div id="wrapper">

GRATTIS


Lilla mamma som fyller år idag!
Du är världens bästa mamma och du gör mej alltid så glad!Jag älskar dej min goaste mamma!
Vi kommer och firar dej sen:)
 
Här står Nellie med mormor och morfar i Motalas hamn:)
2012-07-31 @ 08:28:00 Permalink Vänner Släkt Kommentarer (15) Trackbacks ()


Boktips


I tystnaden begravd
Det här är författarinnans andra bok den första "Kvinnorna på stranden"var även den mycket bra. Alsterdal skriver på ett mycket bra och beskrivande sätt.Det är en bok som är svår att lägga ifrån sig så läs den:)
Tove Alsterdal (f 1960) är journalist och manusförfattare. Hon skriver dramatik för teater, radio, opera och film.
 
 
Lars-Erkki Svanberg, en gång Sveriges snabbaste skidåkare, slås ihjäl med sin egen yxa på gården Rauhala hemma i Tornedalen.
I ett trapphus i Sankt Petersburg skjuter en rysk gangsterledare sin närmaste vän, och flyr mot gränsen.
Katrine, som just har fått sparken från Sveriges Radio, upptäcker att hennes mamma inte är den människa hon trodde. I byn Kivikangas långt uppe i norr finner hon sanningar som tystats ner i generationer.
Medan midvintern långsamt släpper sitt järngrepp över Nordkalotten dras deras historier allt närmare varandra, tills allting slutligen löper samman i den utkylda mangårdsbyggnaden på Rauhala - ett namn som betyder lugnet, friden.

I tystnaden begravd är en storslagen och svart släktkrönika som sträcker sig tillbaka genom nästan hela 1900-talet, från Tornedalen och österut, in i det mytomspunna Karelen och fallna Sovjetimperiet. Den skildrar människans längtan efter ett liv som är värt att leva.(om bok+ bild lånad hos Adlibris)


Svikaren

Jag har gillat alla Wennstams böcker och den här var även den bra. Riktigt otäck och skrämmande vad hat kan ställa till det med i vår värld.Det här är  Katarina Wennstams fjärde deckare Svikaren är  den första boken i en ny triologi spänningsromaner, som handlar om en kvinnlig kriminalinspektör och en kvinnlig advokat, i en värld präglad av manliga karriärer och manligt våld.

Det rör sig helt klart om hämnd. För att fotbollsspelaren Sebastian Lilja vänt sin egen klubb ryggen och skrivit på för konkurrenten. Omdömena är både hårda och hotfulla: Jävla Bajenfitta! Du ska dö! Du pissade på oss! Sebastian Lilja får sitt sista år i livet förstört av anonyma hot. Och en dag hittas han i sin egen lägenhet i en stor blodpöl.Det ser ut att vara ett ganska enkelt fall att lösa förkriminalinspektör Charlotta Lugn. Det är naturligtvis en urspårad supporter som huggit kniven i Liljas kropp över sjuttio gånger. Och målsägarbiträdet Shirin Sundin, som kallas in för att företräda Liljas mor och far, får förklara för dem hur sport kan få människor att känna ett sådant oresonligt hat.Det första spår som kommer in leder också mycket riktigt mot ett av de värsta rötäggen, som söker spänningen i upploppen kring matcherna och de organiserade masslagsmålen mellan olika firmor, än vad som händer på själva planen.Men det är något som inte stämmer. Nya fakta kommer fram under utredningen som pekar i en helt annan riktning. Inte på en anonym våldsverkare utan någon som stått Sebastian Lilja nära. Väldigt nära.(om bok+ bild lånad hos adlibris)

 

 
2012-07-30 @ 18:19:52 Permalink Böckernas värld Kommentarer (7) Trackbacks ()


Snart ....


...är Juli slut och som vanligt funderar man på vart tusan tog sommaren vägen.?
Tyvärr har den sommarvärme vi nu haft några dagar i vårt avlånga land gett upp för den här gången och den kommande veckan lovas det mycket regn tyvärr och betydligt svalare luft strömmar in.(SMHI)
Finns det nåt mer som det diskuteras så friskt om som väder?
 
