div id="wrapper">

Hurra Hurra ....


....för världens bästa mamma/mormor idag som fyller år.
Vi ska till henne och äta lunch och äta god tårta .
 
Min mamma är bäst för hon finns alltid för mig då jag behöver henne,
Min mamma är bäst för jag kan både skratta och gråta med henne..
Min mamma är bäst bara därför hon är så himla snäll och goo...
Min mamma är bäst för hon är bäst helt enkelt...
Jag älskar dej och hoppas presenten är god................
 
Mormor med 2 av sina barnbarn förra året på födelsedagen...

 
 
2013-07-31 @ 11:15:00 Permalink Vänner Släkt Kommentarer (9) Trackbacks ()


Edinburgh


Tjohoo
Ny resa är nu inplanerad,det får bli på höstlovet ons-sön 30/10-3/11
Vi ska resa till Edinburgh /Scotland
Om det blir som vi tänkt ska även min goa vän Yvonne och hennes man följa med då :)
Jag gick till biblioteket och lånade lite böcker om resmålet!
Det är halva resan det att sitta och planera och titta på allt man ska se.
Är det någon som har varit i Edinburgh?
2013-07-30 @ 19:58:14 Permalink Resor Kommentarer (16) Trackbacks ()


Sandloppbett


Jag och Nellie fick några knepiga bett på kroppen efter att vi varit ute med båten förra veckan ,det har kliat som bara den och det ser ut som massor av små myggbett.
Nu börjar kliandet ge sig efter 4-5 dagar men usch det har inte varit roligt!
Loppor är blodsugande parasiter. Det finns många olika arter, bland andra djurloppor, människoloppor, strandloppor och snöloppor,sandloppor
Strandloppor/Sandloppor lever på sandstränder och kan ge bett om man vistas där

Men, det är inga loppor som bits utan en ofarlig parasit, som kan ge myggbettsliknande utslag.Även kallats för badklåda.Just den här sortens parasit förekommer där det är långgrunt men som tur är så är de ofarliga...

Loppbetten ger små och röda kliande utslag som påminner om små myggbett. Betten känns oftast direkt men gör inte särskilt ont. En enstaka loppa biter ofta två till tre gånger i samma område på huden.

Om man har fått loppbett kan man smörja in bettstället med kylbalsam. Det kan också kännas skönt att badda med kallt vatten eller med en isbit inlindad i en tygbit.


 

 

2013-07-29 @ 20:02:03 Permalink sommar Kommentarer (22) Trackbacks ()


Västkusten


Jag och Nellie åkte till kusinerna och moster på Orust ett par  härliga sommardagar.
Agnes är redo för ett dyk med snorkeln i mun;)
Att fiska krabbor är kul...
Min käre far och syster inspekterar om det får bli ett dopp eller inte (och det blev det)!
TJOHOOO vad härligt!
Det är verkligen något speciellt med Västkusten....
2013-07-28 @ 18:50:40 Permalink Vänner Släkt Kommentarer (19) Trackbacks ()


Sjöstjärna

Nellie hittade en sjöstjärna som hade fått ena armen skadad...
Häftig va?

2013-07-27 @ 22:47:05 Permalink Djur/Fåglar/Insekter Kommentarer (16) Trackbacks ()


vackert


så stilla och vackert....

2013-07-26 @ 22:37:02 Permalink sommar Kommentarer (16) Trackbacks ()


Hej hopp

Ville bara säga att sommaren är underbar!
2013-07-25 @ 20:32:24 Permalink sommar Kommentarer (21) Trackbacks ()


min paprika planta


trivs i värmen..
snart blir den röd och då ska vi skörda..
jag har 12 paprikor på den..

2013-07-24 @ 22:21:04 Permalink växter Kommentarer (17) Trackbacks ()


mer båtliv...

Vi åkte ut till vårt härliga ställe igen...
Men parasollet glömde vi i bilen tur man kan göra egen skugga av pinnar och en sarong:)
Härligt med ett dopp i Vänern!
Där ute i sjön på klipporna låg en dam och solade, visst ser det härligt ut!
 
