli tokig.
  Jag kom inte in på min blogg.Försökte flera gånger och höll på och bli så där galen man kan bli.
  Även om jag va inne på en blogg och skulle skriva en kommentar så gick det ej.
  Det var väl nåt fel säkert eftersom jag ej kom in på andras heller.
  Vaddå jag bloggberoendeimage293
  Trodde ej att jag skulle tycka det va så roligt att ha en blogg men det är det och alla andra bloggar man är inne och läser på.Ja det blir som en del av livet.
  Men idag är jag här igen.
  2008-01-09 @ 16:19:00 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


  Tankvärt

  Life is short,
  Break the rules,
  Forgive quickly,
  Kiss slowly,
  Love truly,
  Laugh uncontrollably,
  And never regret anything that made you smile.

  2008-01-09 @ 16:13:53 Permalink Citat/Ordspråk/Dikter Kommentarer (0) Trackbacks ()


  Borrelia

  Det har min systerdotter fått.
  Mosters lilla goa tjej hon är bara 2år.
  Har aldrig hört talas om att man kan få det på vintern men Borelia kan visst ligga i kroppem 90 dagar innan man märker av det.
  Nu har hon fått Penicillin och är redan piggare som tur är.
  Så nu hoppas jag att det verkligen försvinner.


  http://www.vardguiden.se/Article.asp?Articleid=3084

  Borrelia är en infektion som sprids av fästingar. Första tecknet på infektionen är en rodnad på huden som kan bli ringformad.
  Titta alltid noga på kroppen om du är i områden där fästingar är vanliga.
   Om du hittar en fästing på kroppen bör du ta bort den så snabbt som möjligt. Sök vård om du misstänker borrelia.
  Hudrodnaden visar sig oftast en till fyra veckor efter bettet och blir minst fem centimeter i diameter.
  Efter en tid breder den ut sig och bleknar ofta i mitten så att rodnaden blir ringformad.
  Borrelia behandlas i första hand med antibiotika

  image292
  2008-01-08 @ 22:12:10 Permalink Vänner Släkt Kommentarer (2) Trackbacks ()


  Tokigt

  Hur smart är din högerfot?


  Det här är så kul att det kommer att sysselsätta dina tankar ett
  tag.


  Jag tror att du kommer att försöka minst 50 gånger för
  att se om du kan överlista din fot, men det kan du
  inte!


  1. Sitt ner, lyft din högra fot ifrån golvet och cirkulera den medurs.


  2. Nu, medan du gör det, skriv siffran '6' i luften med din högra hand.


  Din fot kommer att ändra riktning!  Jag sade ju det ..... och det finns ingenting Du
  kan göra åt det!
  2008-01-07 @ 22:09:40 Permalink Skratt Kommentarer (9) Trackbacks ()


  Fördelar/nackdelar

  Jag är ju lärare men det är väldigt dåligt med jobb just nu.
  Därför har jag nu börjat jobba som förskollärare och jag har kommit på en del fördelar och nackdelar med såklart.

  * Jag är ej ensam vuxen.
  * Jag delar ansvaret med 3 vuxna.
  * Behöver ej planera för en hel termin.
  * Man är fler vuxna som kan tillgodose varje enskilt barn.
  * Har ej lika mycket med möten inplanerade.
  * Mer föräldrakontakt.
  * Är ute minst 1 timme/dag.
  *Tiderna är jättebra,när jag slutar så slutar jag!

  Men självklart saknar jag att undervisa.
  Jag saknar att få vara ensam om att bestämma.
  Jag kan lägga upp min arbetsdag hur jag vill,jag behöver självklart vara där när barna är på plats och alla möten.
  Ledigheten på sommaren och vintern

  Ja jag kommer nog in i detta snart.image289  2008-01-07 @ 19:33:52 Permalink Allmänt Kommentarer (6) Trackbacks ()


  Snön är nästan borta

  Ja den har regnat bort idag och det är bara slask kvar.
  Guu va fult allt blir ute då.
  Igår va allt vackert och idag har allt varit grått och trist.
  När det är så här vill jag bort,bort till en solig strand och bara ligga och lyssna på vågorna.
  Drömma kan jag ju och det måste man eller hur?

