Boktips...


Idag har vi varit ute på vänern.Vi hamnade på Jäverön ,Bredviken  en mysig liten vik med både fin sandstrand och klippor en underbar dag med sol och bad och härliga vänner.
Sommaren bjuder på mycket läsning här kommer lite av det jag läst......

Lutherska badet
"Tänk vilka vackra barn ni skulle få", tjatar Barbaras mamma.
Fast hur skulle det gå till? Barbara, 46-årig psykoterapeut som mäter 183 cm i strumplästen, har för länge sedan gett upp hoppet om att hennes vackre man Björn ska vilja bli pappa. Han vill inte dela Barbaras uppmärksamhet med någon annan, det räcker väl alldeles utmärkt med bara de två i soffan framför videon?
Och för den delen har Barbara annat än bebisar att tänka på. Zeppo, till exempel, den döve poolvakten på Sicilien som blev hennes livs hittills enda otrohet. Eller Farton, den nya sekreteraren på mottagningen som förvrider huvudet på alla män. Och Ulla, kvinnan på Lutherska badet som hostar fram bittra cynismer om det opålitliga manssläktet.
Plötsligt tycks Barbaras välordnade tillvaro förvandlad till ett inferno av obesvarade frågor. Och varför kommer aldrig mensen...?

Det här är en mycket bra bok och man kan inte sluta läsa den.En nutidsbok om relationer. Otrohet, kärlek, moderskap och vänskap Det var den första boken av
Unni drougge som jag har läst och jag måste helt klart läsa fler av henne!( om bok+ bild länad hos adlibris)!
Inte enklare än så
Hur kan det som varit så enkelt plötsligt bli så svårt?
Det börjar som ingenting. En ny kollega på jobbet, några vänliga ord, en blick. Men för Annika räcker det. Rickard fyller henne med energi och glädje. Hon känner sig sedd, och något som slumrat alltför länge väcks till liv.
Hemma kämpar hon och maken Tom för att pussla ihop tillvaron med familj och jobb. Den första intensiva kärleken är långt borta och förhållandet vacklar. Annika ställs inför ett val. Är det för sent att rädda äktenskapet? Och är det överhuvudtaget det hon vill?
Ingemarsson skriver enkelt och känsligt. Storyn är mycket trovärdig man kastas in i berättelsen direkt och boken är omöjlig att lägga ifrån sig!(om bok + bild lånad hos adlibris)

 

I farans riktning (inbunden)http://www.vivecasten.se/ 
Det här är en bra och spännande bok, jag har gillat Stens andra böcker och även den här!
Det är vinter på Sandhamn och snöstormen viner. På julafton tar en rädd och jagad kvinna den sista båten till ön. På annandagen hittas ett lik på stranden utanför Seglarhotellet och kriminalinspektör Thomas Andreasson får avbryta sin julledighet.
Snart står Thomas inför ett fall med en hotad känd krigskorrespondent, främlingsfientliga strömningar och en ovanligt utstuderad mördare. Medan han söker efter den gemensamma nämnaren inträffar ytterligare dödsfall.
Samtidigt brottas barndomsvännen Nora Linde med sina egna problem när hennes yrkesmässiga heder sätts på spel. Nora tvingas fatta ett beslut som för alltid kommer att förändra hennes liv.
I farans riktning är den sjätte kriminalromanen om Thomas Andreasson och Nora Linde. Det är en spännande historia om svikna förhoppningar, förträngda minnen och outplånlig skam.(om bok + bild lånad hos bokus.com)

 Två soldater

Det här är en riktig bladvändare och usch en otäck bok som tar upp det hemska som händer runt om oss i samhället med unga gäng som tyvärr härskar i många förorter.Titta bara på upploppen i Stockholms förorter dags dato! Mycket skrämmande att detta är det nya Sverige!.Tyvärr är boken väldigt dåligt språkmässigt!Men den är klart läsvärd!

José Pereira vid Sektionen mot Gängkriminalitet har en vägg fylld av stirrande ansikten. Unga pojkar som agerar som grovt kriminella män och klassas som farligast i Sverige. Han vet att han har ett problem som skenar ytterligare femtusen svenska pojkar på väg in i kriminella nätverk.
Vi är bröder. Vi är krigare och Fammilj in i döden.
Mitt på väggen sitter två ansikten. Leon och Gabriel. Redan som nioåringar gömde de vapen i sina elevskåp och kapslar med amfetamin under frysdisken på Konsum, tog vilka risker som helst för längtan efter att en dag få höra till.
Tio år senare skriver Leon från fängelsecellen på Aspsås brevet till Gabriel, kärlek älskade bror, den ende han litar på. Brevet är början på den plan som med aggressivitet, våld, död ska föra dem allra högst upp på den där snutväggen. Gabriel väntar på andra sidan men är inte längre själv, han har Wanda. Och det starka band som funnits mellan Leon och Gabriel riskerar för första gången att brytas.(om bok+ bild lånad hos adlibris)

Svenska Deckarakademin nominerade Två soldater till bästa svenska kriminalroman 2012.