2013-07-24 @ 07:07:00 Permalink sommar Kommentarer (14) Trackbacks ()


en båttur


vi åkte ut både igår och idag  på Vänern i vår lilla båt...
Vi hamnade på en ö i Vänern-Jäverön.

Jäverön ligger ca 10 km öster om Karlstad och 700 meter ut i Vänern. Du kommer hit med båtbuss, färja eller egen båt! Ön är på ca 900 hektar och rymmer flera varierade naturtyper, jordbruksmark, beten och härliga klipp- och sandstränder!

 

Det var många småbåtar som hade hittat hit,
här är det långgrunt och en fin sandbotten, det blev många dopp i Vänern de här dagarna...
Lite skugga måste man ha mellan doppen...

 

2013-07-22 @ 20:53:23 Permalink sommar Kommentarer (20) Trackbacks ()


Boktips...


Idag har vi varit ute på vänern.Vi hamnade på Jäverön ,Bredviken  en mysig liten vik med både fin sandstrand och klippor en underbar dag med sol och bad och härliga vänner.
Sommaren bjuder på mycket läsning här kommer lite av det jag läst......

Lutherska badet
"Tänk vilka vackra barn ni skulle få", tjatar Barbaras mamma.
Fast hur skulle det gå till? Barbara, 46-årig psykoterapeut som mäter 183 cm i strumplästen, har för länge sedan gett upp hoppet om att hennes vackre man Björn ska vilja bli pappa. Han vill inte dela Barbaras uppmärksamhet med någon annan, det räcker väl alldeles utmärkt med bara de två i soffan framför videon?
Och för den delen har Barbara annat än bebisar att tänka på. Zeppo, till exempel, den döve poolvakten på Sicilien som blev hennes livs hittills enda otrohet. Eller Farton, den nya sekreteraren på mottagningen som förvrider huvudet på alla män. Och Ulla, kvinnan på Lutherska badet som hostar fram bittra cynismer om det opålitliga manssläktet.
Plötsligt tycks Barbaras välordnade tillvaro förvandlad till ett inferno av obesvarade frågor. Och varför kommer aldrig mensen...?

Det här är en mycket bra bok och man kan inte sluta läsa den.En nutidsbok om relationer. Otrohet, kärlek, moderskap och vänskap Det var den första boken av
Unni drougge som jag har läst och jag måste helt klart läsa fler av henne!( om bok+ bild länad hos adlibris)!
Inte enklare än så
Hur kan det som varit så enkelt plötsligt bli så svårt?
Det börjar som ingenting. En ny kollega på jobbet, några vänliga ord, en blick. Men för Annika räcker det. Rickard fyller henne med energi och glädje. Hon känner sig sedd, och något som slumrat alltför länge väcks till liv.
Hemma kämpar hon och maken Tom för att pussla ihop tillvaron med familj och jobb. Den första intensiva kärleken är långt borta och förhållandet vacklar. Annika ställs inför ett val. Är det för sent att rädda äktenskapet? Och är det överhuvudtaget det hon vill?
Ingemarsson skriver enkelt och känsligt. Storyn är mycket trovärdig man kastas in i berättelsen direkt och boken är omöjlig att lägga ifrån sig!(om bok + bild lånad hos adlibris)

 

I farans riktning (inbunden)http://www.vivecasten.se/ 
Det här är en bra och spännande bok, jag har gillat Stens andra böcker och även den här!
Det är vinter på Sandhamn och snöstormen viner. På julafton tar en rädd och jagad kvinna den sista båten till ön. På annandagen hittas ett lik på stranden utanför Seglarhotellet och kriminalinspektör Thomas Andreasson får avbryta sin julledighet.
Snart står Thomas inför ett fall med en hotad känd krigskorrespondent, främlingsfientliga strömningar och en ovanligt utstuderad mördare. Medan han söker efter den gemensamma nämnaren inträffar ytterligare dödsfall.
Samtidigt brottas barndomsvännen Nora Linde med sina egna problem när hennes yrkesmässiga heder sätts på spel. Nora tvingas fatta ett beslut som för alltid kommer att förändra hennes liv.
I farans riktning är den sjätte kriminalromanen om Thomas Andreasson och Nora Linde. Det är en spännande historia om svikna förhoppningar, förträngda minnen och outplånlig skam.(om bok + bild lånad hos bokus.com)

 Två soldater

Det här är en riktig bladvändare och usch en otäck bok som tar upp det hemska som händer runt om oss i samhället med unga gäng som tyvärr härskar i många förorter.Titta bara på upploppen i Stockholms förorter dags dato! Mycket skrämmande att detta är det nya Sverige!.Tyvärr är boken väldigt dåligt språkmässigt!Men den är klart läsvärd!