  image288
  bilden är hämtad från: www.tropikresor.se


  2008-01-07 @ 19:23:35 Permalink Tankar Kommentarer (1) Trackbacks ()


  GOD NATT

  Just nu vet jag ej vad som är med mig.Jag ska upp kl.07.00 imorrn och när jag väl ska försöka sova så går det inte.
  Jag har tänkt att lägga mej flera gånger, men ändå kommer jag på nåt annat jag måste fixa innan det är natta för mej.
  Jag har varit trött gööörlänge men det är så himla skoj att greja med bloggen och att kolla in andras.
  Men nu ger jag mej och hoppas jag får sova lite innan Nellie kommer å väcker mej,min lilla nattvandrare...
  image287  
  God natt - god sömn jag önskar er,
                                                                                        
  ni alla vandringsmän.
                                                                               
  Vi sluta sjunga och skiljas - vad mer
                                                                                       
  om vi aldrig träffas igen.
                                                                              
  Jag har sagt något litet och fattigt av det
                                                                             
  som brunnit hos mig och som snart brinner ner
                                                                            
  men den kärlek där fanns, ej förgängelse vet
                                                                                   
    - god natt - god sömn åt er.

                                                       Dan Andersson
   
                                                                          
  2008-01-06 @ 23:10:20 Permalink Citat/Ordspråk/Dikter Kommentarer (11) Trackbacks ()


  Tack Helena

  tack vare dej www.helenasnackar.blogg.se så har plötsligt min blogg fått ett uppsving.
  Måste bero på att den är så fin eller hur..
  Är det nån som vet vilka Unika besökare är på bloggen ?
  Så tusen tack min kära Helena...image286
  2008-01-06 @ 22:39:56 Permalink Vänner Släkt Kommentarer (8) Trackbacks ()


  Victoria secret fashion show 2007

  Det finns en visning som de allra flesta toppmodeller både ser fram emot men samtidigt fasar inför.
  Victorias Secret ärdet amerikanska underklädesmärket som varje år gör en enormt påkostad julshow med artister som sjunger live medan världens absoluta toppmodeller visar sexiga underkläder och showar loss på catwalken som "Victoria's secret-änglar". 

   Victoria's secret säljer underkläder, pyjamasar, skönhetsprodukter och kläder för över fem miljarder kronor per år. De är kanske mest kända för att använda världens samlade toppmodeller i sina annonser.
  Jag kollade showen  idag på TV3 och guu va häftig och vacker show det är..
  Vet inte riktigt om ängelvingarna och hattarna skulle göra sig så bra hemma i sängkammaren men guu va mycket snyggt det finns.
  Att vara så perfekt som supermodellerna är måste vara jobbigt.
  Att alltid behöva tänka på vad man äter,hur man ser ut och allt annat som hör till blir nog himla jobbigt i längden.
  Fast åå vilket liv,vad mycket skoj supermodellerna får vara med om och säkert tvärtom oxå.

  http://www.victoriassecret.com/   här kan man kolla in webbsiten om Victoria secret.

  image285 
  bilden hittade jag hos http://www.nellamiaborsa.style.it/

  2008-01-06 @ 21:58:11 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


  oj oj vad snö

  image282


  Äntligen blev det vinter och pulkaåkning.
  Tänk vad mycket det gör när det kommer snö.
  Allt blir så mycket finare ute då och roligare.
  Det har varit jätteskojigt idag och motion får man på köpet.(iallafall mamma)
  Upp och ner för backen hela tiden.

  image283

  Vi hittade en stor snögubbe när vi var vid pulkabacken...

  image284
  2008-01-06 @ 18:01:12 Permalink Nellie Kommentarer (13) Trackbacks ()


  Köp öronproppar

  om ni ska ha ett sånt här till era barn...................

  image281

  Nellie fick ett trumset av sin farbror och kusin i julklapp.Himla roligt tyckte Nellie men mamma håller inte riktigt med......
  2008-01-06 @ 17:56:03 Permalink Nellie Kommentarer (1) Trackbacks ()


  Tjohoo ....snö snö och mera snö

  image280


  Ja nu är det verkligen vinter det har snöat nu sen 16 -tiden fast tyvärr är det snöstorm så vi har ej varit ute å åkt pulka än.
  Gissa vem som kommer göra det imorrn.
  Nellie har sprungit fram och tillbaka till fönstret och sagt.

