div id="wrapper">

Bloggstängt2012-10-31 @ 17:18:09 Permalink Resor Kommentarer (36) Trackbacks ()


Blommigt

Mina rosor blommar än i rabatten ändå har det varit minusgrader här,de är så otroligt vackra... 
 Rosorna jag har ute i rabatten  har jag haft på mina balkonger som jag sedan har planterat ut ,de har kommit flera år i rad och av de 5 plantor jag har planterat ut är det bara en som har dött.

 
2012-10-30 @ 19:34:59 Permalink växter Kommentarer (18) Trackbacks ()


Hösten..


...är snart slut och vi är snart inne i den mörkaste tiden på året usch vintern är här....
Igår hade vi världens storm här å det regnade från alla håll så det var en bra dag att va hemma och vara sjuk på.
Nu har vi vintertid och vinterdäcken är på så nu är det bara att vänta i ca 1,5 månad tills det vänder och vi går mot ljusare tider igen.
I helgen  blev det minusgrader så de flesta löv ramlade av träden..
Jisses va löv det blir av ett helt träd...
Vår vackra stenbro.....
Fullmånen speglades så fint i Klarälven...
När det är kallt och mörkret börjar skymma är det ändå skönt att strosa vid älven..

 
 
2012-10-30 @ 07:38:00 Permalink väder/årstider Kommentarer (15) Trackbacks ()


Boktips*2

Springfloden
Den här boken var mycket välskriven och bra.Det äkta paret Cilla och Rolf Börjlind är allt annat än nybörjare. De är hyllade manusförfattare som ligger bakom deckarserier som Graven (2004) och Morden (2009). De har också skrivit manus till en mängd Beckfilmer och nu senast filmatisering av Arne Dahls serie om A-gruppen. Författarparet Börjlind är följaktligen luttrade spänningsmakare med en särskilt filmisk känsla för spänning och intrig - det är med andra ord bäddat för andlös spänningsläsning!
Kan bara säga till er som gillar kriminalromaner läs den.Jag ser fram emot att nästa bok av författarparet kommer.
1987. Under en kall och likgiltig fullmåne begås ett sadistiskt mord på en strand på Nordkoster. Offret är en ung kvinna. Förövarna är tre personer. En ung pojke blir ofrivilligt vittne till mordet.
Mordutredaren Tom Stilton på Rikskrim arbetar i motvind: offrets identitet kan inte fastställas, inget motiv hittas, gärningsmännen går inte att spåra. Till slut hamnar utredningen på hyllan. Över femton år senare får Stilton, via en annan utredning, en ny infallsvinkel på fallet. Men samtidigt börjar hans psykiska hälsa att vackla och efter en uppslitande skilsmässa tappar han helt fotfästet i tillvaron.

2011. Olivia Rönning får i uppgift att skriva ett elevarbete på Polishögskolan om det olösta strandfallet. Hon vaskar fram så mycket hon kan via gamla källor, det svåraste visar sig dock vara att få tag i den som ledde mordutredningen. Tom Stilton är nämligen som uppslukad av jorden.(Om bok + bild hämtad från Adlibris)
Författarnas egna ord om boken:
"Springfloden är vår debut i bokbranschen. Vi har tidigare skrivit manus tillsammans i 18 år, bl a 26 Beckfilmer och tv-serierna Graven och Morden. Att skriva den här boken har varit utomordentligt roligt och spännande, och ett nytt sätt för oss att kunna beskriva den tid vi lever i med dess brott och orättvisor. Vi har försökt skapa en intrig som blottlägger de sociala motsättningarna i vårt land, med hjälp av lite udda och annorlunda karaktärer. Huvudpersonerna heter Olivia Rönning och Tom Stilton, en ung polisstuderande och en före detta kriminalkommissarie."

Innan du dog
Jag har läst de andra böckerna av författarduon Grebe-Träff och har gillat dem alla 3,men den här boken kom inte alls upp i samma klass som de andra böckerna de har skrivit-Någon sorts frid- 2009. Bittrare än döden- 2010.
Men boken  är klart läsvärd och välskriven trots det.
Innan du dog är tredje delen i den framgångsrika spänningsserien om terapeuten Siri Bergman.

Februari 2005: En narkotikapåverkad tonårstjej bevittnar ett brutalt mord i en park i ett av Stockholms exklusivare områden. Hon ser både förövare och gärningsman, men hennes minnesbilder blandas med groteska hallucinationer, vilket gör henne oanvändbar som vittne.Fem år senare: Terapeuten Siri Bergman har äntligen fått balans i tillvaron. Hon är nybliven mamma och kärleken till sambon Markus är stark.Så går hon igenom en gammal kartong med papper som tillhört Stefan, hennes före detta man som tog livet av sig. Hon hittar en osannolik koppling till mordet i parken, en koppling som är svår att bortförklara.Fast Siri trott att hon kommit över Stefans självmord kan hon inte släppa tanken på att hans död har med parkmordet att göra, och hon börjar undersöka saken på egen hand. Samtidigt som hon ohjälpligt sugs in i det förflutna hotar hennes eget liv att falla samman. Hon tappar alltmer greppet om tillvaron och förvandlas slutligen från jägare till villebråd.(Om boken + bild lånad hos adlibris)


