div id="wrapper">

Vackert

Otroligt vackert!
Men i Karlstad har våren stannat av brr det är rena höstrusket här.
hur har ni det där ni bor?
 
2015-05-30 @ 10:05:24 Permalink växter Kommentarer (10) Trackbacks ()


Söta

Grågässen har fått tillökning i vår lilla sjö.
 
och även  canadagässen fått sina ungar!
 
2015-05-26 @ 20:27:00 Permalink Djur/Fåglar/Insekter Kommentarer (11) Trackbacks ()


Friska karlstad

Nu har tävlingen Friska Karlstad dragit igång för den här säsongen!det har redan släppts 90stolpar och jag har tagit dem alla😀
på lördag kommer det en ny karta med 30 stolpar så nu får jag lite nya att leta efter.
ni som inte har följt min blogg tidigare vet ju inte vad det handlar om så här kommer lite fakta om det!
Det fungerar som orientering.
Man tar en karta och ger sig ut i skogen för att leta efter de stolpar som finna utplacerade.varje stolpe har en färg,grön,röd,blå,svart.de svåraste svarta är utplacerade i terrängen medans de lättaste blå och gröna kan vara utplacerade efter en stig eller cykelbana.varje stolpe har ett nummer och en kod som man registrerar på ett konto.varje registrerad stolpe är =en lott,ett presentkort på resa 10000kr är den högsta vinsten .
2015 är sjunde året för Friska Karlstad och intresset har växt för varje år. Inbitna stolpjägare väntar på nästa kartsläpp!Årets huvudkarta i Karlstad sträcker sig frånWåxnäs industriområde i väster till Alsterån i öster. Dupdalsleden och Alstersjön utger norra gränsen och Centralsjukhuset samt Lamberget utger gränsen i söder.Det innebär att kartområdet innehåller Karlstad centrum och de närmaste skogsområdena i östra delarna av Karlstad.
 
 
 
2015-05-20 @ 22:11:17 Permalink Tävlingar Kommentarer (7) Trackbacks ()


Boktips

Nu har jag läst ut Anna Janssons senaste bok om polisen Maria Wern.Den här var riktigt bra och spännande.
Kan rekommenderas.
En åldrad skolfotograf blir brutalt nedslagen i sitt hem på norra Gotland. Någon har försökt tända eld på hans arkiv. Han hittas död efter fyra dygn.Tomas Hartmans mor blir misshandlad och lämnad i skogen för att dö. Hon minns vagt att någon filmade henne.
När Maria Wern tar över utredningen hotar mördaren att lägga ut Marias privatliv i offentligheten. "Det kanske är det enda vapen som behövs i framtiden", spekulerar Per Arvidsson, "den offentliga skammen."
Isin nya kriminalroman tar Anna Jansson upp högst aktuella teman. Med ett enda sänd på datorn kan en bild nå tusentals anhängare i ett nätverk. Vad händer när vi aningslöst lägger ut bilder ur våra liv på Facebook? Vem får tillgång till dem? I fel händer kan våra mest privata bilder vara ute i offentligheten. Och vad är vi beredda att göra för att slippa skammen?
Den här boken är mycket bra.Liane Moriarty är från Australien Sydney.Hon skriver på ett väldigt beskrivande sätt.det är en sån där bok som är omöjlig att lägga ifrån sig innan den är utläst!
 
 När Cecilia, en lycklig mamma och fru, en dag hittar ett brev på vinden där det står ”Öppnas i händelse av min död”, hade hon kunnat göra precis som hennes man John-Paul ber henne om, att låta brevet förbli oöppnat. Självklart gör hon tvärtom och hemligheten som uppdagas är mycket större än vad någon kunnat tro. 
En annan viktig person är Tess. Hennes liv faller ihop när hennes man och hennes kusin berättar att de är kära i varandra.
Samtidigt drabbas en tredje kvinna, Rachel, hårt när hon får reda på att hennes älskade barnbarn ska flytta med sina föräldrar till New York. 
På en skola flätas de tre kvinnornas liv och öden ihop och bildar en spännande och händelserik handling.
 
Det är ingen slump att ”Öppnas i händelse av min död” har blivit en internationell succé och legat över 50 veckor på New York Times bästsäljarlista.
Det här är en bok som lyckas hålla mig intresserad från start till slut.
 
 

2015-05-17 @ 18:47:03 Permalink Böckernas värld Kommentarer (8) Trackbacks ()


Härligt

 
Nu blommar spiran hos mej,det är otroligt vad många små blommor som ryms på en gren.
 
 

2015-05-10 @ 18:24:47 Permalink växter Kommentarer (9) Trackbacks ()


Fredag!

