boktips


Storsjöodjuret (inbunden)
Nu har jag läst Moströms senaste bok Storsjöodjuret.Även den här boken var bra jag gillar Moströms böcker..
Storsjöodjuret är Jonas Moströms åttonde bok i den framgångsrika serien om läkaren Erik Jensen och kriminalkommissarien Johan Axberg och de övriga karaktärerna vi fått lära känna genom böckerna.
 
Sommaren efter att tre ungdomar påstår sig ha sett storsjöodjuret under Frösöbron ökar antalet observationer av odjuret lavinartat. Massmedias intresse är stort och Östersunds kommun bestämmer sig för att bygga ett odjurscenter i samarbete med sin tyska vänkommun och en affärsman vid namn Max Müller. Det leder till kraftiga motsättningar med en hemlig grupp som kallar sig Jamtlands Drabanter, som ser som sin främsta uppgift att motarbeta utförsäljningen av bygden och den invandring som riskerar ta jobb och mark från lokalbefolkningen.
I Sundsvall behandlar läkaren Erik Jensen en kvinna som ramlat i vattnet efter en kväll på kasinot. När han får ett anonymt sms som säger att kvinnans fall inte var en olycka kontaktar han sin vän, kriminalkommissarien Johan Axberg, och börjar även själv att snoka i fallet.
Johan, som just påbörjat sin pappaledighet, överlåter ärendet till sina kollegor och bestämmer sig för att fortsätta njuta av sommaren med sin son. Men när en kollega vid Östersundspolisen ringer och berättar att Johans farmor hittats brutalt nedslagen i sin lägenhet, tar han med sig sin son och reser dit. Polisens teori är att hans farmor blivit rånad av en öststatsliga, men Johan gör en rad upptäckter som pekar på att hon är inblandad i något han aldrig hade kunnat drömma om. (om bok + bild lånad hos bokus.com)


 
Så himla gripande och bra.Nu har jag läst den sista boken i Gardells triologi Torka aldrig tårar utan handskar. Jag såg även tv-serien då den gick på tv.Har ni inte läst dem så gör det.

Det här är berättelsen om mina vänner. Om Paul och Bengt, Seppo och Lars-Åke. Om Rasmus och Benjamin.
De som sökte friheten och kärleken i en tid inte långt från nu.
Det här är berättelsen om en sjukdom som tog mina vänners liv medan de ännu var helt unga. En berättelse om lidande och om förnedring och om svek men också en berättelse om kärlek som trotsar allt.
För du vet hur det är: Man får inte leva om sitt liv. Det är det som är själva grejen!
Det som berättas i den här historien har hänt.
Allt är sant.
Jag var en av de som överlevde.
Jag ville bryta tystnaden.
Jag har gjort det nu


 

 
 

Kommentarer
Postat av: soffie

h

2013-09-19 @ 20:11:33
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Znogge

Tack för tipsen! Gardells bok har jag läst men Moströms är ny. Fast jag tror att jag läst någon av dem andra. Om jag nu inte minns fel...

Kram

2013-09-19 @ 20:48:17
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Susanne P

Jag läser sällan böcker, som du redan vet men jag såg Gardells "Torka aldrig tårar utan handskar" när den sändes på TVn...
Vilken gripande trilogi! Jag har aldrig blivit så berörd någon gång.

Kram

2013-09-19 @ 21:17:38
URL: http://www.susannep.blogspot.se
Postat av: Marie

Boktips i höst är ju kalas att få =D

2013-09-19 @ 22:40:26
URL: http://myflowergirl.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0