 

 
2012-10-29 @ 09:44:09 Permalink Böckernas värld Kommentarer (13) Trackbacks ()


AATJOOO


Jaha där blev man förkyld med.......
jag  nyser ,jag snörvlar(ja det hör väl nysandet till på nåt vis),jag har feber,jag fryser och  ont i halsen...det kom som ett litet brev på posten precis  lagom till lovet.Det började på fredag vid lunch..
så där tycker jag det är varenda lov att jag blir förkyld eller sjuk på nåt annat vis .Knepigt!
Många av mina lärarkollegor säger samma sak ,att de alltid blir sjuka då det är lov.
Vi lärare kanske slappnar av då när lovet kommer för det är ju väldigt sårbart om vi blir sjuka å behöver ha vikarie, och man vill ju inte missa något själv i skolan..:)
Nu måste jag se till att kurera mej tills på torsdag för då sticker jag till Irland /Dublin..
Så ATJOOO ATJOOO PROSIT::::

2012-10-28 @ 20:12:00 Permalink sjukdomar Kommentarer (21) Trackbacks ()


Kusintrio


Härliga kusintrion träffades hos mormor och morfar,
jag var tvungen att visa  den här bilden med för Nellie gilla inte den med hennes gapflabb på ;)
Roligt har de då  de träffas och de vill inte sluta leka ,idag berättade Agens (högst upp i trappen)spökhistorier så nu får  både jag och nellie svårt att sova inatt!Å fullmånen verkar va framme med så HUA va läskigt....
2012-10-27 @ 20:32:44 Permalink Vänner Släkt Kommentarer (17) Trackbacks ()


vackert


Då solen tittar fram så blir hösten så vacker då är det skönt att ta sig en promenad efter älven.
2012-10-27 @ 09:15:38 Permalink väder/årstider Kommentarer (11) Trackbacks ()


Kalas


I dag fyller min goa Karin 40 år så det blir fest ikväll !Ska bli så roligt att fira henne,vi har varit vänner runt 20år och hon är en av mina bästa vänner.
Så grattis Karin vi ses ikväll

Till Karin och alla andra som gillar fräckisar kommer det en  nu,
Photo: Sorry för bilden men måste bara få fråga är det där han

Pöket Laban ????    ;)
Kanske lite tidigt för Halloween men i Karlstad ska det firas redan imorgon med parad på stan.
 
2012-10-26 @ 07:56:00 Permalink Skratt Kommentarer (15) Trackbacks ()


Premiär


Pepparkakor+ julmust åt vi i helgen,det känns som julen kommer tidigare varje år tycker jag ,på ICA har de börjat med julsaker redan...
2012-10-25 @ 19:35:00 Permalink mumsigt och gott Kommentarer (10) Trackbacks ()


Klantigt....

När jag går in på ett bibliotek så njuter jag av tystnaden där,
jag njuter av att gå där bland alla böcker och bara må bra av att det är lugnt och skönt.Hyllor efter hyllor är fyllda med böcker av alla sorter.
Men ibland så förstörs den där härliga stämningen av idioter som inte kan hålla ordning på sina barn och inte på sig själva heller.
Herregud hur är man funtad om man låter vilda odjur till ungar springa å leka kull inne på ett bibliotek??. Skrikandes och skrattandes i väldens fart medans mammorna själva står å tjoar å gapskrattar där,de säger inte ens till sina barn.
Herregud säger jag vad är det med folk som gör så,det är respektlöst tycker jag.?
På ett bibliotek ska det va lugn och ro man ska igodan ro kunna sitta där och läsa, kanske plugga och bara njuta av friden och en god bok.
vad tycker ni ska barn få härja fritt inne på ett bibliotek?
Jag tycker självklart att barn ska få vara där men man som vuxen ska man lära ett barn att därinne har man det lugnt och skönt ,å lära barnen att respektera andra människor som faktiskt vill ha det så.
Saken är den att utanför vårt bibliotek finns en jätterolig lekpark och massor av ytor att härja fritt på så hur tänker folk som gör så här?
2012-10-24 @ 19:15:01 Permalink Tankar Kommentarer (27) Trackbacks ()


gult

Klarälven är välfylld med vatten nu ,
Fniss fotografen var visst lite sne'
När det är mörkt å grått så lyser all den gula färgen upp så vackert...

2012-10-23 @ 17:15:32 Permalink väder/årstider Kommentarer (19) Trackbacks ()


Sista turen...


I går tog vi upp vår lilla båt,det här året har varit  det sämsta båtåret sen vi skaffade båt.Hoppas verkligen att nästa sommar blir ett fint båtår. Vi kom bara ut 4 gånger.Men de gångerna hade vi det underbart.
I Klarälven är det så himla mycket vatten och det är jätteströmt nu.
Solen tittade fram en liten stund och det var helt vindstilla ,otroligt vackert.
 