Vad  är ”bra” respektive ”dåligt” väder på sommaren tycker ni?.
Jag vill ha det varmt mellan 18-25 grader och sol !men en mulen dag som ändå är varm är helt ok för mig!Nån enstaka regnskur kan få komma på kvällen eller natten:)
Solroser ser så stolta ut!
2012-07-29 @ 19:13:45 Permalink sommar Kommentarer (20) Trackbacks ()


Mysigt


Titta mamma där nere finns det en strand..Playa Codolar heter den stranden.
Den äldre delen i Tossa demar kom till redan på 1100talet.
Här var det jättemysigt att strosa på kullerstenarna.
Man kunde vandra upp till den vackra borgen.
Vila Vella heter den gamla stadsdelen som omges av den fina stenmuren med sina torn.
Här uppe hade man en fantastisk utsikt över bukten!
 
2012-07-28 @ 19:16:27 Permalink Resor jag gjort Kommentarer (13) Trackbacks ()


MMM

Nu har vi haft sommar i 3 hela dagar och det är så underbart..
Jag känner att jag vill stanna tiden nu och bara njuta...
njuta av värmen,njuta av alla fina blommor ,njuta av all grönska ,njuta av alla vackra fjärilar
jag vill njuta av sommaren!!!!
 
2012-07-27 @ 21:23:34 Permalink sommar Kommentarer (20) Trackbacks ()


Mer sommar


HÄRLIGT!!!!!
Nu är det visst högsommar men  det har vi inte märkt så mycket av här i Karlstad under Juli månad men nu verkar den ha kommit och jag njuter av värmen och solen...men ska den stanna tro?
För mej innebär högsommar massor av lata härligt soliga och varma dagar vid sjön eller vid en pool och böcker som ska läsas.
 Ordet sommar kommer från fornsvenska ordet sumar, som troligen betyder ”halvår”.
Den meteorologiska definitionen av sommar är att dygnsmedeltemperaturen varaktigt ska vara minst 10 grader.
Trist att jag inte kan ladda upp en bild nu:(
Just det imorrn är det fredag så här kommer nu fredagsfräckisen så TJOHOOO på er alla och som vanligt varnar jag känsliga läsare så de kan sluta läsa nu:

Pär och Lisa var ute och lekte. Pär blev kissnödig och ställde sig för att kissa.
Lisa tittade undrande och sa:
- Kissar du genom en slang?
- Ja, man kan kissa med vad som helst nuförtiden. Min mamma tex kissar genom en gammal pälsmössa...

En grabb i de övre tonåren, kommer hem efter en träff med sin tjej.
Han berättar för sin mamma att tjejen dragit ner byxorna och sagt:
- Ta nu vad du vill ha.
- Då tog jag hennes cykel.
- Det var bra, sa mamman, för trosorna hade väl ändå inte passat dej...


 

2012-07-26 @ 21:50:38 Permalink sommar Kommentarer (22) Trackbacks ()


SOMMAR


I dag försvann plötsligt det där locket av moln som har legat här nu flera dagar och det blev över 20grader varmt och sol!
Vi har tillbringat hela dagen vid och i poolen:) UNDEBART!!!
Har ni med haft en solig dag och vart bor ni:)?
2012-07-25 @ 16:39:48 Permalink sommar Kommentarer (13) Trackbacks ()


Blåbär.


I dag var det ännu en mulen dag här i Karlstad.Men som tur är så har det inte regnat idag och det har varit runt 20grader.
Hur har vädret varit hos er?
Vi gick ut i skogen för att plocka blåbär,det verkar finnas hur mycket som helst.
Storasyster och lillasyster bland alla blåbär..
Det blev nästan 2liter idag och vi skulle kunna plockat ännu mer om vi hade orkat!
Perfekt att frysa in och ha dem till pajer,muffins smoothisar:)
2012-07-24 @ 16:50:49 Permalink sommar Kommentarer (28) Trackbacks ()


TJOHOOO


 
Grattis till min stora tjej Jennifer som klarade av uppkörningen!
Grattis till Körkortet!!!!Kör nu försiktigt min älskade dotter...

