div id="wrapper">

BLOGGSTÄNGT


I morgon åker jag till Fuerteventura och återkommer om en vecka. Vi åker till Göteborg idag och sover där,planet går klockan 9.00 på måndag morgon!
HEJ HOPP FRÅN MEJ OCH NELLIE!!!!
2014-02-23 @ 06:23:00 Permalink Resor Kommentarer (31) Trackbacks ()


gulligt..


De här söta skyltarna har min Nellie gett till mormor och morfar!
När jag var liten träffade jag inte mina mor och farföräldrar lika mycket som Nellie, Jennifer och Jonathan gjort under deras uppväxt, det är fördelen med att bo i samma stad, de har fått så mycket av mina föräldrar !
Jag träffade dem några gånger per år men det var alltid så roligt att träffa dem, min farmor betydde otroligt mycket för mig jag fick en speciell kontakt med henne, både farfar och mormor dog då jag var liten runt 11 år men farmor och morfar fanns kvar länge ända tills jag var vuxen och min morfar dog 2012 90 år gammal, han träffade jag en gång varje år..
Har ni haft eller har bra kontakt med era mor och farföräldrar? .

2014-02-22 @ 07:19:00 Permalink Vänner Släkt Kommentarer (14) Trackbacks ()


Fredag


Nu är det dags för sista arbetsdagen sen är jag ledig 11 dagar.
Vi har sportlov och om 3 dagar åker jag till Fuerteventura!Ska bli så härligt med ledighet för jag känner mig riktigt sliten nu. Det har varit ett par intensiva veckor nu på jobbet med alla utvecklingssamtal + en hel del annat!och min kurs på universitetet har tagit mycket av min tid.
Jag och Nellie har  börjat lägga fram saker som vi  ska packa ner i resväskan ,Nellie har nog tagit fram nästan alla hennes sommarkläder så på lördag får hon välja vad hon ska ha med för allt behövs inte vi är ju bara där 8 dagar:)
Hur packar ni då ni ska iväg?För mycket lagomt eller för lite så ni måste handla grejer då ni väl är på plats?
Själv tar jag fram alldeles för mycket saker men innan jag stänger väskan har jag tagit bort en hel del:)
2014-02-21 @ 07:05:00 Permalink Resor Kommentarer (19) Trackbacks ()


Träning


Nellie brukar följa med mig då jag simmar, då passar hon på att hoppa vid hopptornet:)
Snart är isen borta för i år om det  nu inte kommer en ny köldknäpp då !

 
2014-02-20 @ 07:14:00 Permalink väder/årstider Kommentarer (18) Trackbacks ()


Boktips


Jag har läst den här boken Till himlen och tillbaka av Eben Alexander.
Det här var en läsupplevelse, Kan verkligen rekomendera den här boken!
jag har alltid varit en skeptiker då det gäller sånna här saker som nära döden upplevelser, andar och andra övernaturliga saker.
jag är en sån människa som vill ha bevis för saker!
det är ett svårt ämne att ta in då man inte kan få några konkreta bevis tycker jag.
Exakt samma sak har alltid Ebon själv sagt, ändå har han i många år jobbat som en framgångsrik neurokirurg men det kanske är då man mest tvivlar då man har kunskaper om hur hjärnan fungerar!
 
Nära döden-upplevelser är inte ovanliga och väl belagda. Många människor som befunnit sig i dödens väntrum har kunnat berätta om hur de förts genom en tunnel av ljus till något som de sedan inte sällan beskriver som himlen där redan avlidna släktingar eller till och med Jesus väntar på dem.

Att upplevelserna verkligen äger rum kan knappast ifrågasättas utan det är tolkningen av dem som ger utrymme för diskussion. Är detta något som normalt äger rum i den mänskliga hjärnan när denna utsätts för syrebrist eller någon form av kraftig stress eller är det ett bevis för att vi människor faktiskt överlever döden?Eben Alexander skriver att han definitivt stod för syrebristspåret innan han själv råkade ut för sin upplevelse.(från DN)

Doktor Alexander berättar i Newsweek och i den kommande boken, som har titeln "Proof of heaven", hur han hamnade i koma i samband med en mycket svår hjärnhinneinflammation. Han gjorde det efter att ha vaknat tidigt den 10 november 2008 med kraftig värk i ryggen. Han fördes till det sjukhus han själv arbetade på, Lynchburg General Hospital i Virginia, där han snart föll i en djup koma.

I artikeln beskriver han hur stora delar av hans hjärna var utslagna och att "enligt vår nuvarande kunskap av hjärnan och hur den fungerar så fanns det inte den minsta möjlighet att jag skulle ha kunnat uppleva ens den minsta stund av medvetande under de dagar som jag befann mig i koma

Om boken !