Än finns det löv kvar på en del träd..
Det var bara 2 båtar kvar på vår brygga...


2012-10-22 @ 20:12:56 Permalink väder/årstider Kommentarer (19) Trackbacks ()


Här ska vi bo...

 
Foto av Harcourt Hotel, Dublin
Harcourt Hotel ligger i centrala Dublin,Harcourt Hotel ligger i hjärtat av Dublin på gångavstånd till Iveagh Gardens och St. Stephen's Green. I närheten finns även St. Patrick's Cathedral och Merrion Square.Här finns en italiensk restaurang, D-two Bar & Nightclub och en uppvärmd biergarten för alla väder.
Det 3-stjärniga Harcourt Hotel är beläget i ett bra område i Dublin, i riktigt kort gångavstånd från  Grafton Street, Temple Bar och O'Connell Street. Hotellet består av åtta georgianska byggnader, varav en gång var George Bernard Shaw hem.
 
2012-10-21 @ 19:33:44 Permalink Resor Kommentarer (21) Trackbacks ()


Veckans tips


Världens bästa uppfinning just nu måste helt enkelt vara paraplyet.

Paraply (franska parapluie, mot regn), paraflax eller regnskärm är en anordning som skall skydda från regn och består av en hopfällbar skärm med handtag. En liknande anordning som främst är tänkt att ge svalkande skugga mot solen kallas parasoll.I europa börjades paraplyer att användas på 1500-talet.(wikipedia om nu någon missat vad ett paraply är för nåt;)

Äger man inte ett paraply så är det svårt att vara ute i detta regnandet. Nu har det regnat här i Karlstad nästan en hel vecka i sträck,regnar det imorgon med så är det en hel vecka.Ja nu har det kanske inte regnat exakt hela tiden men ivarje fall precis varenda dag!
Samuel Fox som uppfann paraplyet gjorde en himla smart uppfinning.Det moderna paraplyet, i form av oljat canvastyg på ett stålskelett, skapades 1852 av Samuel Fox .
De första paraplyerna var egentligen inte paraplyer utan parasoller, eftersom de användes som skydd mot sol och inte mot regn. Det förmodligen tidigaste beviset för parasollets existens kan ses på ett monument från dåvarande Mesopotamien, daterat till 2 400 före Kristus.
Parasollet var på den tiden ett tecken på status. Det var ofta stort och hölls av bärare över faraoner, adelsfolk och andra viktiga personer. I Kina klädde man det på 400-500-talet med oljat papper för att göra det vattenavstötande. År 1340 rapporterade ett påvligt sändebud om hur indierna använde sig av ett tältliknande tak, fastsatt vid en käpp och uppfällbart som skydd mot sol och regn.
 Det engelska umbrella härstammar från latinets ”umbra”, som betyder skugga.
(fakta lånad hos:alltomvetenskap)
 
Fniss det finns faktiskt paraplyer för hundar med:)
 
2012-10-20 @ 17:43:04 Permalink Veckans tips Kommentarer (24) Trackbacks ()


Troll igen..


Tänk vad troll vi ser då vi är i skogen...
Det här trollet väntar på att det ska bli fullmåne så det
slipper att vara en sten med mossa på,jo för så är det faktiskt bara så ni vet att alla stenar med mossa på är faktiskt troll de vaknar till liv då fullmånen är framme:)

Nellie säger att jag är tokig som tror på troll ,hon sa häromdagen du är nog ett troll själv mamma:)
2012-10-19 @ 20:36:33 Permalink Allmänt Kommentarer (14) Trackbacks ()


Fniss


Nu är det en jobbvecka kvar sen har vi höstlov.Det ska bli jätteskönt med lite ledighet nu,känner mej trött och sliten.I v.44 har vi utbildning i 2dagar sen är jag ledig i 5dagar och på torsdagen åker vi till Irland!Ska bli så roligt att komma bort några dagar.Ska ni vara lediga på höstlovet ?Nu önskar jag er alla en härlig helg och nu kommer fredagsfräckisen så blunda nu ni som ej gillar det:)
 
Det satt en norrlänning och en jude i en bastu
Juden:
- Jag ser att du också är omskuren
Norrlänningen:
- Jaså, jaja.. men i norrland kallar vi det för slitage...

Två små pojkar sitter och pratar.
Den ene säger:
- Min pappa har två snoppar.
- Har han? säger den andre pojken förvånad.
- Ja, en liten som han kissar med, och en stor som han borstar mammas tänder med!


 

2012-10-19 @ 07:43:00 Permalink Skratt Kommentarer (16) Trackbacks ()


Boktips*2


En tid för mirakel
Det här är en tänkvärd och läskig bok om hur vi människor har påverkat vår jord.Det här är ett  nagelbitande drama och en varm skildring om att växa upp i en värld som blir allt svårare att förstå.

Jordens rotation har plötsligt blivit långsammare och ingen vet varför. Varje dygn blir längre och längre - dagarna och nätterna får fler minuter och timmar. Är världen på väg mot en katastrof?

