Karin Wahlberg

Nu har jag läst alla hennes böcker.
Mycket välskrivna böcker där den spännande historien trissas upp så man kan absolut inte sluta läsa!
Det känns så verkligt allt hon skriver om.Gillar man läkarserierna som går på TV då gillar du att läsa hennes böcker!

Här är hennes hemsida!
http://www.karinwahlberg.se/


image49

Karin Wahlberg
är gynekolog och förlossningsläkare men blev författare vid 51 års ålder när hon debuterade med boken Sista jouren, en deckare i sjukhusmiljö. Boken blev mycket framgångsrik och karin har sedan dess fortsatt att skriva deckare. Deckare som skildrar vanliga människors med- och motgångar i vardagen, ofta med handlingen förlagd till sjukhusmiljö.

Karin Wahlberg föddes 1950 och växte upp i Kalmar,
Tyckte om skolmiljön och ville bli lärare. Åkte till Lund och läste en fil. kand. i svenska (litteraturhistoria och nordiska språk), filosofi och religionskunskap och gick därefter ett år på lärarhögskolan i Malmö, med examen 1975.
Träffade under studietiden sin blivande make Peter, som läste medicin. Dottern Åsa föddes 1973. Sonen Erik föddes1977.
Wahlberg påbörjade doktorandstudier i Nordiska språk och blev fascinerad av ämnet, men hade svårt att finna sig till rätta med ett så utpräglat ensamarbete. Hoppade därför av, och påverkad av makens yrke började Wahlberg i stället på läkarutbildningen1987.
Efter avslutade medicinstudier gjorde Wahlberg så kallad AT-tjänstgöring i knappt två år på sjukhuset i Oskarshamn. Hon trivdes på detta lilla sjukhus som delvis har stått modell för miljöerna i hennes kriminalromaner
Direkt därefter började Wahlberg på kvinnokliniken i Lund, som fortfarande är hennes arbetsplats. Wahlberg har varit specialist i gynekologi och obstetrik (förlossningsvård) sedan 1999.
Wahlberg börjar skriva, mest som en hemlig lek, för att ha något att fly till. Sista jouren tog många år att skriva och kom ut 2001. Sedan gick det fortare: Hon som tittade in kom redan 2002. Därefter började Wahlberg arbeta deltid som läkare och fortsatte skriva.
Hittills har det blivit fem böcker om kriminalkommissarie Claes Claesson och kirurg Veronika Lundborg.


image44

Sista Jouren 2001
När Veronika Lundborg-Westman cyklar till arbetet en vanlig torsdagsmorgon kan hon knappast ana vad som väntar henne. Vårsolen tittar fram, det finns hopp om ljusare tider. Men när hon kliver in i sjukhusets omklädningsrum förändras allt i ett slag. I personalduschen hittar hon kirurgen Maria Kaahn nedhasad i en obekväm ställning mot den blöta kakelväggen. Med van klinisk blick konstaterar Veronika att hennes kollega är död. Den ansträngda situationen på sjukhuset - stress, ständig personalbrist och nedskärningar - förbättras knappast av den tragedi som inträffat. En obehaglig, tryckt stämmning breder ut sig och snart börjar spekulationerna ta fart. Var det en olycka eller rentav ett mord ? Och vem hade i så fall önskat livet ur Maria ? Kriminalkommissarie Claes Claesson och hans kolleger börjar förhöra personer i Maria Kaahns omgivning och så småningom växer bilden av en komplicerad människa fram, en kvinna som inte var helt omtyckt på sin arbetsplats -åtminstone inte av alla.

image45
Hon som tittade in 2003
En läkare blir påkörd under en skidtur. Trots ett snabbt ingripande från sjukvårdspersonal går hans liv inte att rädda, han avlider senare på intensiven. Den chockade bilföraren hade inte någon möjlighet att väja och polisen avskriver fallet som en tragisk olyckshändelse. Men en kort tid därefter försvinner en av läkarens före detta arbetskamrater. Hon hittas mördad i sitt hem - skjuten från nära håll med flera skott. Kan det verkligen vara en slump att två personer knutna till samma sjukhus förolyckas under så kort tid? När det sedan framkommer att offren inte hade en helt okomplicerad relation till varandra inser kommissarie Claes Claesson att de har att göra med ett invecklat fall. Under polisförhören träder bilden av en hård arbetsplats fram, där rädsla och maktbegär styrt personalen. En plats där mobbing lett till ett tragiskt människoöde. Och framför allt - en våldsam längtan efter hämnd

image46

Ett fruset liv 2004

En gråkall novemberdag hittas en ung kvinna flytande i vassen vid en ödslig strand. Hon är mördad, men trots att hon varit död en tid verkar ingen ha saknat henne. Varför är det så märkligt tomt omkring den unga sjuksköterskeeleven Malin? Vem är mannen hon skriver om i sin dagbok? Och vad var det som skrämde henne på kyrkogården dit hon under sin sista kväll i livet gick för att tända ljus på de ensammas gravar?

När kriminalkommissarie Claes Claesson börjar nysta i historien visar det sig snart att trådarna leder till ett antal till synes helt vanliga människor i den lilla sydsvenska staden. Han inser snart att de står inför ett av sina mest svårlösta fall.


image47

Flickan med majblommorna 2005
Ett osedvanligt brutalt överfall äger rum i en tvättstuga i en hyresfastighet. Offret, en äldre dam, avlider och polisen inser snart att hon inte varit populär i huset. Har mordet något med den infekterade tvättstugefejden att göra? Eller finns svaret närmare, bland offrets anhöriga? Och vad har flickan som sålde majblommor i huset egentligen sett? Frågorna hopas och när flickan plötsligt är försvunnen blir det bråttom.

image48

Blocket,2007
denna gång får vi följa jakten på en mördare i de vindlande mörka korridorerna på Lunds universitetssjukhus ... En kväll på hemväg genom fridfulla villakvarter blir Cecilia, Veronicas dotter, brutalt nedslagen. Medan Veronica vakar vid hennes sida, hittas en man strypt i en städskrubb på det väldiga sjukhuset i Lund, kallat Blocket. Claes Claesson försöker i samarbete med lundapolisen nysta i den mördade mannens förflutna, då den idylliska staden skakas av ännu ett våldsdåd. En av Cecilias tidigare rumskamrater hittas död och våldtagen i sin bostad. Kan det finnas något samband mellan de till synes så olika brotten? Och vad är det egentligen som pågår i den krets av unga läkare där såväl Cecilia som hennes tidigare rumskamrater rört sig?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0