José Pereira vid Sektionen mot Gängkriminalitet har en vägg fylld av stirrande ansikten. Unga pojkar som agerar som grovt kriminella män och klassas som farligast i Sverige. Han vet att han har ett problem som skenar ytterligare femtusen svenska pojkar på väg in i kriminella nätverk.
Vi är bröder. Vi är krigare och Fammilj in i döden.
Mitt på väggen sitter två ansikten. Leon och Gabriel. Redan som nioåringar gömde de vapen i sina elevskåp och kapslar med amfetamin under frysdisken på Konsum, tog vilka risker som helst för längtan efter att en dag få höra till.
Tio år senare skriver Leon från fängelsecellen på Aspsås brevet till Gabriel, kärlek älskade bror, den ende han litar på. Brevet är början på den plan som med aggressivitet, våld, död ska föra dem allra högst upp på den där snutväggen. Gabriel väntar på andra sidan men är inte längre själv, han har Wanda. Och det starka band som funnits mellan Leon och Gabriel riskerar för första gången att brytas.(om bok+ bild lånad hos adlibris)

Svenska Deckarakademin nominerade Två soldater till bästa svenska kriminalroman 2012.


Dödsdömd

Det här är en mycket välskriven bok om Damiens liv före, i fängelset och även efter.Usch vad jag led då jag läste om Damien Echols och hans vänner som fick en sådan orättvis rättegång.Boken är bland annat texter ur dagböcker Echols fört under sina nästan 20 år som instängd. Han beskriver medfångar och fängelsevillkor i detalj som låter oss få inblick i hur det går till i verkligheten.

Damien gästade Skavlan i år då han var i Stockholm och lanserade hans bok, kolla in det på SVT Play om ni missade det.....

Baldwin och Misskelley fick båda livstidsstraff och Echols utpekades som satanistisk ritualmördare och dömdes till döden. Men rättsfallet blev snabbt omdiskuterat och domarna ansågs tvivelaktiga. Det hela kom att skildras i den uppmärksammade dokumentärfilmen Paradise Lost 1996. Dokumentären väckte stort internationellt intresse och resulterade i en kampanj för ett frikännande av West Memphis Three. Johnny Depp, Eddie Vedder, Henry Rollins och Peter Jackson är några av de mest kända som deltog i kampanjen. Tack vare deras insatser, särskilt från Echols fru, Lorri, som han träffade under fängelsetiden, frikändes alla tre i augusti 2011 genom en så kallad plea bargain, där de tog på sig morden mot att släppas fria efter den strafftid de dittills avtjänat.

Som 19-åring dömdes Damien Echols till döden för sadistiska sexmord på tre åttaåriga pojkar. Han och vännerna Jason Baldwin och Jessie Misskelley Jr blev West Memphis Three: fattiga ungdomar som utpekades som satanistiska ritualmördare, trots bristande bevis. Efter en lång kampanj släpptes de fria. Det här är Damien Echols historia.(om bok+ bild lånad hos adlibris)
 

 

 

 

 

 
2013-07-21 @ 21:40:23 Permalink Böckernas värld Kommentarer (12) Trackbacks ()


skördat


Årets första jordgubbe är nu skördad från den lilla ampeln jag fick då jag fyllde år :)
Vem åt upp den tror ni?...............................................................
 