I detta tumult lever tolvåriga Julia tillsammans med sina föräldrar och två katter. Som alla andra i hennes ålder känner hon en viss osäkerhet när det gäller vänner, inte minst killar. Det är inte heller alltid så lätt att bli förstådd av sin familj. Och hur ska man kunna se framåt när livet på jorden blir allt mer overkligt? Snart visar naturen tydliga tecken på att något är allvarligt fel. Gravitationen avtar, fåglarna dör - går det att rädda livet på jorden.
(om bok+bild lånad hos adlibris)
En man som heter OveDet här är Fredrik Backmans debutroman och den bjuder på både skratt och gråt.Det är en underbar bok och den där Ove har vi väl alla stött på.En sur gubbe som störs sig på allt.Men är Ove sur egentligen? Läs den jag lovar ni kommer inte bli besvikna!Jag ville att den skulle fortsätta länge men den är en sträckläsarbok och det går inte att sluta läsa då man väl har börjat!"

Ove är 59. Han kör Saab. Folk kallar honom "bitter" och "grannarnas skräck". Men Ove är fan inte bitter, grymtar han. Han går väl bara inte runt och flinar jämt!Varje morgon tar Ove sin inspektionsrunda i kvarteret. Flyttar cyklar och kontrollerar källsorteringstunnorna. Trots att det är flera år sedan han avsattes som ordförande på bostadsrättsföreningens årsstämma. Eller "den där statskuppen", som Ove själv bara minns den.Men bortom den vresige ordningsmannen finns en historia och en sorg. Så när de nyinflyttade grannarna i radhuset mittemot en novemberdag råkar förstöra Oves brevlåda blir det upptakten på en komisk och hjärtevärmande berättelse om tilltufsade katter, oväntad vänskap och den uråldriga konsten att backa med släp. Som kommer förändra en man och en bostadsrättsförening i grunden.(om bok+bild lånad hos Adlibris)


 

2012-10-18 @ 19:19:46 Permalink Böckernas värld Kommentarer (12) Trackbacks ()


Regnet


Så här mycket kan jag inte komma ihåg att det någonsin har regnat som det gjort den senaste tiden.Markerna kan ju inte må bra av allt blött som kommer ner.Undrar om det kommer torka upp?
Snart får vi nog en ny sjö som resultat av detta!
Juni var den blötaste på 200 år. Juli bjöd på åska, hagel och skyfall som ledde till översvämningar. . I september var det  20 av 30 dagar med regn . Även om det inte varit så stora regnmängder så har det varit regn i princip varenda dag,Även oktober har varit regnig.Nu får vi verkligen hoppas att det snart slutar att regna för det börjar bli väldigt trist.En elev sa till mej idag :Nä fröken nu är jag trött på regn jag vill ha sommar nån gång;) Hon är 6år så även barn verkar reagera på allt regnande.

2012-10-17 @ 19:29:23 Permalink väder/årstider Kommentarer (26) Trackbacks ()


Svampar


Flugsvamparna är så vackra !
Stubbsvamparna trängdes om samma plats:)
Å de här trängdes med om platsen!
2012-10-16 @ 20:30:53 Permalink växter Kommentarer (18) Trackbacks ()


Boktips


I går sträckläste jag Jonas Gardells nya bok Torka aldrig tårar utan handskar.
Jonas Gardells första bok i en romanserie som tar läsaren med storm. Torka aldrig tårar utan handskar är en roman om när aids kom till Sverige och Stockholm under 80-talet. Det som berättas i den här historien har hänt. Det hände här, i den här staden, i de här kvarteren, bland de människor som har sina liv här. I en stad där de flesta fortsatte att leva sina liv som om inget hänt började unga män insjukna, tyna bort och dö.
Jag var en av dem som överlevde.Det här är min och mina vänners historia.

Måste bara säga att den va så himla bra men även otäck.Den tog även upp lite historia om homosexuellas livsvillkor hur det var för alla dem som levde på 80 talet.Fy vad hemskt att inte våga vara homo.Det fanns väldigt många homofober på den tiden  ja det finns det väl även nu tyvärr.
Den här boken berör och den är fantastiskt skriven så läs den!!
Jag har inte sett serien med samma namn som går på kanal 1 kl.21.00 men jag ska kolla ikväll på del 2.Gardell har själv skrivit manus till filmen.
Torka aldrig tårar utan handskar : 1, Kärleken
 
När Rasmus stiger av tåget på Centralstationen i september 1982 lämnar han det lilla Koppom bakom sig för att aldrig återvända. Ung och vacker kastar han sig ut i de homosexuellas Stockholm.
Benjamin är Jehovas vittne. Ivrigt går han från dörr till dörr för att predika om Gud. Ingenting kan rubba honom i hans tro. Tills den dag han ringer på hos Paul, den varmaste, roligaste och bitchigaste bögen Gud någonsin skapat.
Så på julaftonskvällen, när det snöar över staden, träffas Rasmus och Benjamin, och inget blir som förr igen.(om bok+bild lånad hos adlibris)Kolla även in Jonas Gardells hemsida)2012-10-15 @ 19:19:59 Permalink Böckernas värld Kommentarer (25) Trackbacks ()


Konst


Jag ,min älskade mamma och mina båda döttrar åkte ut till ett galleri  i grannkommunen Hammarö.
Vi hamnade på Galleri Lena Linderholm.
Lena Linderholms keramik älskar jag.All keramik är handgjort från början till slut.
I huset fanns det massor av fint som Lena Linderholm har gjort.
Lena själv var inte på plats men hennes väninna visade oss allt fint.Själv var Lena i Provance där hon bor vissa delar av året.
Nu har jag fått perfekta julklappstips till mina kära:)
 
Jag kom hem med lite fina saker.
 