En dag i november 2008 drabbades Alexander av en sällsynt bakteriell hjärnhinneinflammation - den del av hjärnan som kontrollerar tankar och känslor, och alltså gör oss mänskliga, slutade helt att fungera. I sju dagar låg han i koma. När läkarna insåg att allt hopp var ute och bestämde sig för att upphöra med den livsuppehållande behandlingen så öppnade han plötsligt ögonen. Han var tillbaka.
Det var ett medicinskt mirakel. Men miraklet var egentligen ett annat, för medan hans kropp befann sig i koma reste Alexander bortom vår verklighet och nådde platser som är utom räckhåll för oss levande. Han befann sig i livet efter döden.
I den här fascinerande berättelsen delar Alexander med sig av sina erfarenheter och förklarar varför hjärnan inte kan ha fabricerat hans resa. Följ med in i den andliga världen och ta del av det som händer med oss efter döden! (adlibris)


 

 

 
2014-02-19 @ 07:08:00 Permalink Böckernas värld Kommentarer (10) Trackbacks ()


så fina

Mina föräldrar firade 45 år som gifta den 15 februari:)
GRATTIS till dem i efterskott!
Pappa hade köpt de här vackra rosorna till mamma, jag var faktiskt med på brölloppet jag låg i magen då :)

Just det ja jag hade med en spansk mening :En un semana me voy a Fuerteventura!
En del av er hade rätt det betyder: Om en vecka åker jag till Fuerteventura!
2014-02-18 @ 07:36:00 Permalink växter Kommentarer (20) Trackbacks ()


Om en vecka...

ska jag prata spanska :)
Vi åker till Fuerteventura nästa måndag!
jag köpte mig en ny ordbok, den orangea har jag haft ett par år och den har verkligen hjälpt mig i många situationer. På de ställen jag har varit i Spanien är inte alla så bra på Engelska så då är det bra att kunna lite ord på spanska:)
 
Jag hittade den vita boken och tyckte att det stod lite mer fraser än bara ord så jag kommer ta med den i år, den innehåller även  ord.
En un semana me voy a Fuerteventura!
Nån som vet vad betyder det?

2014-02-17 @ 07:55:00 Permalink Resor Kommentarer (18) Trackbacks ()


Vårtecken


Idag i min rabatt hittade jag krokus som var i full knopp.
Det här är nog det tidigaste som jag har sett krokus någon gång under mina år.
Har ni sett något vårtecken än?
 Häftigt!
Nästan all snö är nu borta och under snötäcket kom det fram grönt gräs:)
Jag har problem med att lägga ut inlägg till bloggen från min IPAD som jag använder mer än min PC är det fler som har upplevt detta om ni använder IPADS alltså?
2014-02-16 @ 19:43:06 Permalink väder/årstider Kommentarer (10) Trackbacks ()


Oregano


...ska man visst käka för att inte bli smittad av magsjuka.
Det är smakämnet karvakrol i den främsta av alla pizzakryddor – oregano – som vid laboratorieförsök visat sig vara ett effektivt vapen mot norovirus. Ämnet finns även i olja från timjan och mejram, dock inte i samma höga halter.
Enligt en artikel publicerad i Journal of applied microbiology angriper ämnet de proteiner som bildar ett skyddande hölje runt viruset så att det blir känsligt för andra mediciner, som då enkelt kan slå ut viruset.
Just att det är andra ämnen som slutgiltigt dödar viruset talar enligt forskarna för att kräksjukeviruset inte kommer att kunna utveckla resistens mot karvakrol.
Kelly Bright som lett studien menar att karvakrol har potential att användas som ett slags rengöringsmedel i mat. Effekten var så tydlig att det  talas om att ämnet också skulle kunna användas för att rengöra ytor. Hon betonar dock att det krävs mer forskning:
– Karvakrol angriper viruset på ett unikt sätt vilket gör det till en spännande kandidat att utforska vidare./lånat hos svd)
sye40fd5
2014-02-15 @ 09:46:58 Permalink sjukdomar Kommentarer (19) Trackbacks ()


Fniss


TJOHOO fredag och då måste vi ju fnissa lite .Så blunda nu ni som ej gillar fräckisar, Den här kanske ni hört men jag tycker den är kul!
 
Det var kvällen före julafton och familjen åt middag då sonen frågar sin far:
- Pappa, hur mång olika sorters bröst finns det?
Fadern blir en aning generad och sitter tyst en stund varefter han förklarar:
- Jo, du förstår, kvinnans bröst kan delas in i tre grupper. När den unga kvinnan är i tjugoårsåldern är brösten som meloner, fasta, runda och fina. När hon sen blir äldre mellan 30 och 40 någongång blir brösten som päron: fortfarande rätt fina, men lite hängiga. När kvinnan fyllt 50 blir brösten som lökar.
 - Som lökar???
- Ja, när du ser dem börjar du gråta.