Sommaren närmar sig med stormsteg fast just nu känns den väldigt avlägsen för brr va kallt det har varit den här veckan.Men snart ska vi fixa vår båt inför sommaren och hoppas på många långa turer och härliga stunder i den ,fniss båten på bilden behöver visst oxå fixas(bilden är lånad från nätet)
Nu är det fredag så det får bli ett litet fniss ,ni som ej gillar fräckisar sluta läs och ha en härlig helg
---------------

En kvinna sitter på en bar och har på sig jeans och en top. Hon har aldrig rakar sig under armarna, och som resultat har hon två mörka, yviga buskar under varje arm. Var tjugonde minut sträcker hon upp ena armen och vinkar till bartendern att hon vill ha en ny drink, och detta fortsätter under hela kvällen. Och varje gång hon gör så, kan resten utav barfolket se hennes armbuskar.
Några minuter före stängningsdags vinkar ett fyllo till sig bartendern och säger:
”Ja..jag skulle vilja bjuda ballerinan där borta på en drink.”
”Vad får er att tro att hon är en ballerina?”
”En tjej som kan lyfta upp sitt ben så högt måste vara en ballerina.”


 

 
2015-05-07 @ 23:11:44 Permalink Skratt Kommentarer (9) Trackbacks ()


Bloggträff

 
Idag träffade jag min Goa blogg vän Lotta (www.tankarombilder.blogg.se) vi har "känt varann " genom bloggen i många år men vi har aldrig träffats på riktigt.tänk det kändes som att vi verkligen kände varann så där som det är med gamla vänner😃
 
lotta var här i Karlstad på en konferens så det var ju jättekul att hon hörde av sig så vi kunde ses.
vi gick till en japansk restaurang "Koi" och åt det var riktigt gott vi åt en Katsudon-en friterad fläskkotlett,maten kom in i en liten låda där det fanns massor av olika grönsaker och ris.vi fick även smaka lite Sushi men det är inget jag gillar direkt.
 
Tänk vad häftigt det är med bloggen vad mycket nya bekantskaper den har fört med sig häftigt😃nu får vi se om vi kan ses hemma i hennes trakter i sommar😃
2015-05-05 @ 22:26:00 Permalink Allmänt Kommentarer (10) Trackbacks ()


Resan bokad


Nu är min sommarresa bokad.
Vi åker tillbaka till Barcelona och Costa Bravakusten på midsommarafton och stannar där tills den 7 juli.Vi har velat fram och tillbaka innan vi bestämde oss.Det är så många ställen man vill se men samtidigt är det underbart att komma tillbaka till ett ställe som man verkligen tycker om att vara på.
 Men nu är det alltså bestämt. Vi kommer att stanna i Barcelona en dag sen åker vi till någon av byarna på kusten innan vi avslutar vår resa i vår lilla favoritby Tossa de mar i 10 dagar.Det som är extra kul är att våra vänner från England som vi har lärt känna där kommer dit.  Vi har inte bestämt vart vi kommer att stanna innan vi kommer till Tossa, det finns så många ställen efter kusten som är fina.
TJOHOOO vad härligt det ska bli
Här står vi förra året vid en utsikspunkt som ligger så man har hela Tossa de mar nedanför.
2015-05-03 @ 20:47:02 Permalink Resor Kommentarer (8) Trackbacks ()


Sofias änglar


Jag följer inte speciellt många program på tv men ett program som jag tycker är så himla bra är Sofias änglar.Jag beundrar Sofia Wistam och hennes team för allt de gör för människor som av olika anledningar har hamnat i stor sorg.Så varje måndag sitter jag bänkad framför tv och både skrattar och gråter.
Tittar ni på det?
Sofias änglar  där Johnnie Krigström, Mattias Särnholm & Sofia Wistam hjälper några av alla de som har haft riktig, riktig otur.

I tio nya avsnitt får Johnnie, Mattias och Sofia chansen att hjälpa människor som har hamnat i svåra situationer i livet. I Sofias änglar använder de sina olika kunskaper för att hjälpa familjer med sina hem och praktikaliteter som kommit på undantag när en sjuk familjemedlem, olyckor eller annat kommit i vägen för det liv man egentligen hade tänkt sig. Trion hjälper bland annat till med handikappanpassning, sjukrum, avlastning eller att göra klart renoveringar som fastnat på grund av sjukdom eller sorg. De hjälper också till med annat som kan göra vardagen lite lättare när man har annat som tar upp all tid. För när man mår som sämst så kan det mesta kännas omöjligt. Men genom att börja med att göra i ordning hemma, kan Sofias änglar förhoppningsvis skapa en nystart och hjälpa familjerna att vända livet till det bättre

 
2015-05-03 @ 20:38:44 Permalink Filmtips/TV Kommentarer (2) Trackbacks ()


RSS 2.0