Boktips*3


Pojken i resväskan
En mycket bra bok som inte gick att lägga ifrån sig.Pojken i resväskan är en prisbelönt kriminalroman i högt tempo som utspelar sig i både Köpenhamns och Östeuropas undre värld. Boken har blivit en internationell succé och placerat sig på bestsellerlistorna i USA. Det är en spännande bok och ett snabbt tempo. Den här boken måste läsas. .
Det är första boken i en serie om sjuksköterskan Nina Borg, och den enda som är översatt till svenska än så länge. Jag hoppas verkligen att alla böcker i serien blir översatta, för jag vill verkligen fortsätta att läsa fler böcker av författarna.

Om boken!
I resväskan låg en pojke. En naken, ljushårig pojke, liten och mager, knappast mer än tre år gammal ? Hans ögon var slutna, och hans hud lyste blekvit i skenet från lysrören. Det var först när hon såg hans läppar skiljas åt, helt lätt, som det gick upp för henne att han levde.
Nina Borg är sjuksköterska och har svårt att värja sig mot allt det lidande hon möter i sitt arbete med flyktingar för Röda Korset. När en väninna oväntat hör av sig och ber om hjälp att hämta en väska på Köpenhamns centralstation, finner Nina något hon aldrig kunnat föreställa sig: en liten pojke, naken och neddrogad - men lyckligtvis vid liv.

Hon bestämmer sig för att på egen hand ta reda på vem pojken är och varifrån han kommer. Det visar sig vara ett livsfarligt beslut, som sätter hela hennes tillvaro på spel(bild+ om bok lånad hos adlibris)

Vanessa : flickan i glaskupan
Vanessa flickan i glaskupan är den fristående uppföljaren till Laura flickan från havet,
Jag kände att jag helt enkelt var tvungen att få reda på hur det gick eftersom jag hade läst den första boken. Gynning skriver bättre i den här boken och storyn är helt ok. Det blir riktigt spännande ibland, så läs den om ni vill ha lite lättsam underhållning:)
 
 Här möter vi tvillingsystern Vanessa, vars liv Laura stal när hon trodde att systern dött i tsunamin i Thailand.
När Vanessa äntligen lyckades rymma från sin fångenskap och insåg att Laura inte bara tagit över hennes magasinsimperium utan även hennes fästman, så brast något i henne. Som en vålnad dök hon upp på Lauras bröllop och orsakade kalabalik.
Men det gick inte som Vanessa hade tänkt sig. I stället för att träda in i brudens ställe togs hon om hand av polis och har nu spärrats in på en psykiatrisk avdelning. Ingen tror henne när hon med en dåres envishet hävdar att det är hon som är Vanessa och att hennes slyna till syster är en bedragare. Läkarna proppar henne full med lugnande mediciner och säger att vanföreställningar ingår i sjukdomsbilden. Bipolär sjukdom, kallar de det. Ju mer Vanessa protesterar desto mer övertygad blir omgivningen om att hon är riktigt illa däran.

Ett annorlunda liv

Att leva med autism
I Ett annorlunda liv delar Iris med sig av sina egna erfarenheter av att som vuxen leva med autism. Iris Johansson växte upp i ett småbrukarsamhälle i Västergötland under en tid då autism ännu inte fanns i folks medvetande. Men hennes föräldrars vägran att klassa dottern som utvecklingsstörd, trots att hon inte utvecklades på samma sätt som andra barn, gav Iris en chans att växa och övervinna svårigheter som hotadeatt begränsa hennes liv. I Ett annorlunda livfortsätter Iris Johansson på den berättelse hon påbörjade i En annorlunda barndom, och delar med sig av sina egna erfarenheter från att leva med autism. I sin första bok skildrade hon barnets utsatthet. Nu får vi veta hur hon hanterade livet som tonåring och hur hennes vuxna liv ser ut. Genom studier och sin egen personliga resa har hon lärt sig mycket om hur människor fungerar och med både värme och kunskap ger hon råd och exempel på kommunikationens och intimitetens betydelse i kontakten med traumatiserade ungdomar och människor med kommunikationshandikapp.

Den här boken är ett måste om man som jag har läst den första boken om Iris liv -En annorlunda barndom
Iris skriver på ett mycket bra och beskrivande sätt som gör att man bara vill läsa vidare. Iris verkar vara en mycket intressant person. Läs den!!.(Bild+ om boken lånad hos adlibris)

Kommentarer
Postat av: soffie

j

2013-04-07 @ 10:05:58
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: ansepanse

tack för boktipsen :)
och jag såg att Färjestad förlorade :(
kramar vännen

2013-04-07 @ 11:14:26
URL: http://kinaguld.blogg.se
Postat av: Marie

Ja enormt fin stad är det =D

2013-04-07 @ 11:35:53
URL: http://myflowergirl.blogg.se
Postat av: Tina

Boktips tas alltid tacksamt emot. Kramisar Tina

2013-04-07 @ 13:46:37
URL: http://home2tiny.blogspot.se
Postat av: Mia

Tack för tipsen! Det är alltid värdefullt...
Ja, nu blir det final mellan LHC och SAIK, derby!! Kramen1

2013-04-07 @ 14:04:45
URL: http://www.matmia.blogg.se
Postat av: Izabell

Jättetack för boktipsen, den sista vill mest läsajust nu..:)

Ha en skön söndag!:)

Kraam Izabell

2013-04-07 @ 15:33:00
URL: http://www.mysbella.blogg.se
Postat av: Veiken

Tack - snart dags att ladda ner en kok från biblioteket. Pojken i resväskan ligger bra till för det! :) Kramar

2013-04-07 @ 16:29:46
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: Veiken

Jag ska ladda ner en bok och inget annat ;)

2013-04-07 @ 16:30:19
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: En flicka som är stark

Tack för boktipsen :) Jag älskar att läsa!

2013-04-07 @ 17:23:42
URL: http://jessi91.spotlife.se
Postat av: Lotta

Tack för alla bra boktips. Jag brukar skriva upp alla dina tips i min mobil, så att jag lätt kan få mig något bra att läsa när jag blir sugen.

Hoppas du haft en bra helg!

kram

2013-04-07 @ 17:36:21
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se
Postat av: Yvonne

Pojken i resväskan har jag läst, den var lite annorlunda och ett överraskande slut. Men Gynning...tror inte jag klarar av henne ;) Boken om autism verkar dock intressant!

2013-04-07 @ 17:58:59
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: carina

Tack för tipsen!
Jag håller på med en bra bok jag med. Ska lägga ut den på min blogg :)

Ha en fin kväll!
Kramen fina♥

2013-04-07 @ 18:49:44
URL: http://Izors-blogg.blogspot.com
Postat av: mimmi

Just nu är det inte böcker som jag tänker på ;) utan nu vill jag snart se Vittass igen:)
kram :)

2013-04-07 @ 20:31:44
URL: http://mimmisfotosida.blogspot.com
Postat av: Cissi

Tack för alla boktips, det gillas!

"Pojken i resväskan" låter som en bok som skulle falla mig i smaken, måste jag kolla upp :)

Kram

2013-04-08 @ 08:13:43
URL: http://cissileandersson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0