Boktips

Jag hann med lite böcker när jag var ute på min resa.När jag väl får en bra bok i handen kan jag inte släppa dem.Pojke försvunnen" är en bok som är svår att lägga ifrån sig.
 .Den underhåller och är spännade från början och ända fram till slutet. En bok som lämnar ett tomrum nu då den är slut. Jag kan varmt rekommendera den. Det här är den åttonde boken om kriminalinspektör Maria Wern.
 Om boken
När Andreas Nilsson cyklar från kyrkogården med en stulen dödskalle fastklämd på pakethållaren anar han inte vilka konsekvenser hans fynd kommer att ha . . .

Andreas mor känner en ständig oro för sina barn, oavbrutet söker hon upp läkare för att få veta att de inte bär på någon dödlig sjukdom. Är hennes oro befogad eller gör hon sina barn sjuka?

Strax före midsommar får polisen på Gotland in en anmälan om att Andreas Nilsson försvunnit från en fest i Herrviks fiskeläge. Sökandet efter den försvunne pojken för polisen till grottorna i berget ovanför Östergarnsskola. Där har skolbarn i alla tider ristat sina namn och kriminalinspektör Maria Wern gör en upptäckt: två namn med ett hjärta omkring.
Gammal kärlek rostar aldrig, eller är det precis det den gör? 
Bilden och beskrivning av boken är hämtad här: http://www.adlibris.com/Levande bränd är en skakande läsning. Det är bland det hemskaste jag har läst.En fruktansvärd historia som bör läsas.Kan inte förstå att det får förekomma i världen det Soud fick utstå.Läs den för att få en inblick i detta hemska Hedersmord som fortfarande skördar många kvinnor.

Här vittnar en kvinna med mycket civilkurage om den svåra kampen för ett fortsatt meningsfullt liv och hur hon till slut, i alla de kvinnors namn som runt om i världen riskerar att bli offer för hedersmord, vill och vågar berätta sin historia.

Elisabeth Fritz, den enda svenska advokat som specialiserat sig på att arbeta med s k hedersmord och hedersbrott, har skrivit ett engagerat förord. Hon poängterar vikten av att böcker av det här slaget ges ut. Det är till stor hjälp för andra som är utsatta för den här typen av brott, samtidigt som det angår oss alla.


När Levande bränd utkom i Frankrike i våras sålde den på bara två månader i över 200 000 exemplar. Berättelsen om Souads öde sprider sig nu över världen. Hittills är ett tjugotal länder i färd med att översätta boken. 
Souad lever i dag i ett land någonstans i Europa. Hon har genomgått 27 operationer men bär för alltid spår av de övergrepp hon utsatts för som ung flicka. När hon framträder i offentliga sammanhang bär hon alltid en mask av rädsla för repressalier

Beskrivning av boken:
Hon kallar sig Souad, och är född i slutet av femtiotalet i en liten by på Västbanken. Hon växer upp i männens värld där kvinnor ingenting är värda, där de behandlas sämre än husdjuren. Hennes stora dröm är att bli tidigt bortgift, eftersom det skulle innebära lite större frihet. Men det är inte hennes tur ännu, först måste hennes äldre syster få en man. Från terrassen ser Souad sin stilige granne och blir förälskad. Hon ger sig åt honom och han lovar att tala med hennes far om äktenskap. När han sviker henne vet hon att hon blivit en skam för sin familj. De kan inte låta henne leva, bara hennes död kan rädda deras ära nu. Svårt bränd överlever Souad och räddas av en kvinnoorganisation till ett nytt liv. Hon berättar sin fruktansvärda historia, i alla de kvinnors namn som runt om i världen riskerar att bli offer för det som kallas "hedersmord".
Fakta och bild hämtad här: http://www.adlibris.com/

Smuts av Katarina Wennstam
                                                                                                            Beskrivning av boken:
Jonas Wahl är framgångsrik advokat med trafficking som specialitet. Han har allt man kan önska sig, en vacker och smart fru, två välartade barn och tjusig villa på Lidingö. Han ser bra ut, har sjysta värderingar och är, vad det verkar, en jämställd och modern man. Ingen kan gissa hans mörka hemlighet, inte ens hans fru, Rebecka. Han är inte alls typen.

Man blir äcklad av den här boken och hatisk mot män som ens tänker tanken på att gå till prostituerade.Kan bara säga läs den om ni vill bli förbannade!!
Smuts är en spänningsroman och ett starkt familjedrama som landar mitt i debatten om sexköp och trafficking. Det är en skarp skildring av en värld där mäns rätt till kvinnors kroppar står över allt annat och där domstolarna väljer att titta åt ett annat håll.
 http://sydsvenskan.se/kultur/article211109.ece  kolla in om boken och om författarinnan!Detta är en av de bästa böcker av Peter Robinsson.Boken berättar på ett levande sätt i nutid och dåtid.Alla platser beskrivs på ett sätt att man vill resa till Englands landsbygd direkt.
Om boken:
För fyrtio år sedan lades den engelska byn Hobb´s End under vatten. En ovanligt torr sommar leder emellertid till att de bräckliga huskropparna träder i dagen - och med dem ett kvinnoskelett. Överkommissarie Alan Banks får, tillsammans med kriminalinspektör Annie Cabbot, den otacksamma uppgiften att identifiera den döda kvinnan. De fascineras av utredningsarbetet som för dem decennier bakåt i tiden. Vad ingen av dem anar är att en person tror sig sitta inne med lösningen på mordet, en person som hela livet fruktat att sanningen ska uppenbaras och som är beredd att ta den med sig i graven ...
   En ovanligt torr sommar belönades med Svenska Deckarakademins pris för bästa översatta kriminalroman 2001. Den har även erhållit det prestigefyllda Franska deckarpriset Le Grand Prix de Littérature Policiére och Anthony Award.
Bild och fakta om boken hämtade här: www.adlibris.comKommentarer
Postat av: Marie

