Påskafton
Idag skiner solen och det är 6- ute.
Jag håller på med att laga Jansson Frestelse och guuu va gott det luktar här nu.
Igår gjorde jag en silltårta.
Det är två favvosar som ej får missas på påskbordet.
Min syster brukar fixa den men iår kommer de ej på påsken så vi får se om min blir lika god.
Min syrras Silltårta!!
200 g kavring
50-75 g smör (skall smältas) Jag använder oftast flytande smör. Det funkar men blir mycket bättre med riktigt smör.
175 g matjesill
1 röd lök
1 burk kesella
1 burk creme fraiche
4 st gelatinblad
Blanda smulad kavring med det smälta smöret. Tryck ut i pajform.
Hacka rödlök och mosa sillen. Blanda ihop med kesellan och crem fraichen och rör sist ner den smälta gelatinen. Rör ordentligt så att gelatinen blir jämt fördelad i geggan. Bred ut på kavringen.
Garnera med svartpeppar och gräslök.
Man kan ta lite mindre lök och sill för att smaken inte ska bli för skarp. Men det är ju precis som man själv vill ha det.
Jag blandade i 2hårdkokta ägg och en burk röd stenbitsrom i min.
Kommentarer
Postat av: TUMADRE
tack så mkt!
Postat av: ejmis
Låter gott det där =)
Postat av: Sranje
sv: Glad påsk på dig med :)!
Låter gott!
Postat av: ..::[andrea]::..
Silltårtan låter spännande!
Önskar dig en trevlig påskafton!
Postat av: sanna panna
Ha en bra PÅSK....:)....
Ja Me Kevin är just nu väldigt vild o vacker hahahaha han e ju bara valp....:)
snart 6 månader gammal....
Postat av: Inger Maryissa
Oj, vad god silltårtan verkar.
Tack för receptet.
Här är det ca. 2 minusgrader och solen skiner, och en del snö har nu försvunnit.
Det är nog den goa vårsolen som gör det.
För trots bakslaget med den extra vintern, så är det ändå i alla fall vår.
Ha en fin fortsatt dag.
Kram
Postat av: My
Tack för receptet, låter kanongott! Älskar matjesill...Glad påsk!
Postat av: Anna-Carin:s kafferep
Den ser vekligen god ut.
Ha en trevlig helg /Anna-Carin
Trackback