Nellie såklart! Den var supergod sa hon, men det kommer fler så jag får vara snabb så jag får smaka på en ...
 Gyllene tider igår var bara så himla bra,det var allsång från första till sista låten jag+ca 13000 njöt hela tiden.Per och grabbarna var så glada och pratade med publiken hela tiden,Göran Fritzon satte på sig en Färjestads tröja en bit  in på konserten,har ni möjlighet  så tveka inte utan gå dit ni blir inte besvikna jag lovar!
2013-07-20 @ 19:46:00 Permalink växter Kommentarer (17) Trackbacks ()


Gyllene tider


När jag var 11år ramlade jag av en häst så illa så jag bröt min arm på 2ställen,det blev operation och hela den sommaren fick jag ha ett gips från handen ända till mitten på överarmen ,
Min Goa mamma kom hem en dag med en lpskiva åt mig ,det var Gyllentiders första album, å vad jag och min bästis rockade till den.
Nu har det gått ett antal år sen den där sommaren då jag för första gången lyssnade på Gyllene tider och i kväll   ska jag få chansen att se dem igen,
jag har sett dom många gånger och även Per Gessle ensam och Roxette,senast jag såg Gyllene tider var 2004 då var jag höggravid med Nellie det var i mitten på augusti hon föddes 1 september:)
Det ska bli jättekul att kolla in gubbarna igen som jag följt i nästan hela mitt liv!
Ska ni kolla Gyllene tider!?Eller har ni sett dem i år?
2013-07-19 @ 07:48:00 Permalink Artister/Kändisar Kommentarer (13) Trackbacks ()


Bloggstängt


Bloggstängt tills på lördag!
Nu sticker jag till Orust för att njuta av västkusten några dagar!
 
MM tänk att ha ett apelsinträd i sin trädgård...
Bara gå ut och ta sig en färsk apelsin när som helst...
eller va sägs om ett helt vindruveträd....
Ja nu finns inte allt det där på västkusten här i Sverige utan i Spanien.

 
 
2013-07-17 @ 07:47:00 Permalink sommar Kommentarer (20) Trackbacks ()


stolpar igen


Nu har det släppts 25 nya stolpar i tävlingen Friska Karlstad som jag är med i.
Den här gången var stolparna ute i skogarna vid Skutberget.
Kartan denna gång redovisar ett område vid Karlstads västkust och en del av underbara Sörmon. Vi hoppas alla Friska Karlstad fantaster kan njuta av en Värmlandssommar på sitt bästa, med fina turer i naturen och avslappning vid vackra Vänern. Kanske läge för ett dopp vid Skutberget eller Bomstadbadet?
 Det var ett perfekt stolpletarväder igår runt 20 grader och molnigt.
Vi hittade 7 stolpar på vår 1,5 timmes promenad.
Jag hade redan hämtat 2 stolpar så nu har jag 16 /25 kvar att hitta!
Dom svarta stolparna är svårast och roligast att leta efter.
 
2013-07-16 @ 09:12:00 Permalink Tävlingar Kommentarer (14) Trackbacks ()


båttur


Vi åkte ut på vänern en solig och varm dag
Lite vätskepaus måste man ha...
mmm att ligga och lyssna på vågornas skvalp är underbart...
det är så vackert...
Vi hamnade på en ö ute i vår vackra skärgård,
2013-07-15 @ 12:13:54 Permalink sommar Kommentarer (16) Trackbacks ()


Datorkrasch och mer agility


I morse när jag skulle starta min dator så gick det inte igång den var helt svart.Svettigt värre blev det..
Panik alla mina bilder och allt som fanns på datorn undrade jag ju om det fanns kvar. Jag ringde min pappa som är en dataexpert och han sa låt bli datorn och kom med den till mej.
Jag hade försökt att starta om den flera gånger .Som tur var kunde min pappa återställa allt och nu funkar den helt perfekt så tack lilla pappa!
Nu finns allt på backup och jag ska aldrig försöka mej på datorgrejer på egen hand. Vad som var felet det visste inte pappa!
Nellie med fina Puma hon var helt salig som fick ha hand om Puma på vår lilla promenad.
Vi åkte ut till Pernilla igen och kollade in agility och vi fick lite tid att prata igen så mysigt!

 
2013-07-14 @ 20:32:00 Permalink Vänner Släkt Kommentarer (13) Trackbacks ()


bloggträff


Idag mötte jag min härliga bloggvän Pernilla och hennes hundar+ dotter ute på skutberget här i Karlstad
Vi har följt varandras bloggar några år ...
De har åkt hit ända från Gotland för att vara med i Agilitytävlingar som pågår här i Karlstad .
Det var verkligen kul att träffas och tänk vad häftigt det är att genom bloggvärlden hitta nya vänner i livet.
Det kändes som vi hade känt varandra länge.
Imorgon ska jag åka ut igen och titta på tävlingarna+ så får vi chansen att babbla ännu mer :)
 
2013-07-13 @ 19:43:00 Permalink Vänner Släkt Kommentarer (20) Trackbacks ()


present....