En söt tvålask med en olivtvål i fick ochså följa med hem.
2012-10-14 @ 18:43:09 Permalink Artister/Kändisar Kommentarer (24) Trackbacks ()


200


TJOHOO!
Nu har jag hittat alla 200 stolparna i tävlingen FriskaKarlstad.
Idag hittade vi 3 svåra stolpar och de var allihopa riktigt kluriga.
Det var blött överallt men med stövlar gick det bra ändå.
Den här skogen var riktigt svårframkommlig på en del ställen.
När jag kom hem och skulle duscha hade jag nån svart grej på magen precis ovanför byxlinningen,
iiii det visade sig vara en äcklig fästing som hade fått grepp.Tur var så fick jag ur hela och nu hoppas jag att den inte var smittad med borrelia:(
Hur tusan kan en äcklig fästing komma innanför både jacka,fleecetröja och en t-shirt?Fy det är otäcka kryp det där.
Trots detta så är jag helnöjd med min insats i tävlingen men det känns sorgligt att det är slut på det roliga nu!
Nu återstår bara dragningen av olika vinster och vi får väl se om jag har någon tur att vinna något kul:)
2012-10-13 @ 19:41:58 Permalink Tävlingar Kommentarer (23) Trackbacks ()


Rött


Nyponen lyser så röda å vackra...
Ett rött löv.....
Ett litet rött bär....

2012-10-13 @ 07:15:00 Permalink växter Kommentarer (12) Trackbacks ()


Helgen...


.är nu här.
Usch nu börjar min värsta tid minst 4månader framöver, mörkret och kylan är på väg :( Den här veckan har jag fått skrapa rutor flera mornar.Det är en sak som jag hatar ,så jag har ett litet knep,jag sätter en gammal trasmatta på bilen , där jag parkerar finns det inga motorvärmare. Men en filt duger lika bra:) Det enda som kan va knäppt är om det plötsligt blir spöregn och sen fryser på det då blir det besvärligt att få bort filten:)
Har ni något bra knep för att slippa skrapa rutorna på bilen på morgonen?
Nu mina kära vänner ska jag ge er ett härligt skratt så lilla mamma och andra känsliga läsare får sluta läsa NU:)
 

Torparen tog med sig en hink till den lilla sjön för att hämta vatten.
Framme vid bryggan hör han glada flickskratt och upptäcker tre unga damer som badar nakna.
Flickorna får syn på honom och ropar:
- Vi går inte upp förrän du försvinner härifrån.
Torparen ler lugnt, håller upp hinken och svarar:
- Ingen fara, flickor, jag har inte bråttom. Jag är bara här för att mata min krokodil...

En liten pojke frågade sin pappa:
- Vad är det mamma har mellan benen?
Pappan svarade:
- Paradiset.
Pojken frågade igen:
- Vad är mellan dina ben pappa?
Pappan svarade:
- Nyckeln till paradiset.
Sonen säger:
- Ett gott råd pappa, byt lås, för grannen har en extranyckel...


 

2012-10-12 @ 07:44:00 Permalink Tävlingar Kommentarer (19) Trackbacks ()


Promenad


Jag ,Nellie och Carina tog oss en promenad ut i skogen där vi letade efter en stolpe.
Vi hittade den tillslut och den var riktigt svår att hitta,den borde varit svart tyckte vi alla 3.Svarta stolpar är de svåraste.Nu har vi 3 stolpar kvar av 200 och de ska jag ta i helgen.Sen får ni hålla tummarna att jag vinner nåt för den 15 är dragningen i tävlingen.

Ikväll hinner jag inte titta in hos mina kära bloggvänner för jag ska ha föräldramöte i min klass!
2012-10-11 @ 17:00:00 Permalink Tävlingar Kommentarer (19) Trackbacks ()


Boktips*2


Pythians anvisningar

Pythians anvisningar är sista delen i Eriksson/Axlander-Sundquists trilogi Victoria Bergmans svaghet. Usch säger jag hela den här triologin har varit läskig ,otäck,äcklig och så skrämmande ,men jag var ju tvungen att läsa den sista delen om psykologen Sofia Zetterlund +hennes andra personlighet Victoria Bergman och kriminalaren Jeanette. 

