boktips...


Det fördolda
Det fördolda är den första i en serie kriminalromaner med psykologen Sebastian Bergman, en specialist på gärningsmannaprofiler, i huvudrollen. Hjorth/Rosenfeldt gör med denna bok årets största svenska deckardebut.
Det börjar med ett samtal till polisen. En sextonårig pojke, Roger, är försvunnen, och hans mamma är orolig.
Polisen i Västerås rycker ut, efter ett par dagars schabbel då ärendet blivit liggande. Haraldsson - som egentligen borde vara hemma för att befrukta sin hustru - får ansvar för sökandet. Så gör man ett fruktansvärt fynd i ett träskområde och tragedin är ett faktum.
Psykologen Sebastian Bergman, profilerare och en av Sveriges främsta experter på seriemördare, befinner sig i Västerås för att röja upp dödsboet efter sin mamma. Sedan han förlorade sin hustru och sin dotter i tsunamin har han dragit sig tillbaka från allt polisarbete. Han är känslomässigt avstängd, befinner sig lätt på dekis och har återfallit i ett tidigare sexmissbruk. (om bok+ bild lånad hos adlibris)
Det här var en riktig bladvändare ,jag hade läst 2an först-Lärljungen och båda böckerna är riktigt bra och spännande.

Laura : flickan från havet
Att Laura och Vanessa är enäggstvillingar är obegripligt. Inte nog med att Vanessa är en strålande skönhet medan Laura ser ganska alldaglig ut, Vanessa äger och styr över Glory, Sveriges mest framgångsrika magasin, medan Laura guidar besökare på Moderna Museet i Stockholm.
Julen 2004 reser tvillingarna och deras föräldrar till Thailand för att fira pappans 60-årsdag. När föräldrarna dör och Vanessa försvinner under tsunamin, faller det sig nästan naturligt för Laura att ta sin systers plats. Efter alla år i skuggan av den fantastiska Vanessa, kan Laura äntligen stiga fram som den framgångsrika kvinna hon skulle ha varit. Om bara inte hemligheten drabbat henne.
Hennes imitation av Vanessa är nästintill perfekt men det finns de som misstänker att allt inte står rätt till. Och vad är det egentligen för affärer Vanessa varit inblandad i? När märkliga människor från det förflutna dyker upp tvingas Laura inse att hon inte vet allt om sin perfekta tvillingsyster. Långt därifrån. Hennes bedrägeri börjar bli farligt för henne själv, men nu är det för sent att dra sig ur. Nu finns ingen återvändo.(om bok+bild lånad hos adlibris)
Det här var en bra bok men jag tycker det språkliga var rätt så torftligt. Men storyn är bra och jag känner att jag måste läsa del 2 Vanessa!

Saker min son behöver veta om världen
Det här var en riktigt rolig bok,man skrattar högt på många ställen och Backman skriver verkligen bra.Läs även hans bok En man som heter Ove den är mycket bra även den.Och följ honom i hans blogg,
Det är alltså jag som är din pappa. Du får vänja dig." "Till min son. Jag ber om din förlåtelse redan nu. För alla gånger jag kommer skämma ut dig. För charterresorna. Cowboyhatten. Riktiga män väger över 90 kilo -t-shirten. För att jag gör min pappa-hade-rätt-och-mamma-hade-fel-dans bland folk. För att jag köper minibuss. För att jag har shorts."
Saker min son behöver veta om världen är en pappas stapplande försök att förklara världen för en tvååring. I kapitel som "Vad du kommer att behöva veta om Ikea", "Vad du kommer att behöva veta om rörelseaktiverade toalettlampor" och "Vad du kommer att behöva veta om varför Felicias mamma är sur på mig" blottlägger Fredrik Backman med stor komisk träffsäkerhet 2000-talets småbarnsföräldrars alla ängsligheter och tillkortakommanden. Men mellan igenkännande gapskratt och skarpa samtidsreflektioner finns också kapitel som "Vad du kommer att behöva veta om manlighet" och "Vad du kommer att behöva vet om när jag håller dig lite för hårt i handen". Med uppriktiga rädslor och villkorslösa kärleksförklaringar som går rakt in i bröstet hos läsaren. Vare sig man är förälder eller inte.(om bok+ bild lånad hos adlibris)Kommentarer
Postat av: ulrika

Härliga bilder från Fuertuventrua - ni ser verkligen ut att ha haft det skönt. Så nice med en lite smygstart på vår/sommar som verkligen väntar på sig här hemma ;)

Kram ullis

2013-03-12 @ 16:48:20
URL: http://tidsoptimistenbloggar.blogspot.com
Postat av: ♥ Carina ♥

Hjorth/Rosenfeldt har även skrivit Fjällgraven. Bra den också :)
Kram

2013-03-12 @ 17:57:11
URL: http://cinacarina.blogspot.com
Postat av: Veiken

Vi har så många bra författare i det här landet. Jätteroligt att läsa dom. Vi laddar ner från biblioteket och läser på iPaden. Mycket behändigt, särskilt på resor! :)

2013-03-12 @ 18:12:04
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: Jenny

Kul med lite boktips. Jag har inte läst någon av dessa två :) kram

2013-03-12 @ 18:58:12
URL: http://www.jennyvestbro.blogg.se
Postat av: carolina

Saker som min son...har jag köpt men inte läst, har just läst ut Oveboken som jag tyckte var riktigt bra. Alltid tacksamt att få lite boktips.

Kram//

2013-03-12 @ 19:37:50
URL: http://nilspersgarden.blogspot.se
Postat av: Hanna Karlsson

Tack för boktipsen. :-)

2013-03-12 @ 21:10:43
URL: http://hannafialotta.blogg.se/
Postat av: ❤ W I L M A S A B I N A ❤

Sv; Ja, det var det! Älskar pannkakor! :)

2013-03-12 @ 21:14:37
URL: http://wilmasabina.blogg.se
Postat av: Mia

Tack för tipsen! :-) Bra som vanligt...

2013-03-12 @ 21:22:33
URL: http://www.matmia.blogg.se
Postat av: Marie

Ska tipsa min svägerska om dessa, hon älskar att läsa

2013-03-12 @ 21:29:17
URL: http://myflowergirl.blogg.se
Postat av: Becka [fotoblogg]

Tusen tack för tipsen!
sv: Nämen åh, tack snälla! Så glad jag blir, verkligen.
Kramar. ♥

2013-03-12 @ 21:39:56
URL: http://photos-by-becka.fotoblogg.nu
Postat av: Lotta

Spännande! Tack för bra boktips :-)

Kram

2013-03-12 @ 23:57:57
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se
Postat av: Nett

Låter som en bra bok *kram*

2013-03-13 @ 08:16:58
URL: http://www.enkoppkaffe.se
Postat av: Yvonne

Hjorth/Rosenfeldt har jag läst, men Gynnings bok hoppar jag nog över ;) Den sista har jag inte läst heller, ska kolla!

2013-03-13 @ 17:43:36
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0