Jag fick en ny fingerborg till min samling av min goa vän Yvonne...
Jag köpte även några nya då vi var i Spanien...
Det börjar bli en hel del nu...

....
.
2013-07-12 @ 18:49:00 Permalink Allmänt Kommentarer (14) Trackbacks ()


Marknad


I Blanes gick vi varje morgon till en marknad och köpte färsk frukt..
Det är så mysigt att strosa runt på en marknad och se alla lokala grönsaker och frukter som
säljs där.Att stå där bland lokalbefolkningen är häftigt tycker jag!
Mums va mycket gott det finns att handla....
Varje tisdag-lördag var det marknad mellan 8-14 så vi gick hit nästan varje dag och köpte frukt!

2013-07-11 @ 20:27:11 Permalink Resor jag gjort Kommentarer (13) Trackbacks ()


Nyponrosen


Visst är den vacker .....
mmm den doftar så gott....
2013-07-10 @ 23:02:36 Permalink växter Kommentarer (15) Trackbacks ()


Barcelona


Vi tog tåget in till Barcelona från den lilla staden Blanes en dag.
En tågresa på 6mil tog ca 2 timmar och det var inte ett direkt snabbtåg, det stannade vid över 20 stationer. Pust å stön vad jobbigt...
Men vi fick se massor av vackra stränder för tåget gick efter den vackra kuststräckan...
Vi steg av vid stationen  Plaça de Catalunya och hamnade vid en stor fontän och ett stort torg.
Dess centrala läge har gjort det till Barcelonas naturliga centrum, och från torget utgår stadens mest kända boulevard La Rambla.
På La Rambla vilmlade det av folk och gatuförsäljare..
Den här gatan är hela 1200meter lång.
Alla är på väg nånstans...................
Vi gick ner i underjorden och tog en Metro, det var första gången Nellie åkte tunnelbana och det tyckte hon var kul....
Nellie framför den otroliga Temple Expiatori de la Sagrada Família (Heliga Familjens Botgöringstempel).
Vi gick inte in för kön var alldeles för lång och sen var stora delar av sevärdigheterna stängda för de håller på att bygga därinne och även på utsidan...
Men det var häftigt att stå och beskåda Antoni Gaudis verk även från utsidan!
Vi satte oss och pusta ut i värmen med en kall öl å en kall glass med perfekt läge att kolla in detaljerna på La sagrada familia som började byggas 1882.
Kyrkan är än idag fortfarande långt ifrån färdigbyggd. Bland annat återstår byggandet av det centrala kyrktornet (170 meter högt). År 2010 var planen att färdigställa kyrkan till 2026, då det är 100 år sedan Gaudí avled, men tidsplanen är omdiskuterad
Det här + lunch var det vi hann med i Barcelona för den här gången...
jag hoppas att jag någon gång mer kommer att återvända dit för det finns massor av mer saker som jag vill se här...
Har ni varit i Barcelona?

 
 
 
2013-07-10 @ 06:43:00 Permalink Resor jag gjort Kommentarer (17) Trackbacks ()


Hemma


Nu är vi hemma igen efter 14 härliga dagar på Costa Brava kusten...med sol ,värme och bad i det underbara Medelhavet. Det var så varmt och härligt så man kunde ligga i och bada jättelänge.
Vi har varit i Blanes, Barcelona och Tossa de mar.................
Ätit gott och njutit av den Spanska atmosfären...
Underbara Tossa de Mar... den första veckan var det perfekt då hade vi mellan 28-30 grader men de sista dagarna så var det runt 35 grader och nästan vindstilla, då får man hålla sig i skuggan eller vara i vattnet annars blir det för varmt...
 

2013-07-08 @ 22:11:25 Permalink Resor jag gjort Kommentarer (12) Trackbacks ()


RSS 2.0