Det här är en sträckläsarbok och författarna skriver så himla bra och spännande.Undrar om det kommer att bli en film av den här triologin?  Man måste läsa de andra böckerna först för annars fattar man ingenting.När jag hade läst ut boken och har fått alla svar känns det att jag ändå sitter där med miljoner frågor, fick jag verkligen svar på allt????De andra böckerna i triologin är Kråkflickan och Hungerelden!

Pythians anvisningar är den avslutande delen i trilogin med Victoria Bergman och hennes andra personlighet psykologen Sofia Zetterlund i huvudrollerna.
Genom själv-terapi försöker Victoria komma tillrätta med sitt splittrade inre. I slutet av arbetet återstår endast det starkaste av Victorias sju under-jag.
Victoria Bergmans dotter Madeleine är fortfarande samma gäckande skugga både för sina offer och för kriminalkommissarie Jeanette Kihlberg.
Uttrycket Phytians anvisningar syftar på de hänsynslösa regelverk som ledarna i det hemliga pedofilsällskapet Sihtunum i Diasporan skapat. I takt med att Victoria Bergman blir psykiskt friskare kan Sofia ge sin älskarinna Jeanette allt bättre vägledning i jakten på männen som skadat inte bara Victoria för livet, utan även dottern Madeleine.
Upplösningen äger rum på en av nazismens mest beryktade avrättningsplatser, Babij Jar i Ukraina. Och inte heller nu är det lag och rätt som regerar.(om bok+bild lånad hos adlibris)


Den senila skalbaggens tröst : fastkedjad i en isoleringscell i Thailands mest beryktade fängelse fann jag en oväntad vän

En klart läsvärd bok , författaren berättar här om sitt liv i det ökända Thailändska fägelset och hans tid där.Han skriver på ett rakt och ärligt sätt och hans historia är verkligen gripande.Nu försvarar jag inte hans knarkaffärer men vart tusan finns de mänskliga rättigheterna då man hamnar i ett fängelse i Thailand?,

Efter att ha jobbat i den thailändska regnskogen beslutar sig Jens Månvinge för att ge sig av till Bangkok och fixa sin trasiga ekonomi. Det är ett ödesdigert beslut som blir upprinnelsen till en skakande historia. Det dröjer inte länge förrän han blir gripen för ett grovt narkotikabrott i centrala Bangkok där amerikansk och thailändsk polis ligger och väntar i ett bakhåll. Domen faller och han undgår dödsstraff efter att ha erkänt sig skyldig. Med ett straff på trettio år kastas han in i Asiens mest ökända fängelse. Tillsammans med 12 000 fångar är hans öde, likt deras, förutspått att falla offer för våld, förtvivlan och sjukdomar. Döden tycks vara den enda vägen ut.

När hans närmaste vän i fängelset dör i hans armar fattas ett beslut. Jens och en cellkamrat beslutar sig för att försöka rymma, men ett brev sätter hans inre i turbulent gungning och rymningen är inte så självklar längre. Det slutar med att Jens bryter ut sin cellkamrat som lyckas fly landet medan han själv blir hårt straffad och fastkedjad i en mörk, fuktig isoleringscell på obestämd tid. Där inne - när han kämpar mot cellens svåra omständigheter och sina egna tankar - kommer oväntade vänner till hans räddning. Det blir ett möte han aldrig ska glömma.
Den senila skalbaggens tröst
är en sann historia- skriven i romanform - och Jens Månvinges egen gripande berättelse om sina år i Asiens mest beryktade fängelse - Klong Prem Prison - bättre känt som "Bangkok Hilton".(om bok + bild lånad hos adlibris)
 

2012-10-10 @ 19:37:17 Permalink Böckernas värld Kommentarer (19) Trackbacks ()


vacker


Låt oss ge varandra tid,låt oss göra famnen vid.
Låt oss älska, låt oss sjunga,inte hålla tand för tunga.
Låt oss skratta, låt oss leka,låt oss sorgerna beveka.
Låt oss jaga tvivlen bort,livet är så gränslöst kort.  Bo Setterlind
2012-10-09 @ 17:42:20 Permalink Citat/Ordspråk/Dikter Kommentarer (23) Trackbacks ()


Dublin


Den 1november åker jag till Dublin för en långweekend.
Några saker jag har tänk att göra i Dublin + besöka en hel del pubar såklart:):Får se vad jag hinner och hur vädret kommer att vara.(bilderna + info  är lånade från http://www.viatorcom.se/)
Hop on Hop off busstur.
Utforska Dublins historiska byggnader och livliga nattliv med en biljett till Dublins hoppa på/hoppa av-bussar. Biljetten gäller i 24 timmar, så du har gott om tid att se Dublins sevärdheter genom att kliva på och av vid de 20 hållplatserna runtom i staden.
 
Guinness storehouse.
Den mörka dryckens historia – från den blygsamma starten 1759 till rollen som dagens nationalsymbol. Besöket avslutas med provsmakning, till exempel i baren på sjunde våningen med 360 graders utsikt över Dublin. 12 euro.
 
Kolla in Temple bar.
Längs kullerstensgatorna vid floden Liffy trängs affärer, gallerier och kaféer med många bra restauranger, pubar och klubbar. Betraktas av en del som en turistfälla, .
 