  -Mamma det snövar det snövar..Jag vill åka pulka nu.
    va vi ute å kollade och det funkade ej att va ute eftersom vi nästan blåste bort så imorrn hoppas vi att det har slutat att blåsa.


  2008-01-05 @ 19:23:42 Permalink väder/årstider Kommentarer (8) Trackbacks ()


  Kalas

  har jag  varit på idag.

                                                                                                               

  Det finns en blomma vit som snö,

  kan ej vissna, kan ej dö.

  dess namn känner du nog igen

  trofast vänskap heter den.
  Petra du är en sån blomma.  image279

  Min kompis Petra fyllde år och i vår ålder behöver man ej längre komma ihåg hur gammal man blir utan huvudsaken är ju att man kommer ihåg varann.
  Jag och Petra träffades när jag var 13år och hon 15 så vi har känt varann jättemånga år nu.
  Känns så härligt att ha en så god vän.
  Jag hade köpt henne en jättefin ängel och vi blev bjudna på gott fika!!  2008-01-05 @ 19:18:07 Permalink Citat/Ordspråk/Dikter Kommentarer (2) Trackbacks ()


  Boktips

  Ellen som ville ha barn av Laura Zigman
  image277


  Kan bara säga läs den.
  Hon skriver på ett underhållande och naturligt sätt.

   Om boken:
  Hon är snygg och smart, har ett attraktivt jobb och lägenhet i Geenwich Village.
  Och hon är trettiofem år.
  Snart trettiosex.
   Ellen Franck har precis gjort två avgörande upptäckter. Innan det är försent vill hon absolut ha barn. Och Malcolm, som hon har ett trivsamt (fast inte särskilt hett) förhållande med vill det inte.
      Så vad gör man? Ja, om man är kvinna och heter Ellen Franck tar man resolut saken i egna händer. Följderna blir häpnadsväckande.
      Träffsäkert, kul och okonventionellt med sympatiska karaktärer och rapp dialog .
   Boken är en trivsam, tänkvärd och underhållande roman. 
     
  image278
  Författaren Laura Zigman är uppvuxen i Newton, Massachusetts.
   Hon har arbetat tio år i förlagsbranscen i New York och är numera bosatt i Washington.
  Debutromanen Trogen tjur sökes var en stor framgång hos både läsare och kritiker
  2008-01-04 @ 19:27:19 Permalink Böckernas värld Kommentarer (9) Trackbacks ()


  Funderingar

  ibland kan jag bli en riktig funderare.
  Jag funderar på hur livet egentligen är.Vad är lycka och olycka
  Just nu är jag inne i en lycklig period och det känns så skönt.
  Att veta att jag har ett jobb att gå till i hela 3månader,fatta va gött det är.
  Att vakna på morgonen och mina barn är friska.
  Det som kunde vara bättre är ju såklart vädret.Idag har det varit 4- och blåst så där äckligt så man bara vill iväg till en paradisö nånstans.
  När jag är inne i en lycklig period så har jag knappt tid att tänka på allt elände och det är ju skönt att slippa tänka på allt sånt ibland.Man blir ju påmind om det så fort man kollar nyheterna,läser tidningar ja istort sätt hela tiden.Därför unnar jag mej att bara tänka på sånt som gör mej glad just nu.

  image276
  2008-01-04 @ 19:18:11 Permalink Tankar Kommentarer (1) Trackbacks ()


  Veckans dikt

  image275


  En var har sin sorg
  och jag har min sorg,
  och varje år har sin ynkedom,
  Av mask, som frätte,
  och regn, som vätte,
  och sol, som stack, blev vår lada tom.
  Men var ej ledsen, min flicka lilla,
  det skall väl en gång bli väl igen,
  till nästa nyår, till nästa nyår,
  till nästa nyår, min lilla vän!