Jag tackar, boktips passar mkt bra inför sommaren! Önskar dig en god natt, jag är ute på en snabbsväng i bloggsfären..;-))

2008-05-08 @ 22:28:06
URL: http://www.alltiallon.se
Postat av: Dikesgrisen

Peter Robinson är en av mina ABSOLUTA favoritförfattare!!! När det gäller deckare...
Men jag håller inte med om att det är den bästa boken... "I ondskans spår" tycker jag är helt sjukt bra, tätt följt av den senaste "I djävulens sällskap"
Är inne i en period av ickeläsande nu och det är så trååååkigt! Min lediga tid går liksom åt till så mycket annat!

Hej...

2008-05-08 @ 22:43:16
URL: http://dikesgrisen.blogg.se
Postat av: evans

Levande bränd tyckte jag också om, men upprörande var den! Smuts ligger i läshögen, men idag fick jag hem Marian Keyes senaste, så den får vänta ett tag till.

2008-05-08 @ 23:07:40
URL: http://evans.blogg.se
Postat av: Helena

Vi verkar ha lite samma smak när det gäller böcker. jag har läst Smuts och En ovanligt torr sommar. Gillade dem. De andra har jag inte läst. Men Anna Janssons deckare brukar ju vara bra. Så denna får jag leta upp.

2008-05-08 @ 23:08:20
URL: http://gutta.blogg.se
Postat av: Malin

Duktig du som bakat i värmen! min tjej ville absolut inte konfirmera sig, så traditinen i släkten är nu bruten... Men man kan inte tvinga dom. Hon är en 16-åring som vet vad hon vill, kan jag lova!

2008-05-08 @ 23:29:43
URL: http://tidsoptimistens.blogg.se
Postat av: maria

Det var ingen munter semesterläsning precis, men det är ju oftast sådana böcker som berör och fängslar.

Pojke försvunnen gjorde du mig nyfiken på, den ska jag skaffa.
Smuts, orkade jag knappt läsa...den var såå vidrig!!!

Ha en trevlig pingsthelg!!!

2008-05-09 @ 05:46:11
Postat av: Ragnvi

Läste mycket förr, nu nästan aldrig...fast köper böcker o lägger på hög gör jag! Det hela började med att jag kunde inte förstå varför jag såg så dåligt....sen somnade jag hela tiden....nu sitter jag oftast när jag läser och har skaffat glasögon!
Ha en bra dag!

2008-05-09 @ 06:17:03
URL: http://Rankans.blogg.se
Postat av: Carina

Den första har jag stååt och hållt si och ska
faktiskt köpa, känns som en bok i min smak!

2008-05-09 @ 06:20:02
URL: http://skalet2001.blogg.se
Postat av: Helena

Nu ska länken fungera :-) Åker till skärgården nu och kommer åter på söndag! Kram

2008-05-09 @ 07:50:15
URL: http://helenasnackar.blogg.se
Postat av: Lena

Har läst alla böckerna av Anna Jansson, dock inte denna som nu ligger på bordet och bränner av längtan att få bli läst!
Kul med boktips!

2008-05-09 @ 08:23:06
URL: http://cruelladelena.blogg.se
Postat av: Mia

Helt klart läsvärt, verkar det som! Tack för tipsen... *L*

2008-05-09 @ 08:54:33
URL: http://www.matmia.blogg.se
Postat av: Ninni

Tack för boktips...den översta verkar spännande!
ha en toppenhelg, kramen

2008-05-09 @ 09:48:34
Postat av: Pialotta

Ojsan vad mycket boktips.. jag hänger inte med i boksvängen.. har ju mina lurar och många olyssnade böcker kvar:-)
Kramkram i sommarvärmen

2008-05-09 @ 10:18:30
URL: http://kafferasten.blogg.se
Postat av: Plogflickan

Tack för boktipet!
Ha en finfredag!

2008-05-09 @ 11:09:36
URL: http://plogflickan.blogg.se/
Postat av: Margaretha

Jättebra med boktips...tack.
P Robinsson har jag läst....jättebra
Kram
Margaretha

2008-05-09 @ 18:45:49
URL: http://catfriend.blogg.se
Postat av: MO

Vad bra med lite boktips...är det någon gång jag tar mig tid att läsa så är det på sommaren. Jag har inte läst någon av de böckerna, trevlig helg

2008-05-09 @ 19:26:07
URL: http://www.medaljongen.blogg.se
Postat av: Pernilla

Tack för tipsen. Måste se till att få läsa "Pojke försvunnen". Det är så kul att läsa Anna Janssons böcker då de är så realistiska från hemmiljön här på Gotland. Har bara inte hunnit med. Ha en trevlig helg.
/P

2008-05-09 @ 22:01:25
URL: http://pernillaochpuma.blogg.se/
Postat av: Kattis

Hej!
Jag har hittat min bok: Pojke försvunnen.
Nu ska jag läsa klart den.
Har inte läst på flera år.
Ha en trevlig kväll!

2008-05-15 @ 20:37:45
URL: http://kattis11.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0