Book of Kells.
De fyra evangelierna på latin, rikt illustrerad i färg. Från 800-talets början. Tittar man noga kan man se spår efter munkarnas arbete: linjer, hål efter nålarna och även ett och annat hårstrå. I Trinity college-området. 6 euro.
 
Ta en promenad i Phoenix park.
Europas största innerstadspark
 
Åka på en avkopplande 45-minuters kryssning på floden Liffey med start från Dublins hjärta. En lokal, professionell guide ger dig historiska fakta
Gå över bron :2 and halfpenny bridge.
Fota Dublin Castle
Dublin Historical Walking Tour Including the Gardens of Dublin Castle
Kolla Christ Church Chatedral
(bild lånad här)
Gå in i St Patricks chatedral
 
 
2012-10-08 @ 17:47:00 Permalink Resor Kommentarer (24) Trackbacks ()


Det närmar sig....


slutet på min roliga stolpjakt i tävlingen Friska Karlstad som jag är med i.Den 15/10 är det dragning av en hel del priser och högsta priset är en vistelse i Girona/Spanien..
TJOHOOO nu är jag nära målet ,har bara 4 stolpar kvar av alla 200.Jisses vad jag har letat ute i skogarna.Men det känns sorgligt att det är slut,för det här är en så rolig tävling som samtidigt gör att jag får motion och frisk luft+ att jag har fått sett massor av olika platser runt omkring Karlstad som jag inte skulle ha besökt annars.
Idag följde goa Carina med mig ut ,för att ränna runt i skogen ensam gillas inte av mej.
Vi hade ett strålande höstväder det blev 6,5km promenad i skogen.
Snart har löven ramlat av träden...Men än kan man njuta av de vackra färgerna..
Ett trollbo såg vi idag ;)

 
 
2012-10-07 @ 18:35:34 Permalink Tävlingar Kommentarer (22) Trackbacks ()


Grekiskt...


Mina goa föräldrar kom hem från Kreta häromdagen å hade köpt med sig det här....
Mmmm den här ölen är så god...
2012-10-07 @ 10:22:00 Permalink Allmänt Kommentarer (16) Trackbacks ()


200


Nummer 200 är hittad men jag har inte tagit dem alla.
I tävlingen behöver man inte ta dem i ordning.Idag hittade jag och min goa Carina 5stycken.
Nu har jag 13 kvar.
Stolpjakt pågår:)
Nä det varnades för nån annan jakt  för vi hörde skott där ute i skogen.Tur vi ej träffades av nån kula!
Ser ni röken..
det va nog från ett trollbo;)
Här var det skumt;)
Imorgon går stolpjakten vidare och då hoppas jag hitta några stolpar till:)

2012-10-06 @ 16:50:34 Permalink Tävlingar Kommentarer (18) Trackbacks ()


Underbart...


....besked fick jag idag.
Den knölen jag har i mitt bröst är ofarlig, jag har alltdå ingen ´cancer .När jag pratade med min goa mamma började jag gråta då först släppte alla spänningar som jag haft... jag har nog varit mer spänd för detta än jag visste .
Men så härligt det känns att få detta beskedet,jag har funderat på detta ända sen i Juli då jag var hos läkaren första gången.

2012-10-06 @ 07:31:00 Permalink sjukdomar Kommentarer (18) Trackbacks ()


Fniss


Helgen är här och det känns väldigt skönt,har känt mig småkrasslig några dagar nu med halsont å ont i kroppen.Får hoppas jag slipper bli sjuk nu.I helgen har jag tänkt att ta så många stolpar som möjligt i Friska Karlstadtävlingen för nu har jag 18kvar /200.
Ha en härlig helg och som vanligt ber jag er känsliga läsare att sluta läsa nu för här kommer veckans fräckisar:)

Styrbjörn besökte sin 83-årige farfar på ålderdomshemmet. Gubben ser pigg och nyter ut.
- Du verkar va i fin form, farfar. Hur har du det?
- Bara bra, sa den gamle.
- Hur är maten?
- Jättegod. I dag fick vi pannbiff med lök och den var nästan som Huldas.
- Tar de väl hand om dig?
- Jag sköts som ett spädbarn. De unga sköterskorna kan få en att må toppen.
- Hur är det med sömnen då?
- Somnar som en stock. Varje kväll får jag en kopp varm choklad och en Viagra och sen somnar jag in 8 timmar.
Styrbjörn blir en smula konfunderad över gubbens sista svar så han uppsöker avdelningssköterskan.
- Min farfar berättade just att ni ger honom en varm kopp choklad och en Viagra varje kväll. Det kan väl ändå inte vara möjligt?
- Jodå, svarade sköterskan , chokladen gör honom sömnig och Viagran hindrar honom att rulla ur sängen...