Dödsdömd

Det här är en mycket välskriven bok om Damiens liv före, i fängelset och även efter.Usch vad jag led då jag läste om Damien Echols och hans vänner som fick en sådan orättvis rättegång.Boken är bland annat texter ur dagböcker Echols fört under sina nästan 20 år som instängd. Han beskriver medfångar och fängelsevillkor i detalj som låter oss få inblick i hur det går till i verkligheten.

Damien gästade Skavlan i år då han var i Stockholm och lanserade hans bok, kolla in det på SVT Play om ni missade det.....

Baldwin och Misskelley fick båda livstidsstraff och Echols utpekades som satanistisk ritualmördare och dömdes till döden. Men rättsfallet blev snabbt omdiskuterat och domarna ansågs tvivelaktiga. Det hela kom att skildras i den uppmärksammade dokumentärfilmen Paradise Lost 1996. Dokumentären väckte stort internationellt intresse och resulterade i en kampanj för ett frikännande av West Memphis Three. Johnny Depp, Eddie Vedder, Henry Rollins och Peter Jackson är några av de mest kända som deltog i kampanjen. Tack vare deras insatser, särskilt från Echols fru, Lorri, som han träffade under fängelsetiden, frikändes alla tre i augusti 2011 genom en så kallad plea bargain, där de tog på sig morden mot att släppas fria efter den strafftid de dittills avtjänat.

Som 19-åring dömdes Damien Echols till döden för sadistiska sexmord på tre åttaåriga pojkar. Han och vännerna Jason Baldwin och Jessie Misskelley Jr blev West Memphis Three: fattiga ungdomar som utpekades som satanistiska ritualmördare, trots bristande bevis. Efter en lång kampanj släpptes de fria. Det här är Damien Echols historia.(om bok+ bild lånad hos adlibris)
 

 

 

 

 

 

Kommentarer
Postat av: Soffie

G

2013-07-21 @ 21:41:23
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: TantGlad

Många böcker och uppslag om spännande läsning.
Ha en fin ny vecka nu och kramen från mig!

2013-07-21 @ 22:34:15
URL: http://TantGlad.bloggo.nu
Postat av: ume71

Alltid bra med boktips man får tacka

2013-07-21 @ 22:59:31
URL: http://aiklchf.blogspot.com
Postat av: Christina

Jag är en riktig bokmal men har aldrig vågat köpa en bok av Unni Drougge.Tycker hon verkar lite flummig.Men nu så kanske jag ska försöka mig på henne ändå-Tackar för tipsen!

2013-07-22 @ 04:15:11
URL: http://livetpatallasen.wordpress.com
Postat av: meh.blo.gg

Ja en underbar sommar!! Hoppas den håller i sig när min semester börjar!

2013-07-22 @ 07:16:11
URL: http://meh.blo.gg/
Postat av: Hanna Karlsson

Tack för tipsen!

2013-07-22 @ 08:07:32
URL: http://hannafialotta.blogg.se/
Postat av: Mia

Tack för fina boktips igen! <3 Kram på dig!

2013-07-22 @ 08:22:37
URL: http://www.matmia.blogg.se
Postat av: AnnaKK

Trodde jag skulle ta mej tid att läsa lite egenvalda böcker nu i sommar, när ingen kurslitteratur pockar på uppmärksamhet. Men det har blivit dåligt med det, måste jag erkänna... <:-)

Åka båt låter mysigt!! Kollade i åtskilliga hamnar och så där när vi åkte Vättern runt i slutet av förra veckan, och när vädret är som det är nu måste det vara helt underbart att befinna sej ute på vattnet. :-)

2013-07-22 @ 10:40:12
URL: http://annakk.blogg.se
Postat av: ansepanse

nu är det verkligen sommarvärme och det är så skönt att bara vara ute och njuta :)
vad mycket böcker du har läst
kramar

2013-07-22 @ 10:58:49
URL: http://kinaguld.blogg.se
Postat av: Veiken

Viveka Sten och Kajsa Ingemarsson är favoriter. Just nu läser jag den andra boken av Ann Rosman. Kanon! Ha det gott och njut av sommaren.

2013-07-22 @ 20:15:30
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: carina

Nu är det verkligen en tid att sitta ute och läsa :)
Jag väntar på den sjätte boken av Viveca Sten. Håller på att läsa den 5:e nu.
Hoppas allt är gott med dig vännen :)
Kramen♥

2013-07-22 @ 20:33:54
URL: http://Izors-blogg.blogspot.com
Postat av: paula i pörtet

Hej och tack för boktipsen! Drougge har jag läst två böcker av Meningen med män som jag läste redan -99 och Slyngstad events -04, Ingemansson har jag inte läst och deckare läser jag sällan. Kramen

2013-07-24 @ 21:10:19
URL: http://paulaz.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0