Boktips


I tystnaden begravd
Det här är författarinnans andra bok den första "Kvinnorna på stranden"var även den mycket bra. Alsterdal skriver på ett mycket bra och beskrivande sätt.Det är en bok som är svår att lägga ifrån sig så läs den:)
Tove Alsterdal (f 1960) är journalist och manusförfattare. Hon skriver dramatik för teater, radio, opera och film.
 
 
Lars-Erkki Svanberg, en gång Sveriges snabbaste skidåkare, slås ihjäl med sin egen yxa på gården Rauhala hemma i Tornedalen.
I ett trapphus i Sankt Petersburg skjuter en rysk gangsterledare sin närmaste vän, och flyr mot gränsen.
Katrine, som just har fått sparken från Sveriges Radio, upptäcker att hennes mamma inte är den människa hon trodde. I byn Kivikangas långt uppe i norr finner hon sanningar som tystats ner i generationer.
Medan midvintern långsamt släpper sitt järngrepp över Nordkalotten dras deras historier allt närmare varandra, tills allting slutligen löper samman i den utkylda mangårdsbyggnaden på Rauhala - ett namn som betyder lugnet, friden.

I tystnaden begravd är en storslagen och svart släktkrönika som sträcker sig tillbaka genom nästan hela 1900-talet, från Tornedalen och österut, in i det mytomspunna Karelen och fallna Sovjetimperiet. Den skildrar människans längtan efter ett liv som är värt att leva.(om bok+ bild lånad hos Adlibris)


Svikaren

Jag har gillat alla Wennstams böcker och den här var även den bra. Riktigt otäck och skrämmande vad hat kan ställa till det med i vår värld.Det här är  Katarina Wennstams fjärde deckare Svikaren är  den första boken i en ny triologi spänningsromaner, som handlar om en kvinnlig kriminalinspektör och en kvinnlig advokat, i en värld präglad av manliga karriärer och manligt våld.

Det rör sig helt klart om hämnd. För att fotbollsspelaren Sebastian Lilja vänt sin egen klubb ryggen och skrivit på för konkurrenten. Omdömena är både hårda och hotfulla: Jävla Bajenfitta! Du ska dö! Du pissade på oss! Sebastian Lilja får sitt sista år i livet förstört av anonyma hot. Och en dag hittas han i sin egen lägenhet i en stor blodpöl.Det ser ut att vara ett ganska enkelt fall att lösa förkriminalinspektör Charlotta Lugn. Det är naturligtvis en urspårad supporter som huggit kniven i Liljas kropp över sjuttio gånger. Och målsägarbiträdet Shirin Sundin, som kallas in för att företräda Liljas mor och far, får förklara för dem hur sport kan få människor att känna ett sådant oresonligt hat.Det första spår som kommer in leder också mycket riktigt mot ett av de värsta rötäggen, som söker spänningen i upploppen kring matcherna och de organiserade masslagsmålen mellan olika firmor, än vad som händer på själva planen.Men det är något som inte stämmer. Nya fakta kommer fram under utredningen som pekar i en helt annan riktning. Inte på en anonym våldsverkare utan någon som stått Sebastian Lilja nära. Väldigt nära.(om bok+ bild lånad hos adlibris)

 

 

Kommentarer
Postat av: soffie

k

2012-07-30 @ 18:29:58
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: soffie

g

2012-07-30 @ 19:06:40
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: soffie

h

2012-07-30 @ 19:20:27
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Britten

tack för tipset om Vennerstams bok den ska jagf läsa ..den andra har jag läst..kram

2012-07-30 @ 19:44:08
URL: http://pyrobritt.blogg.se
Postat av: Inger

Tackar för boktipsen..har precis köpt en av Vennstam.
Ha det gott i böckernas värld..så härligt att ha en god bok..kramen

2012-07-30 @ 20:35:39
URL: http://IngerEmKsson.blogg.se
Postat av: Jennie

alltid kul med botkips :D

2012-07-30 @ 22:14:51
URL: http://hallon8.se
Postat av: Jonnié Jonsson

Ja du. Den va riktigt god :))

2012-07-30 @ 23:50:42
URL: http://jonniejonsson.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0