Boktips


Det här är den  fjärde delen i Johan Theorins succéböcker om Öland - sommarparadiset där mörka hemligheter ruvar. Rörgast var mycket spännande och bra!
 
Mitt i natten bultar en pojke på den gamle skepparen Gerlof Davidssons dörr. Pojken, som kommit staplande över stranden, beskriver ett skepp fyllt av döda eller döende sjömän, och en galen man med yxa. Så inleds högsäsongen på norra Öland, en het, tryckande period då tusentals turister kommer för att fira midsommar på ön. Men bland besökarna finns en hemvändare som kommit för att utkräva betalning för en mycket gammal skuld. Efter sig i sommarnatten lämnar han död och skräck. Det är bara Gerlof som börjar misstänka vem hemvändaren är, och varför han vill hämnas på en hel släkt. Och det är bara Gerlof som mött personen förut - i ungdomen. De båda stod vid en nygrävd grav på kyrkogården och hörde plötsligt ett knackande ljud från kistan... Rörgast är den avslutande delen i Johan Theorins romanserie om de fyra årstiderna på Öland. Sedan debuten med Skumtimmen 2008 har Theorin etablerat sig som en av de mest originella och hyllade författarna på den svenska spänningshimlen. Hösten 2013 har filmatiseringen av Skumtimmen biopremiär.(bild + om boken lånad hos adlibris)

Kommentarer
Postat av: soffie

g

2014-01-26 @ 20:55:19
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Znogge

Har läst alla och visst är de bra. Har du läst Carin Gerhardsens böcker? Väldigt spännande och bra.

Kram

2014-01-26 @ 21:30:02
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Pernilla

Har precis sett "Skumtimmen" på film.
Ska nog se till att läsa böckerna också. Böckerna är nästa alltid bättre att läsa efter man sett filmen.

Sv:buren tillhör vår Cocko, kaninen. Den lilla vita Hermelinen som är en pensionerad hoppkanin. Han får flytta in på vintern nu för tiden och vi har ju som sagt, en stor bur som han mår bra i. Cocko är Robyns och är snart 9år. Hon började sin karriär med kaninhoppning.
/P

2014-01-26 @ 22:53:37
URL: http://dogladyn.blogg.se
Postat av: Lotta

Denna boken håller jag på att läsa nu! Spännande!

Kram

2014-01-27 @ 14:02:42
URL: http://www.tankarombilder.blogg-se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0