  Och gården brände
  och lyckan rände
  till skogs och där har hon glömt sig kvar.
  Och nöd är bitter
  och ingen gitter
  att hjälpa stackarn som inget har.
  Men strunt i svälten, min flicka lilla,
  vi få väl börja på nytt igen,
  till nästa nyår, till nästa nyår,
  till nästa nyår, min lilla vän!

  Gustaf Fröding, (1860-1911).
  Svensk skald.
  Dikten ovan är från diktsamlingen Nya dikter som utkom första gången 1894.
  2008-01-03 @ 20:33:46 Permalink Citat/Ordspråk/Dikter Kommentarer (3) Trackbacks ()


  utan mat

  sa min Nellie att hon varit idag.
  När jag kom hem från min första dag på nya jobbet så frågade jag henne vad hon ätit??
  -
  Jag har inte fått nån mat alls idag!
  -Bara kakor och bullar och godis!
  Vilken tur att jag visste att ungen fått mat,det kanske va önsketänkande att hon ej skulle få mat en dag!

  image274

  På mitt jobb verkar det vara bra.
  Trivsfaktorn var stor kan jag säga!
  Personalen är mycket trevliga och de barn och föräldrar jag träffat verkade oxå vara bra.
  Imorrn ska jag jobba 8,30-15,00 och då kommer jag få mitt schema.

  Nu ska jag bada Nellie och gosa med min lilla busunge som ej fått nån mat idag,stackarn!!!!!

  2008-01-03 @ 17:13:44 Permalink Nellie Kommentarer (0) Trackbacks ()


  God morgon

  image273

  Jag känner mej pigg trots att jag knappt sovit ett dugg.Min Nellie har en förmåga att springa upp och ned på nätterna är så trött på henne!!!
  Jag brukar aldrig va nervös inför ett jobb men det är jag nog ändå.
  Nu ska jag iväg och träffa mina nya arbetskompisar och alla nya barn jag ska ha hand om.
  2008-01-03 @ 07:59:47 Permalink Speciella dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


  Årets första semla

  Idag har jag ätit 2008 års första semla.
  Mums va den va god.Fast jag tycker alltid de har på alldeles för mycket med grädde.


   image272

  En semla i sverige består  av en söt vetebulle, oftast kryddad med kardemumma, med avskuret lock och med mandelmassa och vispad grädde som fyllning under det florsockerpudrade locket.
  Ordet semla betydde från början en brödbulle vilken som helst.
  Denna betydelse av ordet finns kvar i  finlandssvenskandär en semla är en vanlig råg- eller vetebulle. Finlandssvenskar kallar den svenska semlan för fastlagsbulle. I södra Sverige säger man sedan gammalt också fastlagsbulle, även om ordet semla gör kraftiga insteg idag. En annan vanlig synonym är fettisdagsbulle
  Semlan åts från början enbart på fettisdagen under fastlagen.
  I dag har kommersialismen gjort att bageritillverkade semlor börjar säljas strax efter jul (ibland till och med före jul) och finns tillgängliga varje dag fram till påsk. ( http://sv.wikipedia.org/wiki/Semla )
  2008-01-02 @ 16:23:51 Permalink mumsigt och gott Kommentarer (5) Trackbacks ()


  ord från en 3åring

  Min Nellie har börjat använda ord som hon inte har en aning om vad de betyder för något.
  Häromdagen var mormor och morfar här på fika då sa hon:
  Mormor jag tycker du är tråkig!
  -Jaha det va ju inget bra.sa mormor
  som hade lekt precis allt som Nellie ville
  Jag frågade :-
  Men varför är mormor tråkig?
  -Jo jag älskar mormor och hon är den bästa som finns ,fast tråkig är hon förstår du!

  Igår när hon hade badat sa hon:
  Jag tycker du är pinsam mamma.
  -Vad har jag gjort då.
  -Jo du badar mej väldigt pinsamt.

  -Jag tycker den här tröjan är pinsam för den är så snygg.
  Menar du att den är fin?
  Sa jag
  -
  Nej den är ju snygg pinsam fattar du väl.