En 85-årig man gick till doktorn och ville få gjort ett spermatest. Doktorn gav mannen en burk och sa:
- Ta den här burken och kom tillbaka imorgon med ett spermaprov.
Nästa dag kom mannen tillbaka och överräckte burken till doktorn. Burken var lika ren och tom som dagen innan. Doktorn undrade vad som hände och den gamle mannen sa:
- Jo, det är så här först försökte jag med högra handen, inget hände. Sen försökte jag medvänstra handen, fortfarande hände inget. Då kallade jag på min fru för hjälp. Hon försökte först med högra handen och sedan med vänstra handen, fortfarande hände inget. Hon försökte då med munnen, först med tänderna i, sedan utan tänder, fortfarande hände inget. Vi ringde till och med på hos vår granne, Agda. Hon försökte också. Först med båda händerna, sen i armhålan. Hon försökte till och med att klämma den mellan knäna, men inget hände.
Doktorn var chockad.
- Du kan inte mena allvar! Bad ni verkligen grannen om hjälp?
- Jo, sa den gamle mannen. Och hur vi än försökte med så fick vi inte av locket på burken.


 

2012-10-05 @ 08:00:00 Permalink Skratt Kommentarer (20) Trackbacks ()


Boktips*2


Stryparen (inbunden)
Natten mot Lucia drar den värsta snöstormen i mannaminne in över Sundsvall. Sjukhuset snöar igen och blir under tre dygn helt isolerat från omvärlden. Då börjar någon, till synes slumpvis, att strypa både personal och patienter, på vitt skilda ställen på sjukhuset. Varje offer är dessutom knivskuret i pannan - ett lodrätt snitt från hårfästet ner till näsroten.
Läkaren Erik Jensen har nattjour och tar tillsammans med kriminalkommissarie Johan Axberg, som är på barnakuten med sin gamla kärlek Carolina och hennes nyfödde son Alfred, upp jakten på mördaren.
Frågan är var de ska börja leta? Vad har mördaren för motiv, finns det någon koppling mellan offren och varför sker morden på så olika platser?
Utredningen kompliceras av att en dödlig influensa börjar härja innanför de kompakta tegelväggarna. Det finns ingenstans att fly och panik utbryter. Och det är bara en tidsfråga innan stryparen slår till igen ...

Stryparen är den sjunde romanen i Jonas Moströms framgångsrika serie om läkaren Erik Jensen och kriminalkommissarie Johan Axberg.
Även den här boken av Moström är bra och jag tyckte den va riktigt spännande.Jag har läst alla hans böcker.Har ni missat hans böcker så tycker jag ni ska börja läsa hans böcker nu.(om bok+bild lånad hos bokus).
Kaffe med rånDet här är en härlig och rolig bok som man inte kan lägga ifrån sig.Jag skrattar gott på många ställen i boken Läs den!
 När Fan blir gammal blir han kriminell
Märtha, Snillet, Krattan, Stina och Anna-Greta har det långtråkigt där de bor på servicehuset Diamanten. Dålig mat och trist bemötande, för lite motion och ständiga besparingar. Antagligen skulle de ha det mycket bättre i fängelse!
Märtha får en snilleblixt - de ska begå ett brott och se till att de blir dömda. Någon typ av ekonomisk brottslighet, en liten kupp av något slag. Bytet ska de skänka till fattiga och gamla. Kunde Robin Hood så kan väl vi!
Med rollatorerna i högsta hugg tar gänget in på lyxhotell där det finns gott om förmögna gäster. Men allt går inte som planerat. För att lyckas måste de tänka ut det perfekta brottet. Äventyret tar fart. Snart finner sig Pensionärsligan indragen i den undre världen och vad som helst kan hända.(om bok+bild lånad hos adlibris)
2012-10-04 @ 19:44:24 Permalink Böckernas värld Kommentarer (10) Trackbacks ()


Höst


Nu börjar det bli en sån otrolig färgprakt ute.
Man kan se så mycket fina röda färger nu.
Vi får passa på att njuta av alla vackra färger för det dröjer inte innan allt ramlar av!
En del träd är helt gula...
Det blev en härlig promenad på vår vackra kyrkogård tillsammans med min goa vän Carina.
Hortensian blommar så vackert än.
 Kollaget med alla produkter i den rosakampanjen har FinaFrun gjort tack för att jag fick använda ditt kollage:)
2012-10-03 @ 19:02:00 Permalink växter Kommentarer (27) Trackbacks ()


Rosa månaden...


..är det nu.
.
Ovan här är några företag och deras produkter som stödjer rosa bandet i år.Den här kampanjen tycker jag är så himla bra.
http://www.cancerfonden.se/sv/rosabandet/
Cancerfonden – Stockholm, Sweden

 
2012-10-02 @ 20:25:27 Permalink sjukdomar Kommentarer (19) Trackbacks ()


Snygga!

 
 
Mina snyggstövlar:)Fast det va lite tokigt då jag köpte dem,jag kom hem med två högerstövlar,suck bara att bege sig till affären igen,men jag hade tur min snälla dotter Jennifer erbjöd sig att åka dit(hon älskar att köra bil så då slapp jag det)

2012-10-01 @ 18:57:57 Permalink Allmänt Kommentarer (24) Trackbacks ()


RSS 2.0