Familjens kvinnor blev minst sagt upprörda av förklaringen varpå dottern ställer en fråga till sin mor:

- Mamma, hur många olika sorters penisar finns det egentligen?

Modern hade inte riktigt väntat sig frågan men tar tillfället i akt:

- Jo, du förstår att det finns tre sorters penisar. När mannen är i tjugoårsåldern är hans penis som en ek, både ståtlig och hård. När sen mannen närmar sig 40 är penisen mer som en björk, kanske väl flexibel men pålitlig. Men efter att mannen fyllt 50 är penisen som en julgran.

- En julgran?

- Ja, den är död från roten och kulorna hänger bara där som dekoration.

Ha en mysig alla hjärtansdag:)


 

2014-02-14 @ 08:12:00 Permalink Skratt Kommentarer (15) Trackbacks ()


Bitter


Usch jag är riktigt bitter just nu på allt!
Nu försöker jag tänka på nåt glädjande att jag ska resa snart ,men det är svårt då jag känner så här.
Ja det här blev ett gnällinlägg och jag hoppas verkligen jag snart får energi igen!
Hur har ni det?Hoppas verkligen ni mår bättre än mig!
 Visar en palmbild ,den gör mig glad :)

 
 
 
2014-02-13 @ 20:06:51 Permalink sjukdomar Kommentarer (11) Trackbacks ()


vackert


Det speglar sig i vattnet och det ser vackert och mystiskt ut tycker jag...
Jag känner mej glad då jag vet att februari är här ,en kort månad och vi går varje dag närmare våren..,det är ljusare ute så himla härligt!

 
2014-02-12 @ 19:27:08 Permalink väder/årstider Kommentarer (16) Trackbacks ()


Min "bästis"


Carina har så himla mycket fina saker..
Carina och hennes man har varit i Thailand ett par gånger så i deras hem hittar man lite fina Buddas:)
Så fina...
Ser avslappnat ut:)
Den här ljuslyktan tycker jag är så vacker...eller man kanske säger ljusbur;)
 
2014-02-11 @ 19:28:13 Permalink Vänner Släkt Kommentarer (11) Trackbacks ()


Nytt klotter


eller grafitti
Det här hade vi inte sett förut ändå står det 2013 ,vi måste ha missat det då vi varit på klotterjakt:)
undrar om siffrorna kanske inte alls står för att det är året som det målades?
Någon som vet!?
Nellie fotar !
Himla läckert är det tycker jag!
2014-02-10 @ 19:37:05 Permalink Allmänt Kommentarer (17) Trackbacks ()


Om 14 dagar....


........................så ska jag borra ner mina tår i sanden och lägga mig där och lyssna på Atlantens kluckande...
mmm nu längtar jag tills jag ska få se lite andra färger än grått, vitt och fult....
Bilden togs det första året vi var på Fuerteventura 2011 det blir  4e året vi åker dit.
 

 
2014-02-09 @ 18:26:01 Permalink Resor Kommentarer (17) Trackbacks ()


promenad


Jag och Nellie tog oss en promenad på eftermiddagen,
det var riktigt skönt ute och fåglarna kvittrade,kändes nästan som vår...
Istappar på berg ser ut som konstverk !
I skogen är det fortfarande rätt mycket snö kvar!
Wow vi såg faktiskt lite blå himmel!
2014-02-08 @ 17:06:00 Permalink Allmänt Kommentarer (14) Trackbacks ()


Klokt


(lånad här)

2014-02-08 @ 07:39:00 Permalink Citat/Ordspråk/Dikter Kommentarer (10) Trackbacks ()


Fredag


Nu drar Vinter-OS igång i eftermiddag kl 17.00 är det invigning.
Får se om Sverige tar några medaljer i år.
Ska ni kolla på det?
Vad gillar ni bäst med vinter-os?
Själv tycker jag konståkning är kul att se på sen gillar jag och se på Snowboard och skidskytte:)Det finns säkert nåt mer jag kommer att titta på :)
Just det ja fredag = fräckis

Tomas hade fått problem med potensen och hade hört att i Amerika hade dom starka viagrapiller. Han och frun Lena åkte dit på en semesterresa.
- Älskling, tror du att dom här pillren funkar?
- Jajamen, vänta får du se.
När dom kom till Golden gatebron kastade Tomas i ett piller och just då kom en båt, så bron reste sig.
- Där ser du älskling..