  Idag sa hon när vi skulle ut om hennes nya jacka:
  Den jackan vill jag inte ha för den är så snygg.
  Men Nellie :sa jag .tycker du den är fin?
  Nej snygg sa jag ju,så jag vill inte ha den.
  Men snygg och fin är ju nästan samma sak.
  förklarade jag för henne.
  Nej den är bara snygg på låtsas och jag ska inte ha den
                                                                    image271
  2008-01-02 @ 16:13:32 Permalink Nellie Kommentarer (0) Trackbacks ()


  Hjälp

  vad tiden går fort.
  Imorrn ska jag börja på mitt nya jobb,jag ser faktiskt fram emot det.Det ska bli jättespännande.
  Alla jobb har ju självklart både negativa och positiva sidor.Nu hoppas jag att på ett så här kort vikariat att jag inte kommer hinna uppleva för många negativa bitar.
  Att få känna att det här är mitt jobb är en sån underbar känsla.
  Började nästan känna mig schitzofren på slutet av förra året.Jag sprang runt som en galning på olika skolor för olika lärare.Alltid skulle man vara på topp.lära känna nya elever och lärare på kort tid.Hur enkelt är det när det kanske rör sig om ett par timmar.?
  Så nu är det här en ny utmaning för mej och den ser jag fram emot!

  image270

  2008-01-02 @ 09:51:20 Permalink Speciella dagar Kommentarer (1) Trackbacks ()


  Änglar

  Den här hittade jag hos
  www.tidsoptimistens.blogg.se


  image269
  2008-01-01 @ 16:25:18 Permalink Citat/Ordspråk/Dikter Kommentarer (1) Trackbacks ()


  Här blev Nellie biten

  av änderna som jag har berättat om.Stackars min lilla tjej ,hon blev livrädd för de dumma änderna.Nu när vi går dit så står hon i sin vagn när vi matar dom det är bra det tycker Nellie.  image268
  2008-01-01 @ 16:10:29 Permalink Nellie Kommentarer (0) Trackbacks ()


  Nellies favoritsysselsättning

  image267
  det är att gunga.
  Jag fattar inte att en unge kan gunga så länge men skojigt har hon.Hon är jätteduktig på att sätta fart oxå.Det lärde hon sig jättetidigt.
  2008-01-01 @ 16:06:58 Permalink Nellie Kommentarer (0) Trackbacks ()


  Helena

  är det som gjort min supersnygga blogg.
   www.helenasnackar.blogg.se

  Måste bara säga det till er som är här och kikar.
  image266
  2008-01-01 @ 12:59:36 Permalink Vänner Släkt Kommentarer (1) Trackbacks ()


  2008

  image265

  2008.
  satt och funderade lite på nyår och hur man väntar på det nya som ska komma.
  Vad spännande det är.
  Fast det som är trist är ju att man själv blir ett helt år äldre..Ibland skulle jag vilja stoppa tiden litegrann.
  När man står där klockan 00.00 och ser på alla fyrverkerier eller pengar som går upp i rök.För i går måste det varit rekord så mycket fyrverkerier har jag nog aldrig sett.
  Det är så maffigt och vackert.
  Speciellt som det var igår helt stjärnklart och bara några minusgrader.


  Nyår

  Du nyår som susar med vingar av glänsande snö,
  som blandar med glittrande solljus den bittraste vind
  och tänder mer flammande rosor på jungfrulig kind
  och kramar än hårdare bröstet på den som skall dö -
  jag hälsar dig nyår med glänsande vingar av snö!

  O giv att all världen till slut måtte bliva som då
  när Herren ej ännu befallt någon gräns mellan vatten och land,
  när ännu ej djurögat stirrat mot rymdernas blå
  och ännu en svagling ej rivits av tass eller hand,
  och kärleken ännu ej kommit att locka och slå -
  O giv att all världen till slut måtte bliva som då!
                                                                    Dan Andersson
                                           

  2008-01-01 @ 12:56:25 Permalink Speciella dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


  RSS 2.0