Boktips


Torsdagarna i parken (inbunden)
Det här är en sån där mysig och härlig bok som man bara vill fortsätta läsa. Jag vill inte att den ska ta slut utan jag vill läsa mer om Jeannie huvudpersonen i boken.Torsdagarna i parken av Hilary Boyd är en mycket välskriven roman och jag kan varmt rekomendera den.
 
Vad gör en kvinna om den man hon varit gift med i halva sitt liv en dag kliver upp ur den äktenskapliga sängen och flyttar in i gästrummet för gott? Det är vad som händer Jeanie.

Jeanie känner sig naturligtvis kränkt och förbannad. Har hon gjort något fel? Är George inte längre attraherad av henne? Har han någon annan? Jeanie ansätter George med en massa frågor men han förmår inte ge några svar. Upprördheten lägger sig så småningom och Jeanie finner sig i att de har skilda sovrum. Hon har annat att tänka på. Efter många år som hemmafru har Jeanie öppnat en hälsokostaffär som går bra, med en stadigt ökande kundkrets. Hon står mitt i livet, har äntligen kommit till sin rätt och har aldrig känt sig så levande. Annat är det med George, han vill att de säljer sitt radhus i norra London och flyttar till Dorset där det finns gott om golfbanor och möjlighet till ett stillsammare liv, de är ju trots allt över 60 båda två.

Torsdag är den bästa dagen på hela veckan. Då hämtar Jeanie sitt barnbarn Ellie och tar med henne till lekparken. Där träffar Ellie Dylan, som också går till parken på torsdagarna, fast med sin morfar Ray. Mellan Jeanie och Ray uppstår genast en tät och djup kontakt. De upptäcker att de kan prata om allt. Ray är allt det som George inte är, han lyssnar på vad hon har att säga och är dessutom skitsnygg! Plötsligt blir torsdagarna i parken viktigare än allt annat i Jeanies liv. Men så råkar Ellie försäga sig, Ray framstår plötsligt som ett hot och Jeanies hela tillvaro hotar att rasa samman.(om bok+ bild lånad os Bokus)
Omslagsbild: Dans på glödande kol
Som vanligt då jag läser någon bok av Anna Jansson blir jag inte besviken. Jag har läst alla hennes böcker och jag gillar dem.Dans på glödande kol är den fjortonde boken i Anna Janssons framgångsrika serie om Gotlandspolisen Maria Wern.Måste läsas!
 
Eldens mäktiga ande vilade över rummet. Lukten av eld skrämde honom, men var samtidigt fascinerande. Han tappade en brinnande tändsticka bland trassel och terpentin. Det var som om papperskorgen fick liv. I värmen buktade den utåt och blev till ett ansikte som ville tränga igenom den mjuka plasten. Han vågade inte röra sig fast det brann för fullt. Elden hypnotiserade honom. Det knastrade som om ansiktet ville berätta något för honom ... en hemlighet om de döda barnen på mammas tavla.

Elvaårige Leo har förlorat sin mamma i sviterna efter en brand. När han flyttar till Visby med sin pappa uppstår ytterligare bränder i samma bostadsområde. En politiker utsätts för trakasserier och kort där efter avlider hans hustru i en anlagd brand. Det blir Maria Werns uppgift att söka sambanden. De leder till ett gäng som hållit ihop sedan gymnasietiden. Ett gäng där brandmannen Björn, som Maria blivit allvarligt förälskad i, har sina vänner.(om bok+bild lånad hos Nordstedts)


Kommentarer
Postat av: AnnaKK

Anna Jansson-deckaren ska jag se om jag kan få fatt i nångång under sommaren. :-) Just nu är det ju inte att tänka på att läsa annat än de böcker som hör till min kurs... Fast jag får erkänna att jag har varit väldigt lat med att öppna dem nu under sista delkursen. <:-I Snart dags för en hemtenta till, så då lär jag förmodligen få ångra att jag inte har läst mer...

Trevlig onsdag på dej!! :-)

2013-05-29 @ 08:36:23
URL: http://annakk.blogg.se
Postat av: Lotta

Tack för bra boktips..kan vara bra att ta med en packe med pockets då man ska sitta på ett flyg i många timmar.

Ha en bra dag!

Kram

2013-05-29 @ 08:43:34
URL: http://www.tankarombilder.blogg.se
Postat av: Fina Frun

Jag skriver upp båda tipsen! De låter lockande båda två :)

2013-05-29 @ 09:05:49
URL: http://finafrun.blogg.se/
Postat av: ansepanse

tack för boktipsen, läsvärda böcker båda två
det började regna just nu när jag skriver kommentaren till dig :(
kramar

2013-05-29 @ 11:40:10
URL: http://kinaguld.blogg.se
Postat av: Ama de casa

sv: Jodå, det var en katt ;-)

2013-05-29 @ 15:24:14
URL: http://amacasa.wordpress.com/
Postat av: Nett

Låter som bra böcker :)

jag har max 3 nätter i rad, och jag är max ledig 4 nätter i rad :)

2013-05-29 @ 16:00:54
URL: http://www.enkoppkaffe.se
Postat av: Mia

Två fina boktips, tack för det!

2013-05-29 @ 16:21:10
URL: http://www.matmia.blogg.se
Postat av: Veiken

Anna Jansson ska laddas ner i Ipaden förstår jag! :) Tack för tipset

2013-05-29 @ 19:06:06
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: Pernilla

Har bara läst en enda av Anna Jansson. Däremot har jag sett filmatiseringarna. Spelas in en ny film här precis just nu. En kompis körde in i filmningen idag utanför ett apotek.
/P

2013-05-29 @ 20:21:45
URL: http://pernillaochpuma.blogg.se
Postat av: mammakero

Tack för tipsen! Vill genast läsa Torsdag i parken! Just nu läser jag om Törnfåglarna, en bok jag läste sist 1984! Nästan trettio år sedan!

2013-05-29 @ 20:30:01
URL: http://mammakero.blogg.se
Postat av: paula i pörtet

Hej, tack för tipset har skrivit upp Boyd på min lista. Ha en trevlig helg/Kram

2013-05-31 @ 16:49:13
URL: http://paulaz.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0