.Det äldre paret låg och sov. Mannen vaknade och lyssnade efter moraklockans slag, som dock uteblev.
- Nu står det gamla skrället igen, muttrade han för sig själv.
Frun vaknade då och sa:
- Jaha, då kanske jag ska vända mej om...


 

2014-02-07 @ 07:29:00 Permalink Tävlingar Kommentarer (15) Trackbacks ()


Tulpaner


Jag fick en vacker tulpanbukett av mina goa föräldrar då de kom och hälsade på.
Tulpaner gör mig glad:)Tack mamma och pappa för dem!
2014-02-06 @ 06:07:00 Permalink växter Kommentarer (12) Trackbacks ()


Solen

 
 

....tittade fram en stund på söndagen, när jag tog mig min promenad kändes det som våren är på väg, fåglarna kvittrade så där vårigt och det droppade från taken av all snö som vill smälta.
 
.
En del gångvägar var ritkigt bra plogade...
Å vad härligt att få se lite sol efter allt snöande och det fula gråväder som varit en längre tid nu!
2014-02-04 @ 21:24:01 Permalink väder/årstider Kommentarer (17) Trackbacks ()


Tjohoo


Igår fick jag äntligen reda på tentaresultatet och tjohoo jag fick godkänt!
känns så himla skönt att jag klarade av den, jag trodde jag hade kört på fysikdelen men jag fixade det!
nu har jag klarat av 7.5 poäng ,den här terminen är det ingen salstentamen och det känns extra gött det!
så tjohoo för mig som är så bra :)
2014-02-04 @ 06:22:00 Permalink Tävlingar Kommentarer (18) Trackbacks ()


Snart...


 
Ska jag gå här på stranden på Fuerteventura och höra Atlantens vågskvalp..Mmm längtar
om 21 dagar är jag där...
2014-02-03 @ 06:28:00 Permalink Stränder Kommentarer (19) Trackbacks ()


Boktips!


Ni måste bara läsa den här boken!Det är en självbiografi!
Tänk er att en dag plötsligt bli helknepig, att få domningar i händerna och fötterna, du börjar bli paraonid och hallucenara!Det var exakt det här som hände Susannah Cahalan en dag.Som tur är hamnade hon hos den rätte läkaren tillslut efter ett antal träffar med läkare och massor av olika diagnoser.Calahan skriver otroligt bra och det är korta kapitel som gör att man bara vill veta hur det ska gå för Susanna. Hon varvar sin berättelse med mycket bra fakta .
 
Susannah Cahalan hade ett liv som många drömmer om. En lägenhet i Midtown Manhattan och ett jobb som reporter på prestigefyllda New York Post. Men en dag vaknar den då 24 år gamla Susannah Cahalan upp ensam på ett sjukhus, bunden till sängs, övervakad oförmögen att tala eller röra sig ...

Under månaden som kommer omkullkastas Susannahs liv fullständigt. Kollegor, pojkvän, föräldrar, läkare och psykologer och inte minst Susannah själv - alla står maktlösa inför den totala personlighetsförändring hon genomgår med paranoid misstänksamhet, hallucinationer och aggressivitet som följd.

Vem var främlingen som tagit över hennes kropp? Vad hade hänt med hennes hjärna? I denna gripande självbiografi får vi följa Susannah Cahalan steg för steg när hon lägger pusselbitar för att förstå vad som egentligen hände under den månad av hennes liv som försvunnit ur hennes minne för alltid fram till diagnosen som räddade hennes liv.

Susannah Cahalan är född 1985 och har nu jobbat för New York Post i tio år. Hon är idag frisk men vet att risken för återfall finns. Blackout baserades på den uppmärksammade artikeln My Mysterious Lost Month of Madness, The New York Post, som Cahalan mottog the Silurian Award of Excellence för 2009. Cahalan har gästat både the Today Show, CNN:s Dr Drew on Call och intervjuats i tidningar som O Magazine. Boken har sålts i över 70 000 exemplar i USA
 
 
Kolla även in det här YouTube klippet det är Susanna som själv berättar om sin bok!
http://www.youtube.com/watch?v=d049KPfKzbs
2014-02-02 @ 06:20:00 Permalink Böckernas värld Kommentarer (15) Trackbacks ()


Melodifestivalen!

 
Nu drar det igång igen,alla deltävlingar i melodifestivalen!
 
kollar ni på det?
hos mej är det ett måste för Nellie älskar det och då blir det automatiskt att man som mamma hänger med på det, sen eftersom jag jobbar i en etta så är det rätt bra att ha kollat på det för det är ett hett ämne i skolan vill jag lova!
så idag börjar första tävlingen och Nellies idol som hon faktiskt sett live är med Yohio!
 

2014-02-01 @ 06:58:00 Permalink Tävlingar Kommentarer (17) Trackbacks ()


RSS 2.0