2012-07-23 @ 18:24:57 Permalink Jennifer Kommentarer (18) Trackbacks ()


Boktips


Den här boken var klart läsvärd det är skönt att läsa nåt annat än mord ibland.En bra sommarbok: som berör )
 
Syskon är som vänner du aldrig kan bli av med”, säger prästen. ”Det är så fint. Vad du än gör finns dom kvar.”Eva står tyst. Hon behöver inte berätta att senaste gången hon träffade Anders och Maja var en kort stund i köket hemma hos mamma när hon fyllde sextiofem.Eva har inte haft någon kontakt med sina yngre syskon på många år. Hon har nästan slutat tänka på dem när hennes mamma oväntat dör, och hon måste träffa Anders och Maja vid begravningen.Ingenting har förändrats, de är som främlingar inför varandra och snart är de inbegripna i en bitter arvstvist. Eva har sett det som en självklarhet att hon ensam ska ta över sin mammas älskade sommarhus i skärgården, men syskonen vill sälja så snart som möjligt.Eva flyr ut till sommarhuset, men bara ett par dagar senare dyker Anders och Maja upp med sina familjer i släptåg för att förbereda huset inför försäljning. Under de veckor som följer vänds Evas liv upp och ner. Huset fylls av andras ägodelar, röster och vanor. Eva tvingas lära känna sina syskon på nytt, men frågan är om de någonsin kan hitta tillbaka till varandra.(om bok + bild lånad hos Anna Fredriksson)
 
Jordens väktare
Det här är en tegelsten den är över 600 sidor men boken blir aldrig tråkig utan man vill bara ha mer hela tiden. En mycket otäck bok som får mig att tänka på att det finns allför många galningar    i vår värld!
Läs den ni kommer ej att bli besvikna!
 
När USA:s utrikesminister mördas vid ett statsbesök i Ukraina får Nicholas Shy, överste i Special Security Group och direkt underställd presidenten, i uppdrag att leda jakten på de skyldiga. Ingen tar på sig ansvaret och snart sker fler terrorattentat över hela världen - kasinon, gasledningar och kemiska fabriker sprängs, tåg fulla av människor kraschar, flygplan exploderar och elnät saboteras.
När terroristerna skickar sina krav till CNN, där Shys svenska flickvän Jessica Björk jobbar, sprider paniken sig snabbt över världen och en vansinnig jakt mot klockan inleds.

Nicholas och Jessicas förhållande blir alltmer ansträngt när de försöker hålla isär yrkesroller och privatliv. Samtidigt är Jessica livrädd för att den mörka hemlighet hon bär på ska avslöjas – något som skulle förstöra både hennes förhållande och karriär(om bok+bild lånad hos adlibris)
 
Tistelblomman
 
Den här boken kan man inte sluta läsa men jag visste inte att det var fortsättning på två andra böcker  så jag kände att jafg skulle vilja veta mer om vad som hade hänt innan ,man bör  läsa de två första böckerna för att hänga med i historien ,men boken är bra och den ger mej rysningar för hua den är läskig...
 
De andra böckerna om Maja är: Styggelsen och Döden på en blek häst
 
Ända sedan hon var liten har Maja Grå varit annorlunda. Det är en hemlighet hon inte kan dela med Jack, mannen som hon älskar. Tillsammans har de flyttat till det skotska höglandet. Till Tistelblomman, ett ensligt beläget hus med en sällsam dragningskraft. De trivs i det gamla kråkslottet och njuter av sin förälskelse i den storslagna omgivningen.

Men i trakten viskas det om hemsökelser så fasansfulla att ingen i lokalbefolkningen vågar sätta sin fot på ägorna. Och snart förnimmer Maja en osalig närvaro i husets dunkla vrår. Samtidigt oroar hon sig för hur Jack skulle reagera om han visste att hon är klärvoajant och hur detta kan påverka deras framtid.

Allting kompliceras då Maja får ett sekretessbelagt erbjudande om ett jobb där hennes förmågor kan komma till användning vid brottsutredningar. Det känns som om hon ställs inför ett omöjligt vägval. När sedan Jack måste resa bort en tid blir Maja ensam med sina tvivel och hon tappar fokus på den gåta som det ödsliga huset ruvar på - något som visar sig vara ett dödligt misstag.(om bok + bild lånad hos adlibris)
Den sista akten
 
Det här är den 10e boken om Anders Knutas på Gotland .Jag tyckte även om den här men den är inte lika spännande som de övriga böcker, jag älskar Ljungstedts sätt att beskriva Gotland och de personer böckerna handlar om..Gillar ni hennes andra böcker måste ni självklart läsa den här med:) 

När den omstridda debattredaktören på en av Sveriges största dagstidningar, Erika Malm, hittas mördad på ett hotellrum i Visby väcker dådet stor uppståndelse. Mordet sker mitt under den myllrande Almedalsveckan. Utredningen pekar åt olika håll; ett hotbrev från nynazister, ett mystiskt besök på Romateatern och spår av en hemlig älskare.Kriminalkommissarie Anders Knutas och kollegan Karin Jacobsson tar sig an fallet. Men inte bara utredningen vållar de båda poliserna huvudbry. Vad ska de göra åt den kärlek som börjat spira mellan dem?Journalisten Johan Berg är polisen hack i häl samtidigt som han försöker lappa ihop vardagen efter tragedin som drabbat hans familj.Under tiden rör sig en gärningsman i kulisserna. Någon som själv vill avgöra slutet på den sista akten. (om bok + bild lånad hos Adlibris)

Mari Ljungstedts sida)


 

 
 
 
2012-07-22 @ 19:15:58 Permalink Böckernas värld Kommentarer (18) Trackbacks ()


Premiärtur


Så här sent har vi aldrig tagit premiärturen med båten men nu äntligen kom vi iväg.De få dagar som det har varit fint väder här i Karlstad har vi varit borta eller så har det blåst jättemycket.
Solen sken men det var inte direkt varmt det var bara 16 grader då vi gav oss iväg,men det blev varmare under dagen , jag badade ett par gånger det var bara 18grader i Vänern...
men jag tyckte att det var riktigt skönt: ändå)
Glada tjejer på tur:)
Vi åkte ut till en ö som heter Långholmen.När vi kom fram så blåste det Nordanvind så vi satt och huttrade men så kom vi på att det blåser nog inte på den andra sidan av ön så vi gick dit
wow vilken dag vi fick det var nästan vindstilla ,vi fick oss en härlig dag ute i Vänerns skärgård.
Nellie tyckte det var alldeles för kallt för ett dopp:)
MMM mer sånna här dagar vill vi ha:)
 
 
2012-07-21 @ 21:41:09 Permalink Kommentarer (25) Trackbacks ()


Skördat


 
Nu har jag skördat årets första tomater,men de får ligga inne nån dag så de blir så där jättegoda:)
 
2012-07-20 @ 20:13:35 Permalink mumsigt och gott Kommentarer (19) Trackbacks ()


Hemma igen...


....Efter ett par mysiga dagar i Vadstena,Boxholm och Motala.
Vi har hälsat på min moster,kusin med familj och min morfar.
Vädret har varit mulet,sol regn ja typiskt svenskt!
Den vackra Klosterkyrkan med Vättern framför..
Vi trotsade regnskuren som kom och satt ute i den härliga trädgården..
Rosorna blommade överallt i Vadstena!
I Boxholm hälsade vi på min kusin Therese m.familj och vi passade på att handla ost där..
2012-07-19 @ 19:10:07 Permalink Vänner Släkt Kommentarer (22) Trackbacks ()


Bloggstängt!!!


Blir bloggstängt här ett par dagar då jag sticker till min goa moster i Vadstena!
Nellie och moster Anki:)
2012-07-17 @ 07:19:00 Permalink Vänner Släkt Kommentarer (26) Trackbacks ()


Biotjejer

Två glada systrar som har varit på bio idag Ice Age 4 i 3D den va jättebra tyckte de båda!
2012-07-16 @ 21:03:51 Permalink Vänner Släkt Kommentarer (9) Trackbacks ()


Liten blir stor....


Tänk min förstfödda har blivit så stor att hon ska flytta hemifrån.
Vad spännande för henne och knepigt för mej.
Att som mamma inte ha en inblick längre i hennes dagliga liv, att inte få krama henne varje dag ,det känns vemodigt och konstigt,
plötsligt har jag gjort mitt som mamma( ja jag vet ju såklart att jag alltid kommer att vara mamma till henne men ändå).
Ja jag får helt enkelt släppa taget om henne nu och vara den där goa mamman som hon ringer till och längtar efter:)
Jag känner mej så stolt över henne och jag önskar henne all lycka som finns i hela världen.
Men jag måste erkänna det känns jättesorgligt på samma gång som jag tycker det är så häftigt att hon ska stå helt på egna ben:)
!
Det har hänt mycket för henne den här sommaren,först studenten
sen klarade hon av teorin för körkortet uppkörningen är hemlig....
 och så ska hon börja plugga psykologi på Södertörns Universistet i Stockholm.
Och flytta hemifrån!!!
Älskar dej min goa dotter!
 
2012-07-15 @ 17:21:39 Permalink Jennifer Kommentarer (24) Trackbacks ()


Söt


Vi åkte och tittade på de söta små kattungarna som nu har hunnit bli 6 veckor gamla.
Jisses nu var det fart på dem:)
ÅÅÅ så söt...
Finns det nåt sötare en kattungar:)
 
2012-07-14 @ 18:42:48 Permalink Djur/Fåglar/Insekter Kommentarer (16) Trackbacks ()


Fiskspa


Om du inte hängt med i svängarna så är fiskpedikyr den senaste och hetaste pedikyren i världen. Det är även en fantastisk avslappningsteknik.
De små Garra Rufa fiskarna har använts i århundraden i medicinskt syfte. Fiskarna har inga tänder utan nibblar/nafsar försiktigt bort döda hudceller och överflödig hud.
Jag tyckte det va riktigt skönt och fötterna blev babymjuka efteråt!Det enda som var obehagligt var när fiskarna käkade vid nagelbanden,då fick jag putta bort dem:)
Jag och Nellie skrattade gott då det killade under fötterna.
Det kostade 10 Euro för 15minuter:)
Om ni inte har provat detta så gör det!
2012-07-13 @ 19:46:13 Permalink Veckans tips Kommentarer (16) Trackbacks ()


Jättelarvigt

I dag kom den här larven krypandes i mina föräldrars trädgård.
Hua den såg jätteläskig ut!
I
Jag googlade på larver men det var svårt att hitta exakt vad det är för nån sort.
Jag tror att det är en nattspinnare av nåt slag!
kanske en Gaffelsvans
 
Cerura vinula
Om det är en Större gaffelsvans  så kommer den  se ut så här då den är färdig fjäril!
När den är på väg in i förpuppning blir den bronsfärgad, annars är den grön,
När den kryper ur puppan är gaffelsvansen en nattfjäril, en spinnare
2012-07-12 @ 21:10:03 Permalink Djur/Fåglar/Insekter Kommentarer (14) Trackbacks ()


Skogstur


När vädret är skit (det regnade iallafall inte) kan man ju passa på att gå i skogen.På kvällen kom solen fram i Karlstad efter en mulen dag.
Jag och min älskade mamma och Nellie tog oss en skogstur.
Bästa svamp och bärplockerskan
Vi hittade en del smått och gott och även en groda men den ville inte va med på bild
Mumsigt!
2012-07-12 @ 09:05:00 Permalink mumsigt och gott Kommentarer (17) Trackbacks ()


Roses


När vi hyrde bil en dag åkte vi till staden Roses.
Vi badade vid stranden Santa Margarita som ligger ca 15minuters promenad från Roses centrum.
Här finns det en 4km.lång finkornig sandstrand.
Roses är en känd, idyllisk fiskeby med 11'500 invånare i nordöstra delen av Spanien direkt vid havet,, 150 km nordöste om Barcelona, 15 km nordöster om Figueres

 
2012-07-11 @ 08:24:00 Permalink Resor jag gjort Kommentarer (16) Trackbacks ()


Pippi


För första gången på 13 år då Gundega Baletten uppträdde på Soltorget här i Karlstad så regnade det.
Det vräkte ned men tjejerna som dansade var lika glada ändå:)
Nellie var Pippi!
Gundega Baletten dansar in på sommarscenerna, nu för 40e året.
På Soltorget är det 13e året de dansar.
 
.
Min glada Pippi.
Gundega Balett Skola är en ideell förening i samverkan med idrottsrörelsen. Föreningen bildades 1985 utifrån Gundega Liedes dansundervisning, som fram till dess bedrevs i regi av ett flertal studieförbund på ett flertal platser i Värmland.
Schemalagd dansundervisning under höst och vårtermin medan sommarträningen är mer var och varannan dag mellan Gundega Balettens föreställningar. Under sommaren finns ett flertal möjligheter för deltagarna i sommarträningen att medverka vid flera av Gundega Balettens föreställningar.(fakta lånad hos Gudegabaletten
)
 
2012-07-10 @ 17:35:00 Permalink Nellie Kommentarer (16) Trackbacks ()


DansI dag klockan 12.15 ska min Nellie ha dansuppvisning med Gundegabaletten på soltorget här i Karlstad.
Bilden är från förra året ,
 
2012-07-10 @ 07:12:00 Permalink Nellie Kommentarer (10) Trackbacks ()


Boktips


Döda talar inte
Den här boken var riktigt bra.Jag gillar Cleves böcker hennes härliga beskrivningar och klurighet i skrivandet gör att man inte kan sluta läsa!
En ung mamma förälskar sig i en kontrollerande äldre man. Kort därefter drunknar hennes lille son i ett badkar. Ett år senare hittas socialsekreteraren som arbetat med fallet strypt i ett badhus. Den som finner kvinnan är Vera Stanhope: kriminalkommissarien som arbetar för mycket, väger för mycket, dricker för mycket. Tillsammans med polisassistent Joe Ashworth försöker hon lösa fallet, då ännu ett mystiskt lik dyker upp i den pittoreska småstaden.

Döda talar inte är den andra kriminalromanen med den excentriska Vera Stanhope efter Dolda djup (2011).
(om bok+bild lånad hos Adlibris)
Blot
Blot är fjärde delen i serien om Fredrik Broman och hans kollegor vid Visbypolisen. Liksom de tidigare delarna Släke, Dykaren och Terror utspelas Blot på det idylliska men isolerade Gotland.
Boken är en riktig bladvändare men jag gissade ganska snart vem mördaren var!
 
En ambulanshelikopter flyger över Östersjön med kriminalpolisen Fredrik Broman. Han har en svår skallskada och ingen vet om han kommer att klara sig. Tre veckor tidigare har två människor hittats mördade på en gård i Levide. En kvinna, dödad med ett enda hugg. En man, massakrerad till oigenkännlighet. När de hittas på den blodiga stavparketten i det exklusiva vardagsrummet har de redan varit döda i två dagar.
Huset ägare, Arvid Traneus, har nyligen kommit hem efter flera år som storföretagskonsult i Japan. Polisen utgår först från att Arvid är den slaktade mannen. Kvinnan vid hans sida har ju identifieratrs som frun i huset.
(om bok+bild lånad hos adlibris)

Niceville
Den här boken är den bästa boken som jag läst på länge!Den gick inte att lägga ifrån sig och det är en stark och gripande berättelse.Så jag säger bara LÄS DEN!
Den finns visst som film med så jag känner att jag bara måste se den!
 
När societetsflickan Skeeter återvänder till hemstaden Jackson i Mississippi efter avslutade universitetsstudier, faller hon tillbaka i sitt gamla liv med bridgespel, tennis och välgörenhetsbaler. Men något hos henne har förändrats; hon vill mer och ser nu annorlunda på tillvaron. Hon drömmer om att bli författare och får så småningom ett jobb på lokaltidningen.
Genom sitt arbete får hon kontakt med den svarta hemhjälpen Aibileen, som har förlorat sin ende son men uppfostrat och älskat sjutton vita barn. Deras möte blir början på en udda och också farlig vänskap.
Tillsammans med en annan svart hemhjälp - den egensinniga och smarta Minny - bestämmer sig Skeeter och Aibileen för att skriva en bok som skildrar verkligheten i staden som de kallar Niceville. De skriver om hur de svarta har förnedrats och diskriminerats. Men också om deras drömmar, längtan och hopp. Arbetet med boken kommer att förändra deras liv för all framtid.(om bok+bild lånad hos adlibris)


Den här boken berörde mig djupt.Vad händer egentligen då man dör? Boken är mycket bra skriven och den går inte att lägga ifrån sig.Kan verkligen rekomendera den!

Rebecka är en framgångsrik yrkeskvinna som lever i ett till synes lyckligt äktenskap med maken Mikael. Ändå har hennes liv hamnat i en återvändsgränd, ett kaos som driver henne till det yttersta. En sen höstkväll står hon på Fjällgatan i Stockholm. Bakom sig har hon karriär, äktenskap, framgång och pengar, framför sig den glittrande staden och nedanför sina fötter ett stup högt nog att krossa den som faller. Och faller gör hon.

Historien skulle kunna vara slut där, men det är först nu den börjar. Frågan är om hennes beslut är oåterkalleligt eller om hon kan komma tillbaka till den värld hon just lämnat. Går det att ställa allt till rätta?

(bild+om bok lånad hos Kajsa Ingemarssons hemsida)

 

 
2012-07-09 @ 09:25:00 Permalink Böckernas värld Kommentarer (15) Trackbacks ()


Härligt

Det blev många härliga dopp i Medelhavet.
Stranden i Tossa De Mar var grovkorning sand och det var riktigt bra för man slapp att ha sand med sig hem efter en dag på stranden!
Vi var även vid den andra stranden som finns här ,det finns 3 stränder i Tossa De Mar,
den här gillade vi inte det var bara småstenar på hela stranden.
Poolen är alltid bäst tycker Nellie
Att sitta i skuggan under parasollet är himla skönt efter ett dopp!

 
 
2012-07-08 @ 20:16:09 Permalink Resor jag gjort Kommentarer (17) Trackbacks ()


Salvador Dali


En dag hyrde vi bil,vi hade tänkt oss att åka till Frankrike över dagen då det bara var 90km dit,men vi fick höra att just där var det inte mycket att se .
Vi åkte till  Figueres istället!Salvador Dali föddes och dog här.
Här står Nellie framför den häftiga byggnaden som är ett museum.
Dalímuseet i Figueres kan betecknas som det största surrealistiska objektet i världen.
 
 
 
Dali ligger begravd inne i museet!
Vi gick aldrig in på museet för det var världens kö men det var häftigt att få se den här udda byggnaden!
Ett knepigt konstverk som var utanför museet!
 
 
2012-07-08 @ 08:26:00 Permalink Resor jag gjort Kommentarer (18) Trackbacks ()


Hemma


Hejhopp!
Nu är vi hemma efter en underbar semester i den lilla fina byn Tossa de Mar/Spanien.
Vi har haft fantastiska dagar med bad i det varma Medelhavet och även i vår pool!
Ätit och druckit gott.
Vi hade varmt det var mellan 26-34 grader i skuggan.
Nellie har njutit av allt härligt och ingen av oss ville åka hem!
Det var riktigt kul att kolla in fotbollsfinalen i EM då Spanien vann:)

2012-07-06 @ 23:03:00 Permalink Resor jag gjort Kommentarer (15) Trackbacks